Truecaller – recenzija

Truecaller – recenzija
Compare Truecaller – recenzija with other in: How Truecaller – recenzija is doing on review portals
4.2
Average rating based on data from trusted review portals
5711 reviews

Truecaller je kompanija koja nudi povratnu pretragu telefonskih brojeva i druge napredne značajke koje vam mogu pomoći identificirati nepoznate pozivatelje i blokirati neželjene brojeve. Usluga je dostupna diljem svijeta putem njihove web stranice i mobilne aplikacije.

Pricing
Starting from:
$ 10.99   mjesečno
Free trial: No
Free version: Yes

Patricia Krajcovicova

Editor's rating

Patricia Krajcovicova
Overall rating
3.8
Korisničko iskustvo
3.9
Cijena
4
Implementacija
3.5

Key takeaways

Pros

  • Omogućava pretragu međunarodnih brojeva
  • Web stranica i aplikacija su laki za navigaciju
  • Također imaju mobilnu aplikaciju za Android i iOS

Cons

  • Putem web stranice možete pretraživati samo ograničenu količinu brojeva
  • Informacije o međunarodnim brojevima su jako ograničene
  • Besplatna verzija ne nudi previše informacija o pozivatelju i ne uključuje previše značajki
  • Nema besplatne probe

Početak rada s Truecallerom

Truecaller je jedna od najpoznatijih web stranica za povratnu pretragu brojeva i vrhunski je pružatelj ove vrste usluga. Jedni su od rijetkih pružatelja usluga povratne pretrage brojeva koji rade na međunarodnoj razini i imaju bazu podataka koja uključuje informacije iz različitih država.

Njihova web stranica dobro izgleda, laka je za navigaciju i ima dosta informacija o kompaniji i njenim uslugama. Kako bi koristili usluge, sve što trebate je prijaviti se koristeći vašu email adresu i zatim možete unijeti bilo koji telefonski broj u traku za pretragu. Rezultate ćete dobiti za par sekundi. Dobivene informacije će varirati u ovisnosti od nekoliko faktora, ali uglavnom ćete dobiti državu porijekla broja, lokalno vrijeme i pružatelja usluga. Za brojeve koji su već u Truecaller bazi podataka, dobit ćete dodatne informacije, kao što su ime i email adresa vlasnika broja.

Nude širok raspon značajki, ali one nisu dostupne u besplatnoj verziji, što znači da su besplatne informacije vrlo ograničene.

Postoji i opcija za poduzeća u kojoj možete dobiti verificirani ID pozivatelja kako bi utvrdili identitet vašeg poduzeća, dobili povratne informacije od klijenata i potakli rast poslovanja.

Možete dodati ime vašeg brenda i logo, koji će se pojaviti kada se budete obraćali svojim potencijalnim ili postojećim klijentima. Dodatno, nakon završetka telefonskog poziva možete dobiti instant povratne informacije kako bi nadzirali vlastitu izvedbu.

Truecaller demo

Značajke

Truecaller nudi širok raspon naprednih značajki, kao što su inkognito pozivi, fantomski pozivi, ID pozivatelja putem aplikacija za razmjenu poruka, najava poziva i još dosta toga. Međutim, nisu sve dostupne u besplatnoj verziji.

Važno je naglasiti da značajke mobilnih aplikacija mogu varirati u ovisnosti od toga koristite li Android ili iOS.

U besplatnoj verziji ćete dobiti značajke kao što je ID pozivatelja i blokiranje spama. ID pozivatelja vam omogućava automatsku identifikaciju nepoznatog broja putem Truecaller baze podataka.

Značajka za blokiranje spama vam omogućava blokiranje neželjenih spam poziva. Aplikacija može automatski prepoznati prevare i robotske pozive te putem pozadinske provjere vašeg telefona blokirati i SMS-ove s tih neželjenih brojeva.

Truecaller - Premium značajke
Truecaller - Gold značajke

Informacije o nepoznatim brojevima mogu biti jako ograničene. Mogu prikazivati jako malo, poput države iz koje taj broj zove, lokalnog vremena u toj državi i telekomunikacijskog operatera. Ograničenja variraju u ovisnosti od države porijekla telefonskog broja i dostupnosti prikupljenih javnih podataka iz te države.

Truecaller ima ograničen broj pretraga koji vam omogućuje da pretražujete samo određenu količinu brojeva putem web stranice svaki dan. Nakon toga vas ohrabruju da preuzmete njihovu mobilnu aplikaciju kako bi nastavili.

Truecaller - Dosegnuta granica pretraga

Njihova politika privatnosti je postavljena za zaštitu korisnika iz svih država u kojima operiraju, slijeđenjem lokalnih regulacija o zaštiti podataka. Korisnik može zabraniti procesuiranje svojih privatnih informacija i ima opciju da ih trajno izbriše iz njihove baze podataka.

Kako pozivni centri mogu koristiti Truecaller?

Truecaller mogu koristiti pozivni centri i agenti korisničke službe kako bi obavljali različite zadatke. Neki od primjera uključuju povratnu pretragu telefonskog broja kako bi dobili više informacija o nepoznatim pozivateljima, prikupljanje informacija o klijentu koje nedostaju ili identifikacija osobe koja je iza šaljivog poziva.

Također je moguće blokirati brojeve koji zovu iz neprikladnih razloga, što će poboljšati učinkovitost agenata korisničke službe jer će se oni moći fokusirati na važne klijente, a ne na šaljive pozive.

Zahvaljujući njihovoj značajki za poduzeća, pozivni centri mogu kreirati verificirani račun i obavljati cold sales pozive kako bi dobili nove klijente. Ova značajka će potencijalnom klijentu prikazati da je dolazni poziv iz vjerodostojnog izvora, a ne spam poziv.

Međutim, ako se odlučite koristiti povratnu pretragu brojeva u poslovne svrhe, pobrinite se da ste provjerili zakone i regulacije određene države ili jurisdikcije kako bi izbjegli pravne probleme. Općenito je legalno koristiti usluge povratne pretrage brojeva u poslovne svrhe ako se rezultati ne dijele ili ne prodaju trećim stranama bez pristanka klijenta.

Izvedba i korisničko iskustvo

Kada tražite brojeve putem web stranice, proces je prilično brz i traje samo par sekundi. Međutim, ne dobijete uvijek dovoljno informacija o telefonskom broju. Dobit ćete državu iz koje broj zove i pružatelja telekomunikacijskih usluga kojeg taj broj koristi. Kao što sam već spomenuo, broj pretraga je ograničen, što može biti prilično restriktivno.

Truecaller rezultati pretrage

Nakon svake pretrage možete izabrati što ćete uraditi s tim kontakt informacijama. Možete kliknuti na “Save contact” kako bi ih sačuvali za ubuduće, možete izabrati “Add tag”, “Suggest name” ako nema imena povezano s brojem ili kliknuti na “Mark as spam” ako smatrate da pozivatelj nije vjerodostojan.

Besplatna verzija njihove mobilne aplikacije je također laka za korištenje i navigaciju te povratna pretraga telefonskog broja traje samo par sekundi. Međutim, pati od istih ograničenja kao i web stranica, pružajući minimalne informacije o telefonskom broju.

Truecaller rezultati pretrage

Kada pretražujete međunarodni broj, obično ne dobijete ime ili detaljne informacije povezane s brojem. Samo dobijete državu i telekomunikacijsku kompaniju. Ako imate sreće, možda ste unijeli broj s više informacija o osobi, ali to je prilično rijetko.

Truecaller detaljni rezultati pretrage

Postoji i puno brojeva koji nisu povezani s ikakvim informacijama, dakle ne možete pronaći detalje o pozivatelju.

Sve to zajedno može pomalo frustrirati, pogotovo ako ste odlučili prijeći na verziju aplikacije koja se plaća.

Cijene

Truecaller nudi tri različite cjenovne opcije. Svaka od njih uključuje različite napredne značajke za bolje korisničko iskustvo. Nažalost, ne postoji besplatna proba plaćenih verzija niti povrat novca ako otkažete pretplatu.

Besplatna verzija

Ova verzija vam daje samo dvije značajke, ID pozivatelja i blokiranje spama. Ne nudi dodatne informacije, što je čini prilično ograničenom.

Premium

Premium verzija košta $29.90 godišnje, a možete plaćati i tromjesečno, što će vas doći $10.99.
Za ovu cijenu ćete dobiti osnovne značajke iz besplatne verzije plus neke dodatne, kao što su uklanjanje oglasa, inkognito pozivi, fantomski pozivi, najava poziva i druge.

Također su uveli i Premium Family plan u kojem možete dodati 4 osobe u vaš obiteljski plan. Svaki član obiteljskog plana ima pristup samo vlastitim porukama i pozivima, što pomaže u održavanju privatnosti.

Gold

Ova verzija se može plaćati samo godišnje i košta $249. Uključuje sve značajke iz besplatnih i premium verzija, plus dodatne značajke kao što je Gold caller ID i premium podršku. Premium podrška pruža brži odgovor na bilo koji upit koji možete imati.

Truecaller cjenovni planovi

Zaključak

Da zaključimo, Truecaller radi brzo na web stranici i u aplikaciji, a informacije koje nađe su točne. Jedini problem je taj što su te informacije također vrlo ograničene i dosta brojeva nije povezano s bilo kakvim informacijama, a ako i jesu, te informacije nisu opširne ili detaljne.

Uobičajena pitanja i problemi

Truecaller je naveo moj broj kao spam

Spam popisi se kreiraju na temelju Truecaller korisnika. Ako neki broj bude više puta prijavljen kao spam, Truecaller će ga prepoznati kao takvog. Ako mislite da je vaš broj greškom dodan na spam popis, možete kontaktirati njihovu korisničku podršku kako bi oni to provjerili i potencijalno ispravili problem.

Truecaller ne otkriva privatne brojeve

Kako bi Truecaller identificirao osobu iza broja, broj mora biti prikazan na ekranu.

Product reviews

Želite saznati više o Spokeo usluzi? Pogledajte naš članak kako bi saznali kako radi i kako je prošla na našim testovima.

Spokeo recenzija

LiveAgent softver omogućuje bolju organizaciju i poboljšanje korisničkog iskustva u pozivnom centru za male i srednje tvrtke. Kontakti službe za pomoć tvrtke RevLocal nude podršku putem e-pošte, pozivnog centra i društvenih medija. LiveAgent se priprema za instaliranje nakon čega će biti moguće pristupiti računu.

Treba vam inspiracija za anketna pitanja o zadovoljstvu korisnika? Provjerite naš popis pitanja za SaaS, web stranicu, CX i proizvode.

Anketna pitanja o zadovoljstvu korisnika

Ankete o zadovoljstvu korisnika korisne su za procjenu zadovoljstva klijenata s proizvodima i uslugama. Pri izradi ankete potrebno je postaviti jasna i jednostavna pitanja koja su otvorena ili zatvorena. Ankete pomažu u identificiranju jačih i slabijih strana vašeg posla te zahtijeva li poboljšanja. Vrste pitanja u anketi o korisničkom zadovoljstvu uključuju ljestvice ocjena, otvorena pitanja ili kombinaciju spomenutih. Od korisne su vrijednosti opća i specifična pitanja poput koliko su klijenti zadovoljni proizvodima ili da li ih češće koriste.

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Mjerila pozivnog centra

Pozivni centri moraju odgovarati na pozive klijenata u 30 sekundi za najbolji rezultat. Prosječan pozivni centar s 10 agenata i 6 odjela trebao bi biti zauzet između 85% i 95%, dok svaki agent treba riješiti 20 poziva dnevno. Troškovi po kontaktu su u prosjeku $8.01, osim samoposlužnih kanala koji koštaju oko $0.10. Stopa napuštanja poziva bi trebala biti 5-8%, a stopa blokiranih poziva ne bi trebala prelaziti 2% za dolazne pozive. Važno je imati opciju povratnog poziva i odgovarati klijentima unutar prvog sata kontakta.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo