Prilagodljiv softver za dokumentiranu podršku

Kreirajte sveobuhvatne baze znanja za klijente i agente u samo par klikova koristeći automatski online softver za pomoćnu dokumentaciju.

  • ✓ Bez troškova postavljanja
  • ✓ Korisnička služba 24/7
Koriste ga
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
Knowledge base software by LiveAgent

Izgradite bazu znanja i dokumentiranu podršku s lakoćom

Brojna istraživanja tvrde da će većina današnjih klijenata radije potražiti informacije online i riješiti problem sami, nego zvati korisničku podršku. Uz LiveAgent-ov online softver za pomoćnu dokumentaciju možete s lakoćom kreirati sveobuhvatnu bazu znanja s dokumentiranom podrškom kako bi omogućili samoposlugu 24/7.

Pružite vašim klijentima znanje u hodu kada ga trebaju najviše – i bez potrebe za izravnom pomoći vaših agenata. Uz LiveAgent možete uspješno smanjiti količinu rada vašeg tima i zadovoljiti klijente u isto vrijeme. Otkrijte najbolje prakse i strategije za izgradnju baze podataka za bazu znanja koja ispunjava potrebe vaših klijenata.

  • Category leaders badge for 2022 from GetApp
3 people reviewing support documentation

Što je dokumentirana podrška?

Dokumentirana podrška pruža službene informacije koje objašnjavaju upotrebu, funkcionalnosti, stvaranje ili arhitekturu kompanijinog proizvoda ili usluge. Može uključivati sve od početnog ‘uradi sam’ vodiča do naprednih tehničkih vodiča u vašoj bazi znanja. Softver za upravljanje bazom znanja može pomoći pojednostaviti proces kreiranja, organiziranja i ažuriranja dokumentacije podrške, što timovima olakšava pristup potrebnim informacijama, a klijentima pronalazak odgovora na pitanja.

Dokumentirana podrška je kreirana za klijente, agente podrške i bilo koga drugog u vašem timu koji treba znati kako vaš proizvod ili usluga radi. Online pomoćna dokumentacija i podrška su posebno potrebne SaaS i tehnološkim kompanijama koje prodaju kompleksna softverska rješenja.

Ključne koristi od dobro napisane korisničke dokumentirane podrške

Temeljita dokumentirana podrška donosi poslovne koristi na više razina. Povrh toga, bitna je i za klijente i za vaše agente podrške.

Podržite vaše agente i timove

Dokumentacija baze znanja je bitna za vaš tim podrške. Sa svakim urednim dokumentom, vaši agenti će uvijek imati prave informacije pri ruci za pružanje brzih i dosljednih odgovora vašim klijentima.

Poboljšajte zadovoljstvo kupaca

Klijenti sve više preferiraju samoposlugu u odnosu na ljudsku interakciju. Sveobuhvatna baza znanja i dokumentirana podrška osnažuju vaše klijente da poprave probleme čak i prije nego što zatraže pomoć.

Postanite autoritet u svojoj niši

Nudeći svojim klijentima pouzdan, točan, relevantan i sveobuhvatan izvor informacija o vašim proizvodima ili uslugama možete izgraditi bolji autoritet vašeg brenda i zaraditi veće povjerenje klijenata.

Osnažite svoje klijente i tim podrške s pravim znanjem

Uz LiveAgent-ovu bazu znanja i online pomoćnu dokumentiranu podršku, možete konsolidirati svu vašu dokumentiranu podršku u centraliziranu bazu znanja i učiniti je lako dostupnom svima koji je trebaju.

Post Affiliate Pro knowledge base on laptop screen

Moćni WYSIWYG uređivač

Uz moćni WYSIWYG vizualni uređivač, kreiranje, uređivanje i formatiranje vaše baze znanja i dokumentirane podrške nikad nije bilo lakše. Možete dodati slike, videa, tabele i ostale vizualne aspekte kako bi osigurali da je vaš sadržaj privlačan, šarmantan i lako čitljiv.

Interna dokumentirana podrška

Izgradite internu bazu znanja s osnovnom dokumentacijom koja će biti vidljiva samo vašem timu podrške. Omogućite agentima izravan pristup pravim informacijama i omogućite im brzo rješavanje problema korisnika, bez trošenja vremena u potrazi za rješenjem.

woman behind computer organizing support documentation
woman adding content to multiple support documentation files

Više baza znanja

Postavite neograničen broj baza znanja, po jednu za vaš svaki brend, proizvod, uslugu ili odjel – sve u jednom LiveAgent računu. Svaka baza znanja je potpuno odvojena i imat će svoj unikatni dizajn, postavke i sadržaj.

Prilozi u člancima

Nadopunite svoju dokumentiranu podršku s dodatnim korisnim izvorima dodajući dokumente spremne za preuzimanje u vaše članke baze znanja. Učinite vaš sadržaj još informativnijim i vrjednijim te pomozite klijentima uroniti u temu koja ih zanima.

woman downloading support documentation
search suggestion in LiveAgent - gif

Widget za pretragu s prijedlozima

Pomozite svojim klijentima i vašem timu podrške da lako i jednostavno navigiraju kroz dokumentaciju vaše baze znanja omogućujući widget za pretragu koji automatski predlaže povezani sadržaj u realnom vremenu, temeljeno na ključnim riječima upisanima u pretraživač.

Bogate mogućnosti prilagodbe

Uvjerite se da je dokumentacija vaše baze znanja usklađena sa stilom vašeg brenda sa širokim rasponom postavki i opcija za prilagodbu. Možete promijeniti logo, naslov, izabrati temu, definirati svoje boje, umetnuti vlastiti HTML i prilagođeni CSS ili dodati kodove za praćenje.

woman designing website

Ima toga još dosta u LiveAgent-u

Držite svu svoju komunikaciju s klijentima na jednom mjestu i omogućite samoposlužnu podršku. S lakoćom rješavajte tikete, emailove, chatove, pozive i poruke društvenih medija s jedinstvenim ujedinjenim rješenjem za korisničku podršku.

book lover - illustration

Korisnički samoposlužni portal

Kao dodatak gradnji dokumentirane podrške, možete postaviti potpuni samoposlužni portal gdje korisnici mogu predati svoje tikete, upravljati njima, dijeliti povratne informacije i komunicirati jedni s drugima na forumu zajednice.

Upravljanje tiketima podrške

Od pametne distribucije tiketa, pravila automatizacije tijeka rada i lakog upravljanja s odgovornostima — do standardnih odgovora, SLA, robusnih izvještaja i alata za suradnju timova – LiveAgent pruža puni raspon tiketing značajki.

Test email campaigns
quick quality customer service through live chat

Live chat u realnom vremenu

Pružite trenutačnu korisničku podršku sa live chatom. Naš chat widget je najbrži na tržištu i uključuje jednostavne, kao i napredne značajke, kao što su usmjeravanje chata, proaktivne chat pozivnice, nadzor posjetitelja i još više.

Ugrađeni softver za pozivni centar

LiveAgent dolazi s cloud-based ugrađenim pozivnim centrom i omogućuje vam integraciju s bilo kojim VoIP pružateljem usluga. Primajte pozive s fiksnih telefona ili izravno s web stranice (glasovne i video) bez dodatnih troškova po minuti.

two people video calling
How to Utilize your Instagram Plugin in LiveAgent | Live Agent04:04Youtube video: How to Utilize your Instagram Plugin in LiveAgent
Live Agent

Upravljanje kanalima društvenih medija

Integrirajte Facebook, Twitter i Instagram kako bi usmjerili sve vaše kanale društvenih medija u jednu ulaznu poštu. S lakoćom nadgledajte i odgovarajte na sve poruke, komentare i spominjanja brenda iz jedne upravljačke ploče bez prebacivanja naprijed-natrag između različitih društvenih računa.

Zašto LiveAgent? Preko 30.000 poduzeća ne može biti u krivu

Integrations pricing-icon

Više od dokumentirane podrške

Kombinirali smo tiketing, chat, glas i video, društvene medije i samoposlužnu podršku u jedan alat.

colorful review - icon

Najviše puta ocijenjen i najbolje ocijenjen

LiveAgent je najviše puta ocijenjeno i najbolje ocijenjeno SMB softversko rješenje korisničke podrške u 2019-2020.

birthday cake - icon

Preko 15 godina na tržištu

Pružamo naš sustav korisničke podrške poduzećima diljem raznih industrija od 2004.

Gear - icon

Bogat značajkama i skalabilan

LiveAgent dolazi sa 180+ značajki, 40+ integracija i može biti prilagođen potrebama vašeg poslovanja.

Savings illustration

Izaberite plan koji najbolje odgovara vašim potrebama

S mogućnosti izbora 4 plana pretplate te transparentnim i poštenim cijenama, LiveAgent može biti koristan svakom poduzeću — neovisno o veličini ili vrsti industrije kojom se bavite. Započnite besplatni 14-dnevni probni period da ga isprobate i vidite kako može poboljšati vaše iskustvo korisničke podrške.

Bit ćete u dobrim rukama!

Znate li što Huawei, BMW, Yamaha i 02 imaju zajedničko? Pogodili ste... LiveAgent!

Isprobajte sada besplatno Kreditna kartica nije potrebna

FAQ

Što je softver za dokumentiranu podršku?

Softver za dokumentiranu podršku vam omogućuje da držite svu osnovnu dokumentaciju zaposlenika i klijenata organiziranu i na jednom mjestu. Dakle, on predstavlja samoposlužnu opciju za klijente i agente, što kreira poboljšani tijek rada i povećava zadovoljstvo klijenata.

Kako možete izgraditi bazu znanja za svoje zaposlenike na siguran način?

LiveAgent je siguran help desk softver koji vam omogućuje izgradnju opširne interne i eksterne baze znanja. Nadalje, vaš brend može kategorizirati teme i držati sadržaj organiziranim.

Koliko

LiveAgent nudi tri plana pretplate, ovisno o željama klijenata. Oni variraju od 9 do 49 američkih dolara po mjesecu po agentu. Također nudimo i besplatni plan koji ima neka ograničenja.

Related Articles to Softver za dokumentiranu podršku
LiveAgent je broj jedan help desk softver za male tvrtke u 2022. Započnite besplatno probno razdoblje i odmah proširite svoje poslovanje!

Help desk softver za male tvrtke

Kako biste imali uspješan start-up, važno je biti pristupačan i dostupan putem različitih kanala kao što su redovna pošta, telefonski pozivi i online chat. Svaki kontakt s potencijalnim kupcima ili investitorima je važan, stoga se preporučuje korištenje softvera za optimizaciju svakodnevnih zadataka putem automatizacije. To će uštedjeti vrijeme koje se može uložiti u važnije dijelove poslovanja. Saznajte više o ovim alatima.

LiveAgent je rješenje za pomoć koje povezuje više kanala u jednom sučelju. Želite li migrirati s LivePersona na LiveAgent? Čekamo vas.

Premještate se s LivePerson-a?

LiveAgent je sjajno rješenje za podršku korisnicima prema izjavama zadovoljnih korisnika. Nudi brojne dodane vrijednosti poput statičkog praćenja tiketa i opcije za chat, te pomaže u povećanju zadovoljstva i prodaje korisnika. Korisnicima je jednostavan za korištenje, poboljšava korisničko iskustvo i pomaže u učinkovitijem poslovanju.

Obrazovanje i nevladine organizacije obično žele izgraditi snažne osobne odnose, jer u njima djeluju. Međutim, dobra je ideja da pokrivaju svoje osobne aktivnosti LiveAgentom kako bi uštedjeli svoje operativne vremenske resurse.

Softver za pomoć obrazovnim i nevladinim organizacijama

Modernizirajte korisničku podršku svoje institucije uz pristupačnu i pametnu organizaciju te korisnu internetsku prisutnost usmjerenu na kupce. Potencijalne učenike i roditelje privucite uz chat uživo, a nove donatore uz modernu razmišljajuću strategiju. Sretne korisnike najbolji su korisnici, a mi nudimo recepcionarske usluge migracije iz popularnih help desk rješenja. Saznajte detaljnije.

Povećajte zadovoljstvo kupaca s LiveAgent-om i ugrađenim alatom za mjerenje zadovoljstva kupaca - Nicereply.

Jesu li vaši korisnici zadovoljni s vašom korisničkom uslugom?

Širok spektar značajki (uključujući automatizirano usmjeravanje ticketa, upravljanje SLA, mogućnosti timske suradnje i trenutni pristup sveobuhvatnim informacijama o kupcima) omogućuju brzu i personaliziranu podršku, povećavajući ocjenu zadovoljstva kupaca. Ove značajke povećavaju učinkovitost tima za podršku.

Softver za bazu znanja mora se imati pri pružanju podrške vašim kupcima. LiveAgent nudi ne samo to već i više. Otkrijte zašto biste trebali odabrati LA.

Osnažite klijente sa instant odgovorima

Softver za bazu znanja mora se imati pri pružanju podrške vašim kupcima. LiveAgent nudi ne samo to već i više. Otkrijte zašto biste trebali odabrati LA.

Želite li besplatni račun na LiveAgent-u? Registrirajte se odmah. Jednostavno je i traje samo nekoliko minuta.

Kreirajte besplatni račun

LiveAgent nudi besplatan račun za registraciju, s vječno besplatnim računom. Upišite ime poddomene, primajte promotivne ponude i prihvatite uvjete korištenja i politiku privatnosti. Kada se registracija dovrši, korisniku se šalju podaci za prijavu putem e-maila. Trenutno korisnički račun izrađuje LiveAgent upravljačka ploča (dashboard), a korisnik se može dogovoriti za demo ili se obratiti korisničkoj podršci. LiveAgent koristi kolačiće kako bi poboljšao iskustvo korisnika.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo