Re:amaze softver za korisničku podršku putem društvenih medija – recenzija

Re:amaze softver za korisničku podršku putem društvenih medija – recenzija
Compare Re:amaze softver za korisničku podršku putem društvenih medija – recenzija with other in: How Re:amaze softver za korisničku podršku putem društvenih medija – recenzija is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
242 reviews

Re:amaze nudi izvrsnu funkcionalnost softvera za korisničku podršku na društvenim medijima koja uključuje čak i integraciju s Twitterom. Saznajte što još dobro radi u našoj recenziji u nastavku.

Pricing
Starting from:
$ 29   mjesečno
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Korisničko iskustvo
4.5
Cijena
3
Implementacija
5

Key takeaways

Pros

  • Super brze i jednostavne integracije s društvenim kanalima
  • Sjajno sučelje
  • Sjajne mogućnosti organizacije tiketa
  • Nema bugova, nema problema

Cons

  • Tiketi ne odražavaju nužno funkcionalnost svakog društvenog kanala
  • Nije baš najjeftinije dostupno rješenje

Početak rada s Re:amaze značajkama za društvene medije

Re:amaze vam omogućuje besplatno probno razdoblje kako ne bi morali odmah izabrati plan. Kada unesete svoje podatke u registracijski obrazac, Re:amaze će vam pomoći u postavljanju svega što vam treba. Nudili su mi opcije za postavljanje chata, emaila, SMS-a / MMS-a, FAQ-a ili društvenih medija. Odabrao sam opciju društvenih medija, budući da je to fokus ove recenzije. Postoji i opcija za preskočiti ovaj dio postavljanja u potpunosti.

Re:amaze - započnimo

U sljedećem koraku nakon odabira postavki društvenih medija, možete integrirati svoj Facebook, Instagram i Twitter. Sve tri integracije su vrlo jednostavne za dovršiti. Integracija Facebook računa je prilično standardna, kao i integracija Twittera. Integracija Instagrama mi je dala neke pametne opcije za uvoz poruka i obavijesti. Sve tri integracije traju doslovno par sekundi za dovršiti i nisam imao nikakvih problema tijekom procesa.

Re:amaze - postavke društvenih medija

Kada završite i nastavite na sljedeći korak, Re:amaze će vam dati podsjetnik da su sve postavke značajki dostupne za prilagodbu u postavkama aplikacije. Nakon toga, odvest će vas izravno u sustav za tikete na društvenim mrežama i možete se početi upoznavati s njim. Re:amaze automatski dohvaća vaše poruke, što je sjajna stvar. Većina drugih rješenja za softver za korisničku podršku na društvenim mrežama nudi ovu mogućnost, ali to ne rade uvijek pouzdano.

Re:amaze - tiketing za društvene medije

Organizacija tiketa u Re:amaze-u je sjajna, a prilično je detaljna. Možete kategorizirati tikete ne samo po njihovim kanalima, već svaki kanal ima vlastite podkategorije za jednostavnu organizaciju. Na taj način možete lako sortirati tikete društvenih medija i vidjeti samo one koje želite. Podkategorije organizacije tiketa uključuju čekanje, pretplaćeno, neriješeno, nedodijeljeno, riješeno, arhivirano, sudjelujuće i još više.

Re:amaze - organizacija tiketa

Re:amaze značajke i funkcije za društvene medije

Re:amaze nudi integracije društvenih medija u svakom planu, kao i druge funkcionalnosti povezane s komunikacijom s klijentima. Integracije društvenih medija direktno su povezane s Re:amaze tiketing sustavom, koji nudi izvrsne mogućnosti organizacije i jednostavnu kategorizaciju tiketa na temelju kanala i statusa karata. Većina značajki za komunikaciju putem društvenih medija prenosi se iz tiketing sustava, a možete ih koristiti u tiketima društvenih medija. To uključuje značajke upravljanja tiketima kao i značajke kontakta.

Re:amaze - dodaj novi kontakt

Osim značajki tiketiranja na društvenim mrežama, možete se osloniti i na druge stvari. Jedna od njih su značajke automatizacije, koje uključuju predloške odgovora, tijekove rada, značajke za namjeru kupca i razne botove. Re:amaze također nudi značajke izvještavanja za razgovore i poruke, kao i radne tijekove, oznake i performanse osoblja. Posljednje tri su dostupne samo u skupljim planovima.

Re:amaze - pregled analitike

Korisničko iskustvo s Re:amaze značajkama za društvene medije

Rad s Re:amaze-om na prvu izgleda kao mješavina svega i svačega. Sustav izgleda sjajno i čini se da radi sve savršeno. Prvi problem koji sam primijetio jest da nisam primio obavijest o dolazećoj poruci s Messengera. Morao sam osvježiti sustav i ručno tražiti obavijesti unutar ulazne pošte. Kad sam ju pronašao, stvari su se ponovno poboljšale s sučeljem unutar tiketa. Kasnije sam saznao da se obavijesti moraju aktivirati ručno, što mi se čini čudnim. Po mom mišljenju, ova funkcionalnost bi trebala raditi odmah nakon instalacije.

Re:amaze - sučelje unutar tiketa

Iskustvo odgovaranja je vrlo ugodno. Mogao sam kliknuti da dodam datoteke i privitke ili ih povući i ispustiti izravno u poruku. Također sam imao opciju umetanja predložaka odgovora, emotikona i odabira promjene statusa koja će se primijeniti kada odgovorim na poruku. Nije to najbogatiji skup značajki koje sam ikad vidio u sustavu za tikete za korisničku službu putem društvenih medija, ali pruža uglavnom sve što vam može biti potrebno za učinkovitu komunikaciju.

Re:amaze - bilješka unutar tiketa

Iskustvo odgovaranja je vrlo ugodno. Mogao sam kliknuti da dodam datoteke i privitke ili ih povući i ispustiti izravno u poruku. Također sam imao opciju umetanja predložaka odgovora, emotikona i odabira promjene statusa koja će se primijeniti kada odgovorim na poruku. Nije to najbogatiji skup značajki koje sam ikad vidio u sustavu za tikete za korisničku službu putem društvenih medija, ali pruža uglavnom sve što vam može biti potrebno za učinkovitu komunikaciju.

Re:amaze - značajke za odgovor

Funkcionalnost ostaje ista za sve tikete, bez obzira jesu li sa Facebooka, Instagrama ili Twittera. To je dobra stvar s jedne strane, jer uklanja bilo kakvu zbrku prilikom odgovaranja i omogućuje vam da se osjećate ugodno u istom radnom tijeku za svaki tiket društvenih medija bez obzira na njegov izvor. S druge strane, čini se da Re:amaze zaboravlja da svaka društvena mreža nudi različiti set značajki, što bi moglo biti od koristi ako bi se smjestilo u Re:amaze-ov tiketing sustav za društvene medije.

Re:amaze - Instagram tiket

Funkcionalnost društvenih medija u Re:amaze-u je prilično dobra i nudi stabilan i pouzdan rad bez smetnji. Međutim, Re:amaze vjerojatno vas neće očarati koliko biste očekivali. Integracije su vrlo jednostavne za izvođenje, ali iskustvo tiketinga putem društvenih medija se čini malo bezličnim u usporedbi s nekim drugim rješenjima. To ne znači da nije vrlo funkcionalan, naprotiv. Re:amaze jednostavno nema neku vrstu “wow” faktora.

Re:amaze cijene

Re:amaze nudi tri glavna cjenovna plana i dodatna dva plana koji su usmjereni prema start-upovima i enterprise kompanijama. Svaki plan nudi funkcionalnost društvenih medija, što znači da imate pristup integracijama Facebooka, Instagrama i Twittera bez obzira na to koji odaberete. Glavna stvar na koju se trebate usredotočiti tijekom procesa donošenja odluka jest ostatak značajki koje se razlikuju u svakom Re:amaze cjenovnom planu. Hajde da pogledamo i vidimo što dobivate.

Basic

Osnovni plan košta $29 mjesečno po članu tima s mjesečnom naplatom ili $27,55 mjesečno po članu tima s godišnjom naplatom. Dobivate neograničenu email ulaznu poštu, live chat, kanale društvenih medija, javne i interne FAQ-ove, automatizaciju radnih procesa, predloške odgovora, integraciju web stranice, chatbotove, proaktivne poruke, osnovne izvještaje, namjere kupaca i još mnogo toga.

Pro

Pro plan košta $49 mjesečno po članu tima sa mjesečnim fakturiranjem, ili $46,55 mjesečno po članu tima s godišnjim fakturiranjem. Dobivate sve značajke Basic plana, kao i višestruke brand račune, prikaz uživo posjetitelja web stranice, napredno izvještavanje, SMS i glasovne kanale, prilagođenu domenu za hosting, prilagodljiv izgled emaila, stranicu za statuse i još mnogo toga.

Plus

Plus plan košta $69 mjesečno po članu tima za mjesečno plaćanje ili $65,55 mjesečno po članu tima za godišnje plaćanje. Dobivate sve značajke iz prijašnjih planova, kao i dijeljenje zaslona uživo, odjele, izvještaje o radu osoblja, smjenama i slobodnim danima, prilagodljive uloge osoblja, ocjene zadovoljstva korisnika, video pozive unutar chata, opcionalni klasični chat mod, povijest uređivanja FAQ članaka i još mnogo toga.

Starter

Starter plan košta $59 dolara mjesečno, a plaćate isključivo na mjesečnoj razini. Nudi sve značajke osnovnog plana za neograničen broj timskih članova i sve to za fiksnu cijenu. Međutim, dolazi s ograničenjem od 500 odgovorenih razgovora mjesečno.

Enterprise

Enterprise plan nudi cijene prilagođene vašim potrebama. Usmjeren je na poduzeća u rastu koja trebaju skalabilnost.

Zaključak

Re:amaze nudi sve što vam je potrebno za rukovanje društvenim medijima, a čak ima i integraciju s Twitterom, što nije toliko često. Proces integracije je izuzetno brz i jednostavan, a Re:amaze nudi vrlo dobar ugrađeni vodič koji će vam pomoći da vrlo lako obavite postavljanje. Tiketiranje društvenih medija je također sjajno, ali imam osjećaj da je moglo biti bolje. Međutim, to vas ne bi trebalo spriječiti da razmislite o korištenju ovog vrlo sposobnog rješenja kao vašeg namjenskog softvera za korisničku službu putem društvenih medija.

Uobičajena pitanja i problemi

Ne mogu povezati svoju Facebook stranicu s Re:amaze-om

Ovaj problem je najčešće uzrokovan postavkama korisničkih uloga na vašoj Facebook Business stranici. Moći ćete povezati svoju stranicu samo ako imate potpuni administratorski pristup. To je najvjerojatniji razlog zašto ne vidite svoju Facebook Business stranicu u Re:amaze integraciji. Potrebno je provjeriti uloge vaše stranice i osigurati da Re:amaze ima sve potrebne dozvole za rukovanje vašom stranicom.

Re:amaze ne prikuplja Instagram komentare ili izravne poruke

Ovaj problem može biti povezan s vašim Instagram računom. Provjerite je li postavljen na poslovni račun, inače Re:amaze neće moći uspostaviti vezu s vašim računom. Provjerite svoje postavke računa u Instagram aplikaciji. Otvorite postavke i idite na Centar računa da biste vidjeli je li vaš račun poslovni račun.

Product reviews

Reviews - Recenzije Softvera Baze Znanja - Guru

Reviews - Recenzije Softvera Baze Znanja - Guru

Guru softver za bazu znanja nudi vrlo dobre funkcionalnosti i velike mogućnosti prilagodbe. Cijena je poštena, s tri cjenovna plana za različite ciljane skupine, uključujući i besplatnu opciju. Uređivač članaka i sučelje su vrlo jednostavni za korištenje s laganom navigacijom. Jedinu potencijalnu poteškoću može predstavljati problem isporuke pozivnica za nove korisnike.

Learn with LiveAgent. We share articles about customer service, live chat software, call center setup, self-service support, and more!

Help desk softver

Klijenti su sve više prešli na online poslovanje, pa se poduzeća moraju prilagoditi. LiveAgent-ova korisnička podrška koristi WhatsApp, a postoji i popis najboljih softvera za upravljanje incidentima, povratne informacije kupaca, e-mail podršku, forum, klijentski portal i druge funkcije za podršku. LiveAgent također nudi demo verziju, podršku, obilazak, prebacivanje podataka i druge opcije.

U tekstu se navode različiti softveri za upravljanje incidentima, povratne informacije kupaca, chat uživo, pomoćni stol i druge usluge za poslovanje. Također se navodi važnost korisničke podrške za poboljšanje stope zadržavanja kupaca i prepoznatljivosti robne marke te se nude savjeti za pravilno slanje e-mailova.

kayako

U tekstu se navode različiti softveri za upravljanje incidentima, povratne informacije kupaca, chat uživo, pomoćni stol i druge usluge za poslovanje. Također se navodi važnost korisničke podrške za poboljšanje stope zadržavanja kupaca i prepoznatljivosti robne marke te se nude savjeti za pravilno slanje e-mailova.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo