NapoleonCat softver korisničke službe za društvene medije – recenzija

NapoleonCat softver korisničke službe za društvene medije – recenzija
Compare NapoleonCat softver korisničke službe za društvene medije – recenzija with other in: How NapoleonCat softver korisničke službe za društvene medije – recenzija is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
151 reviews

NapoleonCat-ova platforma za korisničku podršku putem društvenih medija nudi alate za pomoć poduzećima u pružanju podrške i privlačenju angažmana na društvenim medijima. U ovoj recenziji ćemo uroniti u njegove značajke, prednosti i nedostatke.

Pricing
Starting from:
$ 31   mjesečno
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.3
Korisničko iskustvo
4.5
Cijena
4
Implementacija
4.5

Key takeaways

Pros

  • Dizajn prilagođen korisnicima
  • Mogućnosti automatizacije
  • Detaljni izvještaji i analitika

Cons

  • Nema notifikacija
  • Može biti skup

Početak rada s NapoleonCat-om

Prijava za NapoleonCat je prilično laka. Kada upišete osnovne informacije, softver će zatražiti da odmah povežete vaše društvene medije. Povezao sam svoj Facebook i Twitter račun jednostavnim upisivanjem svojih informacija. Za Instagram sam prvo morao konfigurirati NapoleonCat-ove dozvole. Međutim, dovoljno je bilo par sekundi.

NapoleonCat - povežite profile kojima upravljate

Nakon toga, moji profili na društvenim medijima su bili spremni.

Drugi korak koji je NapoleonCat predložio je bilo praćenje mojih konkurenata. Kao primjer sam izabrao NapoleonCat-ovu Facebook stranicu. Zatim sam kliknuo na gumb Start using NapoleonCat.

NapoleonCat - pratite vaše konkurente

Postavljanje je bilo nevjerojatno lako i brzo. Nakon samo par sekundi, odveden sam do svoje upravljačke ploče u društvu pop-up prozorčića za dobrodošlicu.

NapoleonCat - pop-up prozorčić dobrodošlice

NapoleonCat funkcije i značajke za društvene medije

NapoleonCat dolazi s hrpom korisnih značajki i funkcija koje vam mogu pomoći pri upravljanju s prisutnosti vašeg brenda na društvenim medijima. On pohranjuje sve vaše interakcije s klijentima u ulaznu poštu, gdje ih možete dalje kategorizirati.

NapoleonCat - ulazna pošta

Naravno, NapoleonCat vam omogućuje konfiguraciju toga koju vrstu interakcija s klijentima želite primati u svoju ulaznu poštu.

NapoleonCat - konfiguracija ulazne pošte

Kada primite novu izravnu poruku ili komentar, oni se automatski dodaju u kartice New i Tasks unutar ulazne pošte.

Osim upravljanja komunikacijom s klijentima, NapoleonCat vam omogućuje zakazivanje objava na vašim povezanim kanalima društvenih medija.

NapoleonCat - postavke zakazivanja objava

Ovo rješenje također nudi izvještaje i analize koje možete preuzeti. Možete kreirati nove izvještaje ili ih zakazati za kasnije. Naravno, imate i opciju izvoza tih podataka. NapoleonCat vam omogućuje da to uradite u obliku Excel tablica ili PNG datoteka.

NapoleonCat - izvještaji i analize

Klikom na Auto-moderation u izborniku s lijeve strane možete postaviti automatizaciju za vaše profile društvenih medija. NapoleonCat vam omogućuje konfiguraciju pravila automatizacije od nule, a možete koristiti i jedan od postojećih predložaka.

NapoleonCat - pravila automatske moderacije

Zadnja značajka koju ću kratko spomenuti je NapoleonCat-ova značajka za prijedloge. Tu možete vidjeti koje značajke su u razvoju i predložiti što želite da dodaju, kao i pregledati već lansirane značajke. To mi se svidjelo jer pruža transparentnost i omogućuje NapoleonCat-ovim klijentima da se osjećaju dijelom procesa izgradnje softvera.

NapoleonCat - značajka za prijedloge

Iskustvo korištenja NapoleonCat-a na društvenim mrežama

NapoleonCat-ov softver je prilično reaktivan. Ogledni pretplatnik je poslao poruku mom poduzeću i reagirao na Facebook objavu. Te interakcije su odmah prikazane u NapoleonCat-ovom sučelju.

Ono što mi pomalo nedostaje je neka vrsta kartice s notifikacijama. Nešto što vam jasno i glasno daje do znanja da ste dobili poruku. Međutim, to definitivno nije pokvarilo moje iskustvo.

NapoleonCat - interakcije u sučelju

Klikom na svaku od interakcija možete ih otvoriti i dalje upravljati s njima. NapoleonCat vam omogućuje da odgovorite na njih ili odgovorite i arhivirate. Čak ima i ugrađeni prevoditelj, što vam može uštedjeti dosta vremena.

NapoleonCat - odgovor na interakciju

Odgovaranje je jako brzo unutar agentovog UI, kao i klijentovog. Osim slanja običnog teksta, možete koristiti GIF-ove i emotikone, kao i dodavati slike i datoteke s vašeg računala. Osim toga, možete dodavati interne bilješke za svaki razgovor i slati interakcije za konzultaciju putem emaila, koristeći gumb Send to consult. Možete dodijeliti korisnika interakciji ili će to sustav automatski uraditi. Poprilično me podsjeća na tiketing sustav.

Klikom na tri točke pored poruke klijenta možete dodijeliti oznake za interakciju, kao i mišljenje o njoj. To ne samo da pomaže organizaciji vaše komunikacije s klijentima, nego vam i omogućuje kreiranje detaljnijih i prilagođenijih izvještaja.

NapoleonCat - dodjela oznaka porukama

Klikom na mali znak za puls koji se nalazi pored tri točke možete vidjeti zapis aktivnosti s vremenskim oznakama.

NapoleonCat- podaci o interakciji s vremenskim oznakama

Cijene

NapoleonCat ima dva glavna plana pretplate i njihova cijena ovisi o broju profila koje želite povezati te broju korisnika koji će imati pristup NapoleonCat računu. U nastavku ću objasniti najjeftinije verzije oba plana, tako da imajte na umu da cijena može biti veća, ovisno o vašoj konfiguraciji.

Standard

Za $31 mjesečno svaki mjesec, možete postaviti tri profila društvenih medija i imati jednog korisnika sustava. Ako plaćate godišnje, cijena je $25.82 mjesečno. Ovaj plan vam omogućuje do 10 profila i 3 korisnika, uz dodatnu nadoplatu. Možete zakazivati svoj sadržaj, dodjeljivati dolazne poruke različitim članovima tima i raditi s analitikom.

Pro

S ovim planom možete povezati 3 profila društvenih medija i jednog korisnika sustava $76/mjesec svaki mjesec ili $63.31/mjesec na godišnjoj razini. NapoleonCat-ov najpopularniji plan ima ograničenje od 100 profila društvenih medija i 30 korisnika, tako da je prikladan za veće timove s većim angažmanom na društvenim medijima. On obuhvaća sve značajke iz Standard paketa, plus dodatne kao što su pretraga ulazne pošte, automatska moderacija, izvještaji o izvedbi tima, 2FA, 1-na-1 obuka za uključenje i više.

Custom

Za početnu cijenu od $465/mjesec, možete kontaktirati NapoleonCat-ov tim kako bi postavili potpuno prilagodljiv plan. On uključuje sve značajke iz Pro paketa i većina značajki je neograničena.

Zaključak

NapoleonCat je intuitivan i reaktivan softver za upravljanje društvenim medijima. Iako se može reći da je on samo to, iz moje perspektive se može koristiti i kao pouzdana platforma za korisničku službu. Njegove mnoge značajke i dizajn prilagođen korisnicima čine ga odličnim rješenjem za svako poduzeće koje teži privlačenju angažmana putem društvenih medija.

Iako ništa nije bez mana, NapoleonCat ostavlja malo prostora za ispravke. Ima neke od značajki koje možete naći u većini tiketing sustava, što ga smješta iznad jednostavnih alata za zakazivanje objava na društvenim medijima.

Uobičajena pitanja i problemi

Mučim se s povezivanjem računa društvenih medija s NapoleonCat-om.

Prvo provjerite vaše podatke za prijavu za svaki račun. Ako još imate problema, pokušajte odspojiti pa ponovno povezati račune s NapoleonCat-om. Idite na Settings > Social media accounts i kliknite na gumb Disconnect pored računa koji želite odspojiti. Prijavite se na vaš račun i ovlastite NapoleonCat da pristupi vašim računima klikom na gumb Connect button.

Objave koje sam zakazao se ne prikazuju.

Više stvari može biti uzrok tome. Prvo se uvjerite da je NapoleonCat i dalje povezan s tim računom društvenih medija. Ako jeste, provjerite status zakazane objave. Ako je “Failed”, problem može biti u sadržaju ili formatu objave. Možete pokušati urediti objavu ili je zakazati za drugo vrijeme. Kada je objava označena s “Pending”, jednostavno je u redu za kasnije objavljivanje.

Product reviews

Naučite kako stvoriti predloške help desk obrazaca zahtjeva koje Vaši kupci mogu koristiti za prijavu poteškoća, programskih pogrešaka i praćenje svojih zahtjeva.

Predlošci obrazaca help desk zahtjeva

Obrasci zahtjeva za Help desk trebaju biti kratki i sadržavati samo najvažnije polja poput podataka o kupcu i polje za opisivanje zahtjeva. Jezik u obrascu mora biti jednostavan, bez tehničkog žargona ili složenih rečenica. Odgovor na zahtjev kupca treba biti što brži moguć, a vrijeme odgovora se može razlikovati ovisno o raznim uvjetima poput broja agenata u timu i količine zahtjeva. Agenti za korisničku službu trebaju težiti odgovoriti na zahtjeve kupaca odmah.

Pitate se nudi li Freshdesk prave značajke baze znanja za vaše poslovanje? Pogledajte našu recenziju i saznajte!

Freshdesk baza znanja – recenzija

Freshdesk nudi softver za bazu znanja koji je lako za korištenje i prilagodljiv za sve vrste poslovanja. Besplatni plan je dostupan, tako da korisnici mogu isprobati softver prije nego što se odluče za plaćeni plan. Osim osnovnih funkcija kao što su uređivanje teksta i dodavanje slika i videa, Freshdesk nudi nekoliko unaprijed napravljenih predložaka kako bi vam pomogao započeti. GPTSummarizer opisuje i različite cijene planova koje nudi Freshdesk, kao i činjenicu da napredne opcije uređivanja mogu biti teške za shvatiti i da vam može zatrebati podrška za implementaciju naprednih značajki.

Reviews - Recenzije Softvera Za Tiketing - Gorgias 2

Reviews - Recenzije Softvera Za Tiketing - Gorgias 2

Gorgias offers a ticketing system with a well-designed interface and key filtering tools. The system integrates with e-commerce platforms and offers various communication channels. The ticketing interface is efficient and organized, with tools for formatting and editing text. The system also includes automation features and analytics. While the feature set may not be the most extensive, it is sufficient for most needs. Pricing plans vary based on business needs, with options for different ticket volumes and communication channels.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo