Softver za upravljanje komunikacijom s kupcima

Komunikacija igra temeljnu ulogu u svim aspektima poslovanja. Kad se pravilno upravlja, inovativna komunikacija s kupcima oblikuje identitet marke i bitno pridonosi značajnim i trajnim odnosima s kupcima.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo
analyze - illustration

Što biste trebali znati?

Tvrtke iz različitih razloga trebaju komunicirati sa svojim kupcima. Kako bi publika bila informirana i angažirana, organizacije koriste širok raspon komunikacijskih kanala i metoda kao što su e-mail, razmjena tekstualnih poruka, live chat, glasovni pozivi, društveni mediji i još mnogo toga.

Inovativna komunikacijska rješenja su platforme zasnovane na oblaku koje nude usko integrirane mogućnosti, a koje vam zauzvrat omogućuju snažno, dosljedno i pozitivno korisničko iskustvo. Pružanje ovih dosljednih iskustava izazov je za većinu tvrtki jer kupci sve manje opraštanju i sve su tehnološki pismeniji.

Zašto biste trebali koristiti softver za upravljanje komunikacijom s kupcima?

Danas kupci očekuju personaliziranu, brzu i stručnu uslugu. Pogledajmo neke ključne brojke i trendove u e-Commercu od 2019:

Smiley face icon

Gubljenje kupaca

41% kupaca prešli su na drugo poduzeće zbog slabe personalizacije.

Veće trošenje

48% kupaca potroše više ako im je iskustvo personalizirani.

Nerelevantan sadržaj

74% kupaca mrze kada im se prikazuje nerelevantan sadržaj.

feeling proud - illustration

Zašto CCM softver?

Da rezimiramo, učinkovito upravljanje komunikacijom s kupcima podrazumijeva pružanje vrlo korisnih, relevantnih komunikacija putem kanala koji kupci preferiraju. Da bi pružili takva personalizirana, centralizirana i pojednostavljena iskustva, timovi koji sudjeluju u komunikaciji s kupcima trebaju napredne alate.

Softver za upravljanje komunikacijom s kupcima aplikacija je za komunikaciju i suradnju koji omogućuje tvrtkama upravljanje velikim brojem odlaznih i dolaznih komunikacija s kupcima kroz niz kanala. Osigurava da su komunikacije s kupcima relevantne, odgovorne, dosljedne i temeljene na podacima prikupljenim iz prošlih iskustava.

Napredni CCM softver

Potpuno opremljeni softver za upravljanje komunikacijom s klijentima LiveAgent dizajniran je za objedinjavanje brojnih kontakt kanala i osiguravanje dosljednosti više kanala. Sve-u-jednom LiveAgent-a help desk rješenje pruža tvrtkama jedinstven pogled na interakciju s kupcima, održava jasnu evidenciju svih relevantnih podataka i integrira se neprimjetno sa postojećim poslovnim aplikacijama i sustavima kako bi se osiguralo visoko personalizirano korisničko iskustvo.

data analysis - illustration
add color to design - illustration

Tko koristi CCM softver?

Prema nedavnom Market Guide izdanju za CCM kojeg izdaje Gartner, CCM rješenja primarno koriste industrije poput osiguranja, bankarstva, zdravstva i komunalnih usluga za generiranje komunikacija poput računa, izvoda, korespondencije ili upozorenja/obavijesti.

Upravljanje komunikacijom s kupcima organizacije široko koriste za marketing i svrhe naplate, pa je po pravilu softver za upravljanje komunikacijom s kupcima u vlasništvu timova za marketing, prodaju i podršku.

Ključne funkcionalnosti najboljeg CCM softvera

Pri odabiru softvera za upravljanje komunikacijom s kupcima važno je uzeti u obzir ključne značajke koje nudi. Softver bi vam trebao omogućiti prilagodbu načina na koji vaša tvrtka komunicira sa svojim kupcima i isporuči pravu poruku pravim kanalom u pravo vrijeme.

Cross i multi-channel konsolidacija

Kada tražite najbolje rješenje za upravljanje komunikacijom s kupcima, očekujte da pruža jasna, besprijekorna i dosljedna korisnička iskustva na svim kanalima (putem telefona, chata uživo, e-pošte i društvenih medija.)

Prebacivanje na usluge u oblaku

Drugi važan zahtjev modernog poslovanja je funkcionalnost dizajnirana s ciljem optimizacije procesa. Platforme koje se temelje na oblaku ili hibridnim rješenjima rješavaju ovaj izazov i smanjuju visoke troškove održavanja legacy CCM sustava.

Dvosmjerna komunikacija

Suvremeni CCM softver trebao bi podržavati dolaznu i odlaznu komunikaciju, a svi zapisi kupaca pohranjeni su na jednom mjestu. Tvrtke očekuju kako će pregledati i upravljati svim podacima o kupcima na jednom, lako dostupnom i prikladnom mjestu.

LiveAgent-ovo napredno CCM rješenje

LiveAgent pruža cjelovito rješenje dizajnirano za upravljanje komunikacijom s kupcima. Korištenjem LiveAgent-a vaš će tim biti dobro opremljen za generiranje, distribuciju i praćenje komunikacija. Visokotehnološka platforma za upravljanje komunikacijom s kupcima pruža visoko prilagođeno iskustvo koje se neprimjetno integrira s postojećim poslovnim aplikacijama i sustavima. Ako tražite vrhunski ccm softver za poboljšanje prepoznatljivosti robne marke i povećanu lojalnost kupaca, isprobajte LiveAgent. Sa svojim snažnim paketom značajki dizajniranim da maksimalizira operativnu učinkovitost pozivnog centra, LiveAgent je najrecenziraniji i najbolje ocijenjeni help desk softver u kategoriji malih i srednjih poduzeća za 2020.

support illustration

Provjerite još neke ključne funkcionalnosti

Uz gore navedene značajke, odličan softver za upravljanje komunikacijom s kupcima trebao bi sadržavati i moćne alate za autoriranje i analitiku angažmana kupaca. Provjerite još ključnih značajki koje bi moćan CCM softver trebao sadržavati klikom na donji gumb.

help desk no clue about team performance - icon

Moćni autorski alati

Sve više tvrtki odlučuje se koristiti namjenskim CCM rješenjem s ugrađenom funkcionalnošću za stvaranje i upravljanje ključnim elementima sadržaja unutar svojih komunikacija. Najnaprednija CCM rješenja danas pružaju izuzetno moćno iskustvo stvaranja ili uređivanja i omogućuju netehničkim poslovnim korisnicima ažuriranje komunikacija bez kompromisa u pogledu kvalitete i vremena.

live chat increases sales

Analitika angažmana kupaca

Analitika je bitna značajka softvera za upravljanje komunikacijom s kupcima jer tvrtkama omogućuje prikupljanje mjernih podataka za ključne poslovne funkcije (najkorišteniji kanali, količina ticketa, stope razlučivosti, cijena po dodiru). Te informacije tvrtkama pružaju inteligentne uvide na temelju podataka koji podržavaju rast prihoda i profitabilnost.

CCM Software FAQ

Što je softver za upravljanje komunikacijom s kupcima?

Softver za upravljanje komunikacijom s kupcima ili kratko CCM softver omogućava vašem poslovanju da se učinkovito nosi s bilo kojim upitima kupaca. Kako? Pa, CCM softver objedinjuje svu vašu komunikaciju u jednom sučelju. Na primjer, e-mail, live chat, pozivi, forum, SoMe, upiti u bazu znanja itd. Štoviše, značajke korisničke službe pomažu vašim agentima u pružanju besprijekornog CX-a. Kao rezultat, to može dovesti do poboljšanih odnosa s kupcima, povećanja prihoda i ukupnog zadovoljstva kupaca.

Kako komunicirate s kupcima?

Danas kupci komuniciraju na više kanala. Stoga je važno biti prisutan i odgovoriti na svakoj platformi. Na primjer, chat, e-mail ili telefonski pozivi. Ali, kako učinkovito komunicirate s njima? Osim help desk rješenja, koje u velikoj mjeri koristi vašem poslovanju, uvijek biste trebali pozdraviti kupca, predstaviti se, pustiti kupca da govori/piše bez ometanja, ispričati se ako je potrebno i biti ljubazni.

Zašto je komunikacija s kupcima bitna?

Uspješna komunikacija s kupcima može biti važan faktor za vaše poslovanje. Doslovno vas može izdvojiti od konkurencije. Kupci se žele osjećati saslušanima i žele biti cijenjeni. Učinkovita komunikacija može izgraditi dugoročne odnose, što rezultira i većom prodajom.

Bit ćete u dobrim rukama!

Znate li što Huawei, BMW, Yamaha i 02 imaju zajedničko? Pogodili ste... LiveAgent!

Isprobajte sada besplatno Kreditna kartica nije potrebna
Related Articles to Softver za upravljanje komunikacijom s kupcima
Naučite kako stvoriti predloške help desk obrazaca zahtjeva koje Vaši kupci mogu koristiti za prijavu poteškoća, programskih pogrešaka i praćenje svojih zahtjeva.

Predlošci obrazaca help desk zahtjeva

Višekanalna korisnička podrška je ključna za uspjeh na prezasićenom tržištu. Ova podrška omogućuje tvrtkama da poboljšaju korisnička iskustva i bolje razumiju svoje kupce. Višekanalna podrška također može pomoći tvrtkama da poboljšaju produktivnost agenata i uštede na troškovima korisničke usluge. Mnoge tvrtke koriste LiveAgent za poboljšanje svoje korisničke podrške.

Streamline your workflow and complete any task efficiently. Choose from a variety of checklists and start improving immediately.

Kontrolni popisi

Kontrolni popisi su alati koji vam mogu pomoći u organiziranju vašeg poslovanja na učinkovit način, bez poteškoća. Postoje različiti kontrolni popisi za različite kategorije, kao što su Marketing, Customer Service, HR, itd. Popisi uključuju alate za uključivanje SaaS klijenata, pokretanje podcasta, postavljanje društvenih medija, program identifikacije klijenata, upoznavanje svojih klijenata, planiranje krize komunikacije, obuke agenata korisničke službe i mnogi drugi. Ovi kontrolni popisi su ključni dio svakog programa, uključujući i dubinsku analizu klijenta (CDD), kao što je i regrutiranje službenika korisničke službe. Bez obzira na vašu industriju, pružanje odlične korisničke usluge je izuzetno važno, a kontrolni popisi su korisni alati za postizanje tog cilja.

Služba za korisničku podršku je vrlo važan dio Vaše korisničke službe. Glavni zadatak službe za korisničku podršku je rješavanje problema korisnika.

Služba za korisničku podršku

Kvalitetna služba za korisničku podršku je ključna za uspješno poslovanje, a pravovremena i personalizirana podrška može povećati lojalnost kupaca. Korisnička podrška se razlikuje od korisničke službe, koja se fokusira na vrijednosti kupaca. Izvještaji korisničke službe su kritični za procjenu učinkovitosti podrške, a najbolje prakse mogu poboljšati kvalitetu poslovanja i iskustvo korisnika. Iskustvo s korisničkom službom je važno za podršku kupcima.

Mnogo organizacija još uvijek zanemaruje tiketni sustav. To je uglavnom zbog nerazumijevanja prednosti koje on donosi.

Zašto vam je potreban tiketni sustav?

Korištenje tiketnih sustava u korisničkoj podršci može poboljšati učinkovitost agenata, pratiti mjerni podaci usluga i KPI-ovi te povećati zadovoljstvo korisnika. Osim toga, sustav za prodaju tiketa omogućuje personaliziranu interakciju s korisnicima. LiveAgent nudi besplatni probni period i nudi mnoge druge značajke tiketnih sustava.

Da bismo pružili bolju podršku, potrebno je imati više informacija o kupcima. Jedan od načina da ih dobijete je putem korisničkog obrasca.

Korisnički obrazac

Predlošci korisničke podrške su korisni za agente korisničke podrške, a ocjena korisničkog napora (CES) može poboljšati zadovoljstvo korisnika. Informacije o kupcima su važne za bolju podršku, a korisnički obrazac je ključ za izvrsnu korisničku službu. Osim toga, recenzije korisničke službe mogu pomoći u razvoju i zadovoljstvu korisnika.

Saznajte više o tehnologiji pozivnog centra. Razumijte u dubinu uz objašnjenja profesionalaca.

Što je tehnologija pozivnog centra?

Tehnologija pozivnog centra igra važnu ulogu u korisničkoj podršci, a trendovi u tehnologiji pozivnih centara uključuju cloud bazirana rješenja, omnikanalni pristup i samoposlužne alate. LiveAgent nudi kombinaciju chat-a, ticketinga i automatizacije za izvrsnu korisničku podršku. Preporučuje se unaprijediti efikasnost rješavanja poziva kroz revidiranje politika i procedura poduzeća te osnaživanje agenata za samostalno rješavanje problema. Softverska rješenja za pozivni centar omogućuju dodatne prednosti u korisničkoj podršci.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo