osTicket tiketing – recenzija

osTicket tiketing – recenzija
Compare osTicket tiketing – recenzija with other in: How osTicket tiketing – recenzija is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
134 reviews

osTicket možda nije najbolje opremljeni tiketing softver, ali daje sve od sebe kako bi se nosio s puno skupljim rješenjima koja često ne nude veliku vrijednost poduzećima. Saznajte uspijeva li u tome u našoj recenziji.

Pricing
Starting from:
$ 9   mjesečno
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.2
Korisničko iskustvo
2.5
Cijena
5
Implementacija
2

Key takeaways

Pros

  • Besplatni softver
  • Dobar skup značajki

Cons

  • Obavezni obrazac za tikete je jedini način podnošenja tiketa
  • Zastarjelo sučelje
  • Besplatno je, ali ne i bez grešaka

Početak rada s osTicket tiketingom

osTicket vam nudi dvije opcije za početak. Možete se odlučiti za verziju otvorenog koda koja je potpuno besplatna ili možete započeti s besplatnim 30-dnevnim probnim razdobljem Cloud-Hosted verzije koja će vas koštati samo $9 mjesečno po korisniku nakon završetka probnog razdoblja. Registracija zahtijeva samo osnovne informacije kako biste započeli, ali morate koristiti svoju poslovnu email adresu. Nakon završetka procesa moći ćete baciti pogled na osTicket sučelje.

osTicket sučelje

Sučelje izgleda prilično zastarjelo, ali ipak funkcionalno. Korisnici koji ne pamte kako su korisnička sučelja nekad izgledala mogu imati neke početne poteškoće s navigacijom, ali to bi trebalo brzo nestati čim počnu koristiti aplikaciju. Najpozitivnija stvar u vezi osTicket sučelja je to što je vrlo usmjereno na zadatak koji se obavlja i ne ometa vas nevažnim stvarima.

Jedan velik problem vidljiv je odmah na početku i to je problem s prijavom. Svaki put kada neko vrijeme ne koristite osTicket, bit ćete odjavljeni. To nije loše, jer mnoga tiketing rješenja odjavljuju korisnike nakon nekog vremena neaktivnosti kao zaštitu od zlouporabe. Međutim, često je nemoguće ponovno se prijaviti. Konstantno sam dobivao grešku “Session timed out due to inactivity” i nisam imao načina za prijavu jer bi se ta greška stalno pojavljivala.

osTicket - greška pri prijavi

Jedini način na koji sam se mogao ponovno prijaviti bio je da zatvorim preglednik i pričekam neko vrijeme. Ovaj problem se može riješiti povećanjem ograničenja trajanja korisničke sesije u postavkama za prijavu. Preporučujem vam da ga značajno povećate kako biste potpuno izbjegli ovaj problem, ali pazite da zaključate svoj uređaj ako ostavite osTicket otvorenim.

osTicket - postavke za istek vremena sesije korisnika

Još jedna stvar koja bi se mogla smatrati problematičnom je to što osTicket ima vrlo nekonvencionalni ili možda čak zastarjeli sustav za upravljanje tiketima. Klijenti ne mogu izravno slati emailove u tiketing sustav, već moraju pristupiti jedinstvenoj poveznici koja će se generirati tijekom registracije i slati svoje zahtjeve iz posebnog obrasca. To nije najfleksibilniji način za podnošenje tiketa i morat ćete prilično promovirati web poveznicu kako biste osigurali da vaši klijenti budu informirani o načinu podnošenja tiketa u vaš sustav za tikete.

osTicket - kreiran zahtjev za tiketom za podršku

osTicket značajke sustava za tiketing

Pogledajmo kakve značajke možete očekivati ​​u osTicket-u. Integracija emaila sa sustavom prisutna je u svim planovima, dok je jedina navedena značajka u besplatnom planu. Ostali planovi navode značajke kao što je podrška putem emaila i telefona, besplatni obilazak, upravljane nadogradnjom i održavanjem te još nekoliko. Ne otkrivaju puno o samoj funkcionalnosti tiketinga i kakve podznačajke nudi. Međutim, čim otvorite aplikaciju, možete dobiti mnogo bolju ideju o tome što očekivati od seta značajki osTicket-a.

Izvedba tiketing sustava i korisničko iskustvo

Rad s osTicket-om nije loše iskustvo, ali definitivno nije najmoderniji tiketing softver. Međutim, moram reći da je većina sučelja jasna i dobro funkcionira nakon što se malo naviknete. Upravljačka ploča otkriva mnogo više značajki nego što je opisano u cjenovnom odjeljku web stranice. Dobivate pristup analitičkim značajkama, kao i nekim standardnim tiketing značajkama, poput preusmjeravanja tiketa, dodjela, statusa tiketa, spajanja, povezivanja, prijenosa i još mnogo toga. Stvarno je dobro vidjeti ove bitne značajke u besplatnom rješenju kao što je osTicket.

osTicket - izvještaj o aktivnosti tiketa

Testirao sam tiketing sustav tako da sam sebi poslao tiket preko poveznice koju sam spomenuo ranije u ovoj recenziji. Obrazac za tiket za korisnike je jednostavan za korištenje. Zahtijeva email adresu, ime i broj telefona, pri čemu su email i ime jedine obavezne opcije. Svi korisnici ovog obrasca također moraju odabrati temu tiketa. Prilično je jednostavan za upotrebu i može dodati neke dobre organizacijske mogućnosti u vaš help desk Međutim, slanje emaila na drugu email adresu je i dalje najpopularnija metoda.

osTicket - obrazac za tiket

Tiketi gotovo trenutno stižu u sustav, što je sjajno. Sada, sučelje u osTicket-u postaje puno bolje čim otvorite tiket. Rasteže se da bi se prilagodilo duljim porukama, a sve je jasno vidljivo. Polje za odgovor na tiket je također dobro osmišljeno, pružajući vam dovoljno prostora za odgovore. Najvažnije od svega, sve značajke su jasno vidljive. Ove stvari možda se ne čine impresivnima na prvi pogled, ali podsjetimo se da imamo posla s vrlo jeftinim ili čak besplatnim sustavom za tikete.

osTicket - polje za odgovor tiketa

Dio sučelja za odgovor na tikete također otkriva više značajki, poput pripremljenih odgovora i opcija uređivanja teksta. Također dobivate sve standardne značajke oblikovanja teksta, s opcijama za dodavanje medija, poveznica, grafičkih oznaka, HTML-a ili čak vizualnih elemenata poput linija. Jedna zanimljiva značajka je opcija za prebacivanje u način punog zaslona, što znatno povećava polje odgovora preko zaslona. To može biti prilično korisno za korisnike koji koriste uređaje s manjim zaslonima. Također možete koristiti interne bilješke u tiketima.

osTicket - puni zaslon

Unatoč tome što osTicket na prvi pogled možda izgleda razočaravajuće kao rješenje, on definitivno nudi sve bitno što korisnik tiketinga može trebati za vršenje svojeg posla. Jedina velika mana je činjenica da klijenti moraju kontaktirati agente putem sustava za podnošenje tiketa, umjesto jednostavnog slanja emaila. Međutim, čak se i ovaj nedostatak može pretvoriti u prednost u pravoj situaciji i pod određenim uvjetima.

osTicket cijene

osTicket dolazi u tri verzije i različite cjenovne opcije. Nisu nužno različiti cjenovni planovi, već različite verzije istog softvera koje dolaze s određenim promjenama. Pogledajmo što sve možete dobiti.

Open Source

Open Source verzija osTicket-a dostupna je besplatno uz podršku zajednice. Nudi samo osnovnu email integraciju. Možete je preuzeti s osTicket web stranice bez ikakve uplate.

Cloud-hosted

Cloud-hosted verzija osTicket-a je jedina koja dolazi s besplatnim probnim rokom od 30 dana. Ako nastavite koristiti, koštat će vas $9 mjesečno po korisniku. Nudi gotovo sve dostupne značajke, uključujući neprestanu podršku putem emaila i telefona, besplatnu uvodnu sesiju , upravljane nadogradnjom i održavanjem, čvrstu infrastrukturu i garantirano vrijeme dostupnosti te svakodnevne sigurnosne kopije.

Virtual appliance

Virtual appliance opcija za osTicket nema dostupnu cijenu. Prilagođena je prema vašim zahtjevima. Jedno edino dodatno poboljšanje je što će se osTicket prilagoditi vašim poslovnim potrebama, tako da ćete dobiti rješenje koje je izrađeno po mjeri.

Zaključak

S jedne strane, osTicket nudi prilično dobar tiketing sustav s važnim značajkama koje su dostupne besplatno, međutim, s druge strane ima određene ograničenja kada se radi o scenarijima korištenja. U svakom slučaju, osTicket se može smatrati konkurentom punim iznenađenja. Ako vam ne smetaju obvezne opcije obrasca za tikete osTicket može biti vrlo dobro tiketing rješenje za vaše poslovanje, iako s manje fleksibilnosti od drugih tiketing softvera.

Uobičajena pitanja i problemi

Problemi s prijavom na osTicket nakon isteka vremenskog ograničenja

Ako se ne možete ponovo prijaviti nakon automatskog odjave iz osTicket-a i dobivate pogrešku “Session timed out due to inactivity”, pokušajte isključiti svoj preglednik. Uključite ga natrag nakon otprilike jedne minute i pokušajte se prijaviti. Ako se problem i dalje pojavi, pokušajte se ponovno prijaviti s drugog preglednika ili koristite način incognito.

Neprestano se događa odjavljivanje s osTicket-a

Ako želite produžiti vrijeme prijave u osTicket dok ste neaktivni, to možete učiniti u postavkama. Otvorite Settings i povećajte vrijednost trajanja isteka sesije agenta prema vašim željama. Vrijednost možete prilagođavati i u odjeljcima Agents i Users.

Product reviews

Želite saznati više o Spokeo usluzi? Pogledajte naš članak kako bi saznali kako radi i kako je prošla na našim testovima.

Spokeo recenzija

LiveAgent softver omogućuje bolju organizaciju i poboljšanje korisničkog iskustva u pozivnom centru za male i srednje tvrtke. Kontakti službe za pomoć tvrtke RevLocal nude podršku putem e-pošte, pozivnog centra i društvenih medija. LiveAgent se priprema za instaliranje nakon čega će biti moguće pristupiti računu.

Intelius pruža usluge povratne pretrage brojeva koje se koriste za marketinške i poslovne svrhe. Korisničko iskustvo je jednostavno, a rezultati obuhvaćaju telekom operatera, približnu lokaciju i tip broja. Cijene su jasne i prilično visoke u odnosu na konkurenciju, a točnost podataka nije uvijek 100%. Intelius je dostupan samo u SAD-u, a svi dostupni podaci o broju zahtijevaju plaćanje. Postoji mobilna aplikacija, pouzdana korisnička služba i cjenovno pristupačan probni period.

Usluga povratne pretrage broja - recenzije

Intelius pruža usluge povratne pretrage brojeva koje se koriste za marketinške i poslovne svrhe. Korisničko iskustvo je jednostavno, a rezultati obuhvaćaju telekom operatera, približnu lokaciju i tip broja. Cijene su jasne i prilično visoke u odnosu na konkurenciju, a točnost podataka nije uvijek 100%. Intelius je dostupan samo u SAD-u, a svi dostupni podaci o broju zahtijevaju plaćanje. Postoji mobilna aplikacija, pouzdana korisnička služba i cjenovno pristupačan probni period.

Tražite chatbot alat za vašu kompaniju? Priružite nam se u detaljnoj recenziju HubSpot chatbota i vidite je li on pravi alat za vaše potrebe.

HubSpot chatbot – recenzija

HubSpot chatbot nudi širok raspon opcija prilagodbe za poduzeća, uključujući mogućnost postavljanja specifičnih ključnih riječi i integraciju u web stranice ili aplikacije za razmjenu poruka. Iako chatbot može pogrešno shvatiti upite klijenata, alat je besplatan, što može biti privlačno za malim i srednjim poduzećima s ograničenim proračunom. Postoje različiti planovi, uključujući besplatan plan i plaćene planove s proširenim granicama. HubSpot nudi vodiče i podršku za korištenje alata, a ako ne možete priuštiti Enterprise plan, postoji više pristupačnijih opcija.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo