Spy Dialer

Što je Spy Dialer?

Spy Dialer je besplatna usluga povratne pretrage broja koja se može koristiti za obavljanje automatskih telefonskih poziva i pristup informacijama o brojevima koje želite nazvati. Ova vrsta softvera se često koristi za telemarketing ili druge oblike automatskih poziva te može omogućiti korisnicima obavljanje poziva bez otkrivanja vlastitog telefonskog broja.

Spy Dialer se također može koristiti za prikupljanje informacija o nepoznatim brojevima, kao što su lokacija broja, ime osobe ili poduzeća povezanih s brojem i ostali detalji.

Iako je Spy Dialer besplatna usluga koja radi samo s telefonskim brojevima i email adresama koji su locirani u SAD-u, postoji velik broj usluga za povratnu pretragu telefonskih brojeva koje su globalno dostupne.

Spy Dialer homepage

Koji su najčešći problemi korisnika Spy Dialer-a?

Najčešći problem je taj što se softver može koristiti za obavljanje automatskih poziva koji ometaju ljude koji ih primaju. Na primjer, Spy Dialer se može koristiti za pozivanje brojeva koji su u registru za nepozivanje, a to je popis brojeva koji su zatražili da ne primaju telemarketinške pozive. Takva vrsta ponašanja je u nekim slučajevima ilegalna te čak može dovesti do pritužbi i kazni za korisnika softvera.

Još jedan problem sa Spy Dialer-om je taj što se on može koristiti za prikupljanje osobnih informacija o pojedincima bez njihovog pristanka. Na primjer, Spy Dialer se može koristiti za pretragu imena i adresa povezanih s određenim telefonskim brojem, što se može koristiti za ilegalne svrhe, kao što su uhođenje i zlostavljanje.

Općenito govoreći, ovo može biti jako koristan alat za određene svrhe, ali se također može i zloupotrijebiti na štetne i ilegalne načine. Važno je da korisnici softvera budu svjesni tih potencijalnih problema i koriste softver odgovorno.

Najbolje BESPLATNE Spy Dialer alternative

Za usluge povratne pretrage telefonskih brojeva su dostupne i neke besplatne alternative. Neke od njih će pružiti samo ograničene informacije, kao što su ime i lokacija vlasnika telefonskog broja, dok druge mogu ponuditi detaljnije informacije za dodatnu naknadu. Koju ćete izabrati ovisi o vašim specifičnim potrebama i željama.

Također je važno uzeti u obzir da većina ovih ponuđača usluga radi samo s američkim telefonskim brojevima i ima ograničen ili nepostojeći pristup međunarodnim bazama podataka.

NumLooker

NumLooker je pouzdana web stranica koji milijuni američkih građana koriste za identifikaciju pojedinaca ili kompanija koje stoje iza nepoznatog broja koji ih je nazvao. Dostupna je 24/7, što vam daje priliku da pretražite broj bilo kada.

Na svojoj stranici također imaju informacije o tome kako pretražiti nepoznati broj u više različitih država, međutim, ne nude usluge povratne pretrage broja za međunarodne brojeve.

NumLooker homepage

Prednosti:

 • NumLooker svoje usluge pruža besplatno
 • Točne i detaljne informacije o pozivatelju
 • Može mu se pristupiti putem više uređaja, kao što je mobilni telefon, računalo ili laptop

Nedostaci:

 • Ne pruža nikakve dodatne informacije o pozivatelju, npr. njegovo zanimanje
 • Nema mobilnu aplikaciju

WhoCallMe

WhoCallMe je web stranica koja omogućava pristup svojim korisnicima putem različitih uređaja koji imaju pristup internetu. Jednostavno unesete telefonski broj u program za pretragu i on će vam pokazati rezultate za par sekundi. Povrh toga, web stranica pruža informacije kao što su ime, informacije s društvenih medija, adresa i ostali telefonski brojevi koji su povezani s pozivateljem kojeg ste pretraživali.

WhoCallMe homepage

Prednosti:

 • Možete prilagoditi filter pretrage za bolje rezultate
 • WhoCallMe koristi najmoderniju tehnologiju enkripcije kako bi vaši podaci ostali privatni

Nedostaci:

 • Nije moguće sačuvati rezultate pretrage
 • Samo za američke brojeve

TheNumberLookup

TheNumberLookup je web stranica koja vam omogućava pretragu brojeva (i fiksnih i mobilnih) besplatno. Unesite broj u traku za pretragu i pričekajte rezultate.

TheNumberLookup homepage

Prednosti:

 • 24/7 korisnička podrška
 • Laka za korištenje
 • Koristi algoritme za brzu pretragu identiteta iz javnih baza podataka

Nedostaci:

 • Može pokazati netočne informacije, pogotovo ako je telefonski broj novijeg datuma

TrueCaller

TrueCaller omogućuje korisnicima identifikaciju nepoznatih brojeva, blokiranje neželjenih poziva i pretragu telefonskih brojeva po imenu ili adresi.

TrueCaller homepage

Prednosti:

 • Besplatna usluga
 • Dostupan u više država
 • Brza aiffpretraga

Nedostaci:

 • Nema previše informacija o međunarodnim brojevima

Druge Spy Dialer alternative KOJE SE NAPLAĆUJU:

CocoFinder

CocoFinder je platforma koja ima opširnu bazu podataka s izvorima iz različitih direktorija. Također ima dodatne značajke, kao što je pretraga policijskih fotografija, fotografija zatvorenika i osmrtnica, što u nekim slučajevima može biti jako korisno.
Proces je vrlo jednostavan, samo unesete telefonski broj u program za pretragu i za par sekundi ćete imati rezultate.

CocoFinder homepage

Prednosti:

 • Možete postaviti i urediti postavke pretraživanja
 • Točne i pouzdane informacije o pozivatelju

Nedostaci:

 • Nije besplatno

Spokeo

Spokeo cam omogućuje ne samo pretragu telefonskih brojeva, nego i adresa i email adresa. Ovo je web stranica temeljena na pretplati koja vam omogućava da isprobate probnu verziju za jednu pretragu, ali ćete morati platiti pretplatu kako bi nastavili. Također nude i enterprise paket pretplate za poduzeća.

Spokeo homepage

Prednosti:

 • Osnovne pretrage su besplatne
 • Točni i detaljni izvještaji
 • Automatski ažurira svoje pretplatnike ako je pretraživani pozivatelj promijenio svoje kontakt informacije
 • Neograničene pretplate za aktivne pretplatnike

Nedostaci:

 • Ograničene informacije za ljude koji koriste besplatnu verziju

WhatIsThisNumber

WhatIsThisNumber pruža potpun izvještaj o nepoznatom pozivatelju s informacijama kao što su ime, dob, spol, adresa i kontakt informacije, između ostalog.
Nakon što unesete broj u traku za pretragu, potrebno je par minuta da generira izvješće i pruži sve informacije.

WhatIsThisNumber homepage

Prednosti:

 • Detaljne informacije o nepoznatom pozivatelju
 • Velika baza podataka za najtočnije informacije
 • Odlična korisnička služba

Nedostaci:

 • Nema mobilnu aplikaciju

WhoseNumber

WhoseNumber je platforma koja osigurava maksimalnu sigurnost podataka kako bi bili sigurni da vaši podaci neće završiti kod treće strane. Daje vam rezultate par sekundi nakon što ste unijeli broj u pretraživač.

Prednosti:

 • Detaljne informacije o nepoznatom pozivatelju
 • Velika baza podataka za najtočnije informacije
 • Odlična korisnička služba

Nedostaci:

 • Nema mobilnu aplikaciju
WhoseNumber homepage

Intelius

Intelius nudi šarolik izbor usluga za pozadinsku provjeru i pretragu ljudi, uključujući povratnu pretragu telefonskih brojeva.

Prednosti:

 • Lak za korištenje
 • Možete pretraživati po imenu, telefonskom broju i adresi

Nedostaci:

 • Samo američki brojevi
 • Usluga se plaća
Intelius homepage

Ovo su samo neki od velikog broja Spy Dialer alternativa. Opet, vjerojatno postoje i drugi proizvodi dostupni za povratnu pretragu telefonskih brojeva, a najbolji za vas će ovisiti o vašim specifičnim željama i potrebama. Uvijek je dobra ideja samostalno istraživati i usporediti različite opcije prije donošenja odluke.

Mobilne aplikacije za povratnu pretragu telefonskih brojeva

Real Caller: Caller ID

Ova aplikacija je kreirana za pružanje ID-a pozivatelja i blokiranje spama putem vašeg mobilnog telefona. Možete unijeti telefonski broj u pretraživač i aplikacija će potražiti ime pozivatelja. Alternativno, možete potražiti određeno ime i aplikacija će vam dati njegov telefonski broj.

Aplikacija također može blokirati spam ili bilo kakve sumnjive telefonske brojeve kako vas ne bi opet mogli nazvati.

RealCaller : Caller ID Google Play website
Real Caller : Caller id App Store website

Reverse Lookup: Free Phone Number Lookup

Ova aplikacija pruža informacije o pozivatelj, kao što su ime, država, poštanski broj ili vrsta telefona. Možete pretraživati telefonske brojeve, fiksne linije te brojeve telefaksa. 100% je besplatna i nikakve registracije ili naknade nisu potrebne za korištenje ove aplikacije u potpunosti.

Reverse Lookup: Free Phone Num Google Play website
Reverse Lookup App Store website

Truecaller: Caller ID & Block

Truecaller može identificirati u automatski blokirati robotske pozivatelje, telemarketare i druge neželjene i nepoznate telefonske brojeve. Detektor spama blokira prevarantske pozive i SMS-ove, a milijuni korisnika diljem svijeta automatski ažuriraju telefonske brojeve.

Truecaller: Caller ID & Block Google Play website
Truecaller: Caller ID & Block App Store website

Hiya: Spam Blocker & Caller ID

Hiya je aplikacija za blokiranje poziva, otkrivanje prevara i pretragu telefonskih brojeva koja vas štiti od zlonamjernih telefonskih poziva. Aplikacija prikazuje ID pozivatelja, tako da uvijek znate tko vas zove.

Hiya: Spam Blocker & Caller ID Google Play website
Hiya: Spam Blocker & Caller ID App Store website

Je li legalno koristiti usluge povratne pretrage broja?

Općenito, usluga povratne pretrage broja nije ilegalna. Međutim, legalnost korištenja ovih usluga ovisi d specifičnih zakona vaše države ili nadležnosti. Još jedan važan faktor je kako ćete koristiti informacije koje ste dobili.

U nekim slučajevima može biti ilegalno koristiti usluge povratne pretrage telefonskih brojeva za dobivanje osobnih informacija i pojedincima bez njihovog pristanka.

Dodatno, neki pružatelji usluga povratne pretrage brojeva mogu zahtijevati od svojih korisnika da pristanu na određene uvjete usluge prije njenog korištenja, što može uključivati ograničenja o tome kako se dobivene informacije mogu koristiti.

Looking to improve your calls?

Try LiveAgent's call center features and provide effective calling capabilities for your customer support, sales, and marketing. Try it out today!

Frequently asked questions

Kako Spy Dialer funkcionira?

Spy Dialer omogućava korisnicima pronalazak informacija o nepoznatim brojevima na anoniman način. Sustav koristi podatke iz javnih arhiva kako bi našao dostupne informacije o telefonskim brojevima, ljudima, fizičkim adresama i email adresama.

Kako koristiti Spy Dialer?

Kako bi koristili Spy Dialer uslugu povratne pretrage telefonskog broja, trebate utipkati nepoznati broj koji vas zanima u traku za pretragu na službenoj stranici i zatim pričekati dok sustav prikaže dostupne informacije o pozivatelju. Također možete potražiti informacije ako unesete ime osobe i njenu adresu ili email adresu.

Kako ukloniti svoje podatke iz Spy Dialer-a?

Pošto Spy Dialer usluga tvrdi da je sukladna sa svim zakonima o privatnosti podataka unutar SAD-a i saveznih država, sustav omogućuje korisnicima uklanjanje svojih informacija iz baza podataka potpuno besplatno. U nekim državama se to može učiniti popunjavanjem online obrasca za uklanjanje na web stranici ove usluge.

Postoji li potpuno besplatna povratna pretraga telefonskog broja?

Da, postoje potpuno besplatne opcije, međutim, informacije koje one nude mogu biti ograničene u besplatnoj verziji i mogu zahtijevati naknadu u zamjenu za pristup dodatnim informacijama o nepoznatom pozivatelju.

Kako mogu pronaći najbolju uslugu povratne pretrage broja?

To jako ovisi o vašim osobnim odrednicama i potrebama te vrsti informacija koju tražite. Većina ponuđača koja nudi svoje usluge besplatno će pokazati samo ograničene informacije. Dakle, ako tražite detaljnije rezultate, trebali bi razmotriti opcije koje se plaćaju.

Jesu li usluge povratne pretrage broja točne?

Točnost može varirati ovisno od pojedinačnog ponuđača usluga i informacija koje su dostupne. Neke usluge mogu omogućiti detaljne i točne informacije o vlasniku nepoznatog broja, dok druge mogu ponuditi samo ograničene ili zastarjele informacije. Dobra je ideja istražiti i usporediti različite pružatelje usluga kako bi odredili koje nude najtočnije i najažurnije informacije.

Kako pronaći broj na Spy Dialer-u?

Pronalazak informacija koje pripadaju nepoznatom broju je prilično jednostavan ako koristite Spy Dialer. Samo trebate unijeti telefonski broj u traku za pretragu, pričekati par sekundi i web stranica će vam pokazati informacije kao što su ime, lokacija ili email adresa.

Je li sigurno provjeriti tko me zvao?

Da, većina web stranica za povratnu pretragu broja su potpuno enkriptirane i stoga osiguravaju povjerljivost i 100% sigurnu uslugu koja štiti vaše osobne podatke od treće strane.

Ima li dostupnih mobilnih aplikacija za povratnu provjeru broja?

Da, postoje mobilne aplikacije koje nude uslugu povratne pretrage broja. Ove aplikacije omogućuju korisnicima da unesu nepoznati telefonski broj i potraže informacije o vlasniku broja. Te informacije uključuju stvari kao što su njihovo ime, adresa, email i drugi detalji.

Neke aplikacije mogu zahtijevati pretplatu ili naknadu kako bi pristupili njihovim uslugama, dok druge mogu ponuditi ograničene informacije besplatno. Također je važno pomno pročitati uvjete korištenja i politiku privatnosti kako bi potvrdili točnost i legitimitet pruženih informacija.  

Nazad na Rječnik Kreirajte račun besplatno

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo