20 najboljih forum softvera
Recenzije

20 najboljih forum softvera

Oliver Stasinszky

Oliver Stasinszky


Zadnje izmijenjeno u February 21, 2022 u 10:34 am

Forumi su stari koliko i sam internet. Međutim, postoji jedna stvar koja se promijenila. Više ih ne trebate graditi od nule. Umjesto toga, možete koristiti softver foruma za stvaranje foruma brzo i bez potrebe za specijaliziranom pomoći ili vještinama programiranja.

Međutim, postoji više od stotinu različitih alata za forum koje možete koristiti. Softverska rješenja foruma nisu potpuno ista.

Neki se usredotočuju samo na funkcije orijentirane na forum, dok drugi nude help desk značajke. Nadalje, neki su besplatni, a drugi će vas koštati nešto novca. Poznavanje ključnih razlika može vam pomoći da odaberete najbolji softver foruma za svoju tvrtku. Kako bismo vam pomogli, testirali smo i usporedili preko 20 softverskih rješenja foruma.

Prije nego što prijeđemo na popis 20 najboljih softverskih rješenja za forum, hajdemo malo dublje istražiti koja su to rješenja i što ih čini pouzdanima.

Što je softver za forum?   

Najčešća definicija softvera foruma je sljedeća:

“Forum software is a solution that enables you to create online messaging platforms and enable users to interact and share information.”

Međutim, programeri softvera kontinuirano rade na poboljšanju svojih rješenja. Isto se odnosi i na softversku industriju internetskih foruma. Stoga bi prikladnija definicija modernog softvera foruma bila:

“Rješenje za internetski forum izgrađeno je kako bi pomoglo tvrtkama stvoriti i podržati velike zajednice iza svojih marki, a istovremeno olakšati komunikaciju između poduzeća i kupaca te među korisnicima.”

Ipak, čitanje definicije nedvojbeno neće pojasniti sve što ova softverska rješenja mogu učiniti. Svaki popularni softver foruma ima jedinstvene značajke koje ga izdvajaju od konkurencije.

Najmoćniji softver foruma omogućit će vam mnogo više od stvaranja i upravljanja internetskim forumom. Također možete stvoriti privatne forume, ploče za diskusiju i forume zajednice . LiveAgent, na primjer, ima sve značajke koje očekujete od ove vrste softvera, ali nudi i značajke usmjerene na korisničku podršku.

Razlozi zašto forumi dobro funkcioniraju za korisničku podršku je činjenica da stvaraju prostor u kojem korisnici mogu dugo razgovarati o problemima. Oni su također izvrstan način za izgradnju zajednice i promicanje rješavanja problema klijent-kupac, koji s vaših agenata korisničke podrške preuzima teret. Konačno, forumi su mjesta na kojima nijedno pitanje nije premalo da bi se o njemu raspravljalo i nema žurbe u pronalaženju rješenja.

Ovo ima vrijednost za cijelo vaše poslovanje, a ne samo za klijente. Nove ideje i poboljšanja mogu proizaći iz diskusija u zajednici, a da robna marka ne mora trošiti sredstva ili nastojati prikupiti povratne informacije.

Zašto koristiti softver foruma u svom poslu

Dodavanje novog softvera u vaš tijek rada može biti izazov, bez obzira na veličinu vašeg poslovanja. Bez obzira na to koliko je laka implementacija, organizacije ipak moraju posvetiti neko vrijeme u pripremu svojih zaposlenika. Da biste pravilno odvagnuli prednosti i nedostatke korištenja softvera foruma u svom poslu, morate znati sve o njegovim prednostima.

Poboljšajte angažman kupaca i privucite nove kupce

Tvrtke se trude u privlačenju novih kupaca zbog nestabilnih i prezasićenih tržišta. No, na kraju se sve svodi na poboljšanje angažmana korisnika i pružanje iznimne korisničke podrške.

Forumi pomažu tvrtkama preusmjeriti fokus na korisničko iskustvo. Budući da svi korisnici foruma imaju jedinstvene korisničke profile, suvremeni softver foruma može unositi korisničke podatke izravno u CRM softver tvrtke i omogućiti agentima za podršku da vide aktivnosti korisnika na forumu, prošlu interakciju s tvrtkom i povijest kupnji.

Forum može biti izvrstan izvor informacija za potencijalne kupce. Mogu pronaći važne informacije o uslugama i proizvodima vaše tvrtke; mogu komunicirati i slijediti druge potrošače te potaknuti angažman korisnika.

Izgradite online zajednicu

Pomoću višenamjenske forumske platforme možete angažirati korisnike i na vrijeme riješiti njihove probleme. Osim toga, postojanje platforme zajednice tvrtkama omogućuje izgradnju internetske zajednice koja nije samo lojalna marki, nego i aktivno pomaže u rješavanju problema umjesto njih.

Kako zajednica uspostavlja dosljedne interakcije i počinje rješavati probleme, tvrtka može očekivati nekoliko koristi od foruma svoje robne marke:

 • Pomaže korisničkoj zajednici da uvidi da je vašem brendu stalo do svojih kupaca
 • Pomaže novim članovima da postanu dio zajednice
 • Objekti koji dugoročno uspostavljaju samoodrživu korisnu zajednicu
 • Privucite potencijalne kupce

Nadalje, moderni forumi imaju mnoge značajke koje pomažu robnim markama u interakciji s tisućama korisnika, a da za to nije potreban veliki tim, što gore navedene prednosti čini još lakšim za doseći. Na primjer, možete nagraditi korisnike novim ulogama s naprednim korisničkim opcijama putem implementiranog sustava rangiranja i dati visoke činove najaktivnijim i najkorisnijim korisnicima.

Konzistentna brand poruka

Prilikom odabira mrežnih softverskih rješenja većina je tvrtki zabrinuta mogu li ih prilagoditi. Najbolja forumska rješenja nude razne mogućnosti prilagodbe. To je bitno jer omogućuje tvrtkama da isporučuju dosljedne vizualne poruke robne marke.

Jedno od najboljih rješenja na tržištu, LiveAgent, nudi gotove teme koje je također moguće prilagoditi. S prilagodljivim temama, optimizacijom za mobilne uređaje i mogućnostima prilagodbe profila možete stvoriti forum koji 100% odražava vašu vizualnu strategiju robne marke.

Moći ćete prilagoditi izgled i dojam svog foruma, čak i ako odlučite koristiti robustan dodatak za WordPress. To ostavlja više nego dovoljno prostora tvrtkama da prilagode svoju vizualnu prisutnost na mreži i ostanu prepoznatljive čak i u niši specifičnoj poput internetskog foruma.

Pratite, snimajte, pohranjujte i dijelite različite vrste sadržaja

Suvremeni softver foruma ne dolazi samo sa značajkama moderiranja korisnika. Također tvrtkama omogućuje praćenje, snimanje, pohranjivanje i dijeljenje različitih vrsta sadržaja. Što je još važnije, tvrtke mogu sortirati sadržaj na temelju više čimbenika.

Mogućnost da se to učini korisna je za unutarnje timove, poput odjeljenja za korisničku podršku i odjele za podršku, te za potrošače. Osim toga, sadržaj možete svrstati u različite kategorije. Na primjer, možete imati kategorije sadržaja koje stvaraju korisnici i kategorije sadržaja tehničkog znanja.

S ovom funkcijom moći ćete brzo otkriti relevantan sadržaj, a to će učiniti i vaši potrošači.

Velika skalabilnost zahvaljujući raznim značajkama

Tvrtke za forum softver često opremaju svoja rješenja nizom značajki. Ove značajke uključuju poboljšanja kvalitete, poput detaljnih korisničkih profila, avatara, obavijesti e-poštom i drugih stvari usmjerenih na korisnika. Također imaju dubinske postavke foruma, dodatke i druge značajke upravljanja korisnicima kako bi administratorima olakšali život.

Još jedna važna stvar koju treba razmotriti je mogućnost nadogradnje softverskog plana foruma po želji. Na primjer, bitne ili zadane značajke često su dio najpovoljnijeg plana. Dodatne značajke, poput SEO značajki i napredni alati za moderiranje obično se nalaze u naprednim paketima.

Dug popis značajki često znači da softver foruma nudi izvrsnu skalabilnost. Moći ćete prelaziti iz jednog paketa u drugi, ovisno o trenutnim poslovnim potrebama i ciljevima.

Povećajte svoj doseg na platforme društvenih mreža

Mreže društvenih medija pružaju mnoge mogućnosti tvrtkama zbog njihove ogromne popularnosti. Milijarde ljudi svakodnevno koriste platforme društvenih medija. Koristeći softver foruma s pravim mogućnostima, moći ćete iskoristiti taj potencijal.

Najbolji softverski alati foruma mogu vam omogućiti korištenje društvenih medija za poboljšanje funkcionalnosti vašeg foruma. Na primjer, možete dopustiti potrošačima da se prijavljuju sa svojim računima na društvenim medijima, nadziru spominjanja na društvenim medijima i omogućiti korisnicima uvoz podataka sa svojih profila na društvenim mrežama.

Oduševite korisnike s odličnim korisničkim support portalom

Najnoviji softver foruma može vam pomoći u izgradnji platforme za samoposluživanje za vaše klijente. Uz napredne integracije, filtriranje tema i oznake vrsta sadržaja, oni mogu koristiti vaš forum kao dio vaše baze znanja i mjesto za postavljanje pitanja korisnicima bez kontaktiranja vaše podrške.

Vaš forum može biti ulazna točka opsežnog samouslužnog portala koji pruža korisničku podršku 24 sata dnevno. Kada kupci imaju pristup samoposlužnoj opciji, možete očekivati smanjenje broja upita. Vaši agenti za podršku imat će više vremena za fokusiranje na složenije slučajeve.

Najbolje mogućnosti softvera foruma koje treba potražiti

Kao što smo već raspravljali, ne nude sva softverska rješenja foruma isti skup značajki. Ako prije niste koristili takav softver, bit će vam teško reći koje su bitne značajke, a koje se koriste kada imate na umu određeni cilj. Stoga ćemo opisati one koji se trenutno smatraju industrijskim standardom.

Baza znanja

Baza znanja služi kao središnje spremište korisnih informacija. Stoga je upravljanje bazom znanja bitna značajka koju treba potražiti u softverskom rješenju foruma. Može vam pomoći objediniti članke i svrstati ih u logičke kategorije. Na primjer, upravljanje sadržajem omogućuje vam sortiranje članaka prema proizvodu ili usluzi koju pokrivaju.

Nadalje, možete stvoriti internu bazu znanja i vanjsku bazu znanja.

Značajka višestruke baze znanja u softveru za korisnički portal - LiveAgent

Interna baza znanja može pomoći vašoj službi i pomoćnom osoblju u razmjeni informacija. Također im pomažu u održavanju najboljih praksi u smislu podrške budući da se stalno ažuriraju. Također može ubrzati proces ulaska novih agenata.

Možete objaviti vanjsku bazu podataka i učiniti je dostupnom svojim postojećim i potencijalnim kupcima.

Pomoću rješenja sviše bazi znanja i WYSIWYG editorom, moći ćete stvarati sjajne članke i dijeliti ih jednostavnim pritiskom na gumb. Konačno, trebao bi imati podršku za pretraživanje cijelog teksta.

Prilagođavanje baze znanja u softveru za korisnički portal - LiveAgent

Povratne informacije i sugestije

Dobar softver foruma trebao bi imati i značajku povratnih informacija i prijedloga. Ove značajke pomažu vam prikupiti vrijedne podatke od vaših zaposlenika i kupaca koji se mogu koristiti za poboljšanje vaših proizvoda, usluga i podrške.

Značajka povratnih informacija i prijedloga u softveru za pomoć - LiveAgent

Značajka povratnih informacija i prijedloga često ima sustav glasovanja i widgete za pretraživanje. Ove značajke, osobito, pomažu u pojednostavljivanju gore navedenih procesa, promiču jednostavnost korištenja i služe kao filter sadržaja. Na primjer, zahvaljujući sustavu glasovanja, korisnici će prvo vidjeti najkorisnije postove.

Ticketing management sustav

Jedna od najboljih stvari koje softver za forum može učiniti za vaš tim za podršku jest pretvoriti bilo koji novi post na forumu ili ploči za raspravu u ticketu i uvesti ga u svoje centralizirano rješenje za tickete. Uspostavljanjem ovog hibridnog streama ticketa sve svoje tickete ćete imati u univerzalnoj pristigloj pošti.

Ticketing funkcionalnost u Help desk softveru - LiveAgent

Dodatne značajke koje softver foruma čine cjelovitim paketom su povijest ticketa i praćenje ticketa. Vaši agenti za podršku moći će stalno biti na vrhuncu svojih zadataka, dok nadzornici i dalje imaju mogućnost pratiti njihovu izvedbu.

Također možete postaviti prilagođena pravila za upravljanje ticketima, poput vremenskih pravila, pravila djelovanja i SLA. Možete jednostavno postaviti različita pravila za svoje odjele i postaviti individualna pravila odgovornosti za svoje agente.

SLA prijava u Softver za korisničku podršku - LiveAgent

Na posljetku, automatizirana distribucija ticketa omogućuje vam promjenu prioriteta ticketa, prijenos, odgodu, rješavanje ili brisanje ticketa na autopilotu.

Live chat

Live chat bitna je značajka svakog tima za korisničku podršku, a na sreću, vrhunski softverski alati za forum obično ih imaju. Izvrsna značajka chata uživo doći će s prilagodljivim funkcijama chata, ali ćete također moći prilagoditi gumbe i stil prozora.

Značajka spajanja prozora za chat u softveru za chat uživo - LiveAgent

Dodatne live chat mogućnosti trebale bi uključivati izvanmrežne poruke, ankete nakon chata i obrasce prije chata.

Konačno, trebali biste imati pristup i predlošcima odgovora. Time je rješavanje jednostavnih problema mnogo lakše i, što je najvažnije, automatizirano. Možete unaprijed pripremljene poruke pripremiti za sva često postavljana pitanja.

Značajka chata u stvarnom vremenu u Help desk ticketing sustavu - LiveAgent

Obrazac za kontakt dodatna je mogućnost koju biste trebali razmotriti i za korisnike koji preferiraju e-mail za komunikaciju. Neki od najboljih softverskih alata foruma isporučuju se s drugim značajkama sličnim live chatu, poput pozivnog centra i integracijama sdruštvenim mrežama.

Live chat postoji kako bi olakšao komunikaciju s vašim klijentima i učinio iskustvo ugodnijim za njih i vaše agente.

CRM

CRM je kratica za upravljanje odnosima s korisnicima, softverski alat popularan među tvrtkama u različitim industrijama . Softverski alati foruma s CRM mogućnostima nude mnogo više opcija od onih bez njih. Pomoću CRM-a moći ćete pohraniti korisne podatke za svoje korisnike foruma. Možete ih uvesti kao kontakte i napraviti relevantne grupe kontakata kako biste bolje kvalificirali svoje potencijalne klijente.

CRM-LiveAgent

Najbolji softver foruma sadržavat će CRM koji može automatski izvući podatke iz korisničkih profila foruma i popuniti sva polja kontakta. CRM također omogućuje vašim agentima da brzo pristupe povijesti online ticketa i pruža bolji uvid jedinstvene potrebe i preferencije korisnika.

Izvještavanje

Izvještavanje također spada u kategoriju najboljih značajki softvera za forum. To je zato što nudi vrijedne i djelotvorne uvide u vezi s uslugom koju su agenti za podršku obavljali. Cjeloviti pregled analitike uključuje:

Izvještaji u Help desk softveru- LiveAgent

S tim podacima na raspolaganju ćete moći optimizirati tijek rada u svojim službama i odjelima za podršku, poboljšati kvalitetu usluge i identificirati uska grla u vašem poslovanju.

It doesn't end there

Discover all help-desk features that LiveAgent has to offer.

Koliko košta softver za forum?

Tvrtke za softver za forum imaju različite modele određivanja cijena za svoja rješenja. Najčešće ćete vidjeti nekoliko planova cijena po korisniku mjesečno. Cijena mjesečno po korisniku jedinstvena je za svako postojeće softversko rješenje foruma. Postoje i alati s prilagođenim modelom određivanja cijena dostupni samo na zahtjev.

Prosječna cijena forumskog softvera je oko 30 USD mjesečno po korisniku. Cijena može biti vrlo važan faktor, pogotovo ako se u nekom trenutku odlučite povećati. Zbog toga prilikom donošenja odluke uvijek trebate uzeti u obzir cijene naprednih planova.

Top 20 softverskih rješenja za forume

1. LiveAgent

Forum - LiveAgent
LiveAgent forum

LiveAgent rješenje je koje možete koristiti kao softver foruma za izgradnju internetske zajednice i pružanje iznimne korisničke podrške. LiveAgent opsežno je softversko rješenje foruma zasnovano na oblaku s desetinama značajki. Omogućuje vam automatsko pretvaranje unosa na forumu, bilo da se radi o postovima ili odgovorima, u ticket. Vaši agenti imat će pristup tim ticketima iz jedne središnje pristigle pošte.

Youtube video: Knowledge Base / Customer Portal Demo | LiveAgent

Stvaranje internog ili javnog foruma korisnika u LiveAgentu je jako jednostavno. Nakon što se prijavite, funkcija se može pronaći u odjeljku portala za korisnike vašeg korisničkog sučelja LiveAgent. Prije postavljanja naslova i aktiviranja foruma, možete prilagoditi stil, ključnu riječ i SEO za optimizaciju sadržaja ili odabrati određeni odjel za upravljanje upitima

Ključne značajke

 • Stvorite javne i interne forume
 • interna i vanjska baza znanja
 • Pojednostavljena registracija korisnika
 • Forumi se mogu dodijeliti određenim odjelima
 • Izvješća i praćenje foruma putem obavijesti u stvarnom vremenu
 • Automatska transformacija ticketa za objave na forumima i odgovore;
 • Potpuno prilagođavanje dizajna foruma (boje u temama, zaglavlje, podnožje, logotip i naslov)

Prednosti

 • Radi “odmah iz kutije” (nije potrebno kodiranje)
 • Može integrirati druge kanale radi pružanja podrške (Twitter, Facebook, Slack, Viber, e -pošta, chat uživo, pozivi, obrasci za kontakt, video pozivi i povratne informacije)
 • odlična vrijednost za novac

Nedostaci

 • Potrebno je vrijeme da se prigrle sve postavke i značajke
 • Može biti previše ako su vam potrebne samo mogućnosti foruma

Cijena

Cijene kreću od 15 USD po korisniku mjesečno.

Build a community

Try LiveAgent and enjoy the benefits of a comprehensive forum software.

2. WordPress

2. WordPress - App - Uploads - 2021 - 07 - Image8.png
WordPress dashboard

WordPress je besplatni sustav za upravljanje sadržajem (CMS). Da, može vam pomoći u stvaranju i pokretanju prekrasnih web stranica u kratkom vremenu, ali može poslužiti i kao softver foruma. Zahvaljujući dodacima za forum , možete proširiti funkcionalnost svoje web stranice. Postoji mnogo opcija, od besplatnih do plaćenih dodataka.

Ključne značajke

 • Jednostavno objavljivanje
 • Jednostavno se naviknuti i koristiti
 • Izvrsno ugrađeno upravljanje korisnicima
 • Media management
 • Velike mogućnosti prilagodbe
 • Optimizirano za tražilice
 • Poboljšana fleksibilnost

Prednosti

 • Velika zajednica
 • Od početka prilagođen mobilnim uređajima
 • Pristup stotinama profesionalno osmišljenih tema

Nedostaci

 • Kretanje kroz postavke WordPressa izazovno je za početnike
 • Korisnici moraju platiti domenu i hosting
 • Neka ažuriranja mogu zahtijevati da ih stručnjak pregleda

Cijena

WordPress je besplatan, ali morate uzeti u obzir cijenu domene, hostinga i premium dodatka za forum.

3. Joomla!

3. Joomla! - App - Uploads - 2021 - 07 - Image7.png

Joomla! je CMS platforma koja nalikuje WordPressu. Međutim, mnogo je robusniji i zahtijeva znatno više tehničkog znanja od WordPressa. Postoje različiti besplatni i plaćeni dodaci za forum za Joomlu! koji će vam pomoći u stvaranju i pokretanju foruma. Za razliku od WordPressa, Joomla! bi vas mogla dovesti u poziciju da morate zaposliti programera koji ima iskustva s platformom.

Ključne značajke

 • Višejezična podrška
 • Ugrađeni program za ažuriranje za jednostavno ažuriranje osnovne platforme
 • Kontekstualni sustav pomoći u aplikaciji
 • Upravljanje korisnicima s korisničkim pravima pristupa
 • Upravljanje sadržajem
 • Podrška za različita proširenja
 • Cjelovite prilagodbe foruma

Prednosti

 • Potpuna kontrola nad forumom
 • Jednostavno fino ugađanje foruma s frontend strane
 • Moćna proširivost

Nedostaci

 • Zahtijeva značajno tehničko znanje
 • Nudi manje proširenja od ostalih CMS -ova
 • Dodatni dodaci za forum vrlo su skupi

Cijena

Joomla! je besplatna, ali morate uzeti u obzir cijenu domene, hostinga i premium dodatka za forum, slično kao i kod WordPressa. Nadalje, najvjerojatnije ćete morati zaposliti Joomla programera, a oni nisu jeftini.

4. phpBB

4. phpBB - App - Uploads - 2021 - 07 - PhpBB.png
phpBB forum software

phpBB je besplatni softver za oglasne ploče i jedan je od pionira u ovoj kategoriji softvera. Omogućuje vam stvaranje foruma na kojima se korisnici mogu prijaviti i objavljivati poruke. Pomoću proširenja phpBB možete proširiti funkcionalnost svog foruma. Na primjer, možete dodati interne poruke, prilagoditi izgled i dojam foruma i omogućiti korisnicima da prilagode svoje profile kako smatraju da je potrebno.

Ključne značajke

 • Praćenje nepročitanih poruka
 • Korisničke preferencije
 • Sustav privatnih oglasnih ploča
 • Alati za moderiranje foruma
 • Potpuno prilagodljivi obrasci za registraciju
 • Standardizacija strukture teme
 • Forum pruning

Prednosti

 • Jednostavno izmijenite funkcionalnost foruma pomoću phpBB MOD -a
 • Sveobuhvatne mogućnosti hijerarhije foruma
 • Prilagodite predloške i stilove s lakoćom

Nedostaci

 • Ne nudi ništa osim foruma
 • Odlikuje se zastarjelim izgledom
 • Ima strmu krivulju učenja

Cijena

phpBB je besplatan za korištenje.

5. Drupal

5. Drupal - App - Uploads - 2021 - 07 - Drupal.png
Drupal forum software interface

Drupal je još jedan CMS na našem popisu koji nudi izvrsne funkcionalnosti i mogućnosti kada su u pitanju forumi. Možete brzo stvarati i pokretati forume, ali što je još važnije, moći ćete pojednostaviti moderiranje korisnika i foruma. Pomoću Drupal tema i modula možete dodati funkcionalnosti svom forumu i web stranici te svojim korisnicima foruma ponuditi bolje vizualno iskustvo. Za razliku od WordPressa i Joomle !, Drupal ima ugrađene mogućnosti foruma.

Ključne značajke

 • Ugrađena podrška za ploče za rasprave
 • Jedinstven URL za svaku temu foruma
 • Korisnička dopuštenja
 • Prag vruće teme
 • Teme po stranici
 • Zadani redoslijed tema
 • Fleksibilni i novi tematski engine – Twig

Prednosti

 • Nudi značajke foruma unutar riješenja
 • Mnogo modula i tema za poboljšanje funkcionalnosti i izgleda foruma
 • Potpuno prilagodljiv

Nedostaci

 • Strma krivulja učenja
 • Manje modula od WordPressa
 • Drupal upravljanje zahtijeva tehničko znanje i stručnost

Cijena

Drupal je besplatan, ali većina modula je premium i skupa. Također morate uzeti u obzir cijenu domene i hostinga.

6. MyBB

6. MyBB - App - Uploads - 2021 - 07 - MyBB.png
MyBB forum software

MyBB je vrlo sličan phpBB -u po značajkama koje nudi. To je također softver otvorenog koda za forum i besplatan je za korištenje. Omogućuje vam stvaranje foruma, postavljanje oglasnih ploča, jednostavnu moderiranje i pojednostavljenu registraciju korisnika. MyBB ima opsežnu upravljačku ploču koja se može koristiti za moderiranje foruma u pokretu i provjeru ažuriranih statistika u stvarnom vremenu.

Ključne značajke

 • Veliki izbor tema MyBB foruma;
 • Dodaci posebno prilagođeni za poticanje angažmana korisnika;
 • Ugrađeni predlošci i uređivač tema
 • Sustav reputacije korisnika;
 • Kalendari za zakazivanje događaja;
 • Predlošci za registraciju korisnika;
 • Okvir alata za moderiranje foruma;
 • Izvještavanje

Prednosti

 • Jednostavan za korištenje čak i za početnike;
 • Odlične mogućnosti gamifikacije za uključivanje korisnika foruma;
 • Forum moderation from one screen.

Nedostaci

 • Manje značajki od ostalih softverskih alata foruma na našem popisu;
 • Sigurnosni problemi;
 • Nedostatak tema prilagođenih mobilnim uređajima.

Cijena

MyBB je besplatan za korištenje, ali ćete morati potrošiti novac na domene i plan hostinga.

7. Vanilla Forums

7. Vanilla Forums - App - Uploads - 2021 - 07 - Vanilla.png
Vanilla tema add-on

Vanilla Forums jedno je od najboljih softverskih rješenja za forume. Nudi i besplatnu i premium verziju. Besplatna verzija ima za cilj zadovoljiti potrebe malih i srednjih poduzeća. Premium verzija, s druge strane, zadovoljava potrebe poduzeća na razini poduzeća. Sustavi dodataka i tema omogućuju vam da prilagodite izgled i dojam foruma uz proširenje njegove funkcionalnosti.

Ključne značajke

 • Podrška za različite vrste rasprava (npr. Standardne rasprave, ankete, pitanja)
 • Bogat sadržaj
 • Spominjanje korisnika
 • Avatari i korisnički profili
 • Privatne poruke
 • Baza znanja
 • Grupe foruma

Prednosti

 • Teme modernog izgleda
 • Mnogi dodaci za proširenje funkcionalnosti foruma
 • Podrška u bazi znanja za bolje korisničko iskustvo

Nedostaci

 • Nema toliko mnogo dodataka i tema za odabir
 • Potrebno je vrijeme da naučite kako ga pravilno koristiti
 • Cijena premium verzije znatno je iznad industrijskog prosjeka

Cijena

Otvoreno izdanje Vanilla Forums potpuno je besplatno. Međutim, premium verzija počinje od 689 USD mjesečno.

8. Flarum

8. Flarum - App - Uploads - 2021 - 07 - Image14.png
Flarum forum tags

Flarum je jedan od novih igrača na softverskoj sceni foruma. Dobra vijest je da je potpuno besplatna. Platforma je dizajnirana za sve veličine zaslona i optimizirana je za pružanje izvanrednih performansi čak i pri vezama male propusnosti. Flarum ima i bitne i napredne značajke, ali za njegovo instaliranje, ažuriranje i održavanje potrebno je značajno tehničko znanje.

Ključne značajke

 • Podrška za više jezika (trenutno je dostupno 16 paketa)
 • Intuitivno sučelje
 • Sustav napredovanja korisnika
 • Zadnji put online
 • Spominjanje korisnika
 • Scrollabilni threadovi
 • Jednokratna prijava
 • Upravljačka ploča s naprednim moderiranjem foruma

Prednosti

 • Ima podršku za chat uživo zahvaljujući Pusher integraciji
 • Proširenja korisnicima omogućuju prilagodbu foruma
 • Prekrasno korisničko sučelje

Nedostaci

 • Još je u razvoju
 • Za rad je potreban najnoviji Apache/Nginx, PHP i MySQL
 • Instalacijom i ažuriranjem mora rukovati stručnjak

Cijena

Flarum je potpuno besplatan softver za forume.

9. Simple Machines Forum

9. Simple Machines Forum - App - Uploads - 2021 - 07 - SMF.png
Simple Machines Forum module

Simple Machines Forum izvrstan je softver za izgradnju, objavljivanje i upravljanje mrežnim forumima. Nudi sličan skup značajki koje se nalaze u phpBB -u. Ipak, postoji nekoliko stvari koje ga razlikuju – tema i sustavi modula. S ova dva sustava, Simple Machines Forum nudi izvrsnu fleksibilnost. S obzirom na to da je riječ o otvorenom kodu, možete ga prilagoditi tako da zadovolji vaše posebne potrebe ako imate znanje i iskustvo.

Ključne značajke

 • Jednostavno prilagođavanje zahvaljujući novom sustavu predložaka
 • Napredno upravljanje korisnicima i dopuštenja
 • SEO ready
 • Jednostavan package manager
 • Izvještavanje i analitika
 • Praćenje članova
 • Pojednostavljeno upravljanje forumima

Prednosti

 • Teme i moduli vrhunskog razreda
 • Odlična podrška na više jezika
 • Podrška za premium pretplatu

Nedostaci

 • Teme izgledaju zastarjelo
 • Ne podržava prilagodbu korisničkog profila
 • The number of settings can be overwhelming for absolute beginners

Cijena

Simple Machines Forum je besplatno i otvoreno forumsko rješenje.

10. Discourse

10. Discourse - App - Uploads - 2021 - 07 - Image17.png
Discourse user interface

Ako želite brzo stvarati i objavljivati forume, a da pritom ne morate potrošiti mnogo, Discourse bi mogao biti dobro rješenje za vas. Softver ne nudi ništa osim značajki foruma, ali zauzvrat pruža moderno korisničko sučelje i mobilnu optimizaciju. Također podržava integraciju prijave za izvrsno korisničko iskustvo. Korisnici se mogu prijaviti koristeći svoje Twitter, Instagram i Facebook račune.

Ključne značajke

 • Razgovori se premještaju s jedne stranice na stranice koje se mogu pomicati
 • Trenutne obavijesti
 • Automatsko proširenje veze
 • Dizajnirano za zaslone svih veličina
 • Sustav povjerenja korisnika
 • Podrška za moderiranje zajednice
 • Single sign-in
 • Izvještavanje i analitika

Prednosti

 • Obavijesti u stvarnom vremenu pomažu korisnicima da ostanu u toku sa svim ključnim spomenima;
 • Mailing list omogućuje korisnicima da prate svoje omiljene teme;
 • Velika skalabilnost.

Nedostaci

 • Skuplje je od ostalih premium rješenja;
 • Apsolutni početnici morat će potrošiti vrijeme kako bi naučili koristiti napredne značajke;
 • Sustav za pomicanje smanjuje čitljivost nakon što postoji više desetaka odgovora.

Cijena

Planovi cijena počinju od 100 USD po 5 korisnika mjesečno.

11. Codoforum

11. Codoforum - App - Uploads - 2021 - 07 - Image15.png
Codoforum community forum software

Codoforum je besplatni softver foruma zajednice. Iako je besplatno rješenje, nudi sve značajke koje očekujete da ćete pronaći u programskom alatu za forume. Codoforum je možda najbolji forumni softver u kategoriji čistog korisničkog sučelja. Prilagođen je mobilnim uređajima odmah nakon isporuke, što je sjajno ako su mnogi vaši korisnici stalno u pokretu.

Ključne značajke

 • Dnevni i tjedni sažetak (pošaljite nedavna ažuriranja svojim korisnicima putem e -pošte)
 • Svježe, minimalističko korisničko sučelje
 • Podrška za sve mobilne uređaje
 • WYSIWYG uređivač
 • Podrška za integraciju postojećih web stranica
 • Spominjanje i tagiranje korisnika
 • Obavijesti i pretplate

Prednosti

 • Sustav obavijesti podržava postavke razine obavijesti
 • Sustav označavanja pruža izvrsno korisničko iskustvo
 • Opsežni vodiči i dokumentacija

Nedostaci

 • Samo premium verzije podržavaju automatsku nadogradnju i sigurnosne zakrpe
 • Freemium verzija ima vodeni žig koji ne možete ukloniti
 • Ažuriranja su malobrojna

Cijena

Besplatna verzija Codoforuma ima vodeni žig Powered by Codoforum. Planovi premium cijena počinju od 49 USD (jednokratna kupnja).

Still with us?

Forum is an effective platform for encouraging self-service resolution and customer-to-customer cooperation. With LiveAgent you can delight and nurture your relationship with customers.

12. FluxBB

12. FluxBB - App - Uploads - 2021 - 07 - FluxBB.png
FluxBB community forum rješenje

Iako je to znatno jednostavnije forumsko rješenje od bilo kojeg drugog softvera na našem popisu, FluxBB je dospio na popis zahvaljujući svojim performansama. To je lagano rješenje foruma zajednice koje ima sve bitne značajke. Imat ćete pristup ključnim opcijama moderiranja foruma, temama i dodacima. S FluxBB -om možete postaviti i pokrenuti svoje forume vrlo brzo i bez komplikacija.

Ključne značajke

 • Rangiranje tema
 • Pretplata na forum i teme
 • Premjestite, podijelite i spojite teme
 • Forum pruning
 • Podrška za RSS feed
 • Onemogućite/omogućite registraciju korisnika
 • Korisnička dopuštenja

Prednosti

 • Napravljen s ciljem odličnih performansi
 • Ima sustav rangiranja korisnika
 • Podrška za napredne prilagodbe profila

Nedostaci

 • Nedostatak dodataka
 • Teme izgledaju zastarjelo

Cijena

FluxBB je potpuno besplatan za korištenje.

13. Invision Community

13. Invision Community - App - Uploads - 2021 - 07 - Invision Community 2.png
Invision Community forum

Invision Community nasljednik je IP ploče koja je svojedobno bila jedno od najpopularnijih softverskih rješenja za forume. Platforma nudi mnoge značajke i olakšava moderiranje foruma. Omogućuje čak i vašim korisnicima stvaranje unutar grupe foruma pod nazivom “Klubovi”. Cijene platforme jedinstvene su s obzirom da su i pohrana podataka i broj internetskih posjetitelja zaključani iza različitih platnih zidova.

Ključne značajke

 • Klubovi zajednice
 • Automatski objavljujte postove na forumu na svojim računima na društvenim mrežama
 • Ugled korisnika i ljestvice najboljih
 • Grupne promocije
 • Plaćena pretplata
 • Napredni alati za moderiranje
 • Mobilna podrška
 • Aplikacija za daljinsko komentiranje za jednostavnu distribuciju vijesti i članaka

Prednosti

 • Jednostavno privucite korisnike atraktivnim značajkama
 • Odlično korisničko sučelje
 • Uključite svoje pratitelje s društvenih mreža uz atraktivne postove na forumu

Nedostaci

 • Nedostatak SEO značajki
 • Potrebno je više gamification opcija
 • Cijena može skočiti s povećanjem potreba za podacima na forumu

Cijena

Invision Community počinje s 45 USD mjesečno, a ograničen je na 65 online posjetitelja.

14. XenForo

14. XenForo - App - Uploads - 2021 - 07 - XenForo.png
XenForo community platform software

XenForo je vrhunska platforma zajednice i vrhunsko softversko rješenje za forum izgrađeno za tvrtke zainteresirane za korištenje samostalnih rješenja. XenForo ima impresivan popis značajki i izvrsnu integraciju društvenih medija. S više od 2.000 dodataka na raspolaganju, možete stvoriti prilagođeni forum s jedinstvenim funkcijama na temelju feeda korisničkih aktivnosti. Osim toga, platforma je optimizirana za tražilice.

Ključne značajke

 • Podrška za strukturirana pitanja i teme odgovora
 • Sustav za stvaranje bogatih članaka
 • Ugrađena funkcija pretraživanja
 • Privilegije osoblja
 • Podrška za inline moderiranje
 • Sustav za postignuća korisnika
 • Namjenska mobilna aplikacija
 • Izvješća i analitika

Prednosti

 • Potpuno SEO optimiziran internetski forum
 • Alati za moderiranje foruma jednostavni za korištenje
 • XenForo mobile app

Nedostaci

 • Instalaciju mora izvesti iskusno osoblje
 • Zahtijeva nekoliko PHP proširenja i trenutnu verziju PHP -a i MySQL -a
 • Uklanjanje obavijesti o autorskim pravima XenForo dodatno košta 300 USD

Cijena

XenForo licenca počinje od 160 USD.

15. Wix

15. Wix - App - Uploads - 2021 - 07 - Wix Community Forum.png
Wix community forum

Wix je online graditelj web stranica, a kao dio svog paketa nude softver Wix Forum. Jedan je od najjednostavnijih alata za forum zajednice koji se može koristiti jer sadrži uređivač povlačenjem i ispuštanjem. To znači da ćete moći izgraditi i pokrenuti svoj forum bez pisanja jedne linije koda. Možete izgraditi samostalni forum ili ga integrirati s web stranicom. Što se tiče značajki, Wix Forum ne zaostaje za konkurencijom.

Ključne značajke

 • Podrška za klasične i kartične forume
 • Ugrađeni SEO alat
 • Mobile-friendly forum
 • Alati za moderiranje foruma
 • Dopuštenja korisnika foruma
 • Stranica za članove
 • Stranica profila
 • Forum predlošci
 • Obavijesti u stvarnom vremenu

Prednosti

 • Izuzetno jednostavan za korištenje
 • Softver za forum u oblaku
 • Prekrasni predlošci

Nedostaci

 • Uz besplatni plan dobivate Wix branding
 • Za pristup praćenju i analitici potreban vam je plaćeni plan
 • Većina vrijednih dodataka je premium

Cijena

Wix cijena počinje od 8,50 USD mjesečno.

16. vBulletin

16. vBulletin - App - Uploads - 2021 - 07 - VBulletin 1.png
vBulletin forums directory

vBulletin je vrlo moćan forum softver. To je popularno rješenje koje koriste neke velike organizacije poput Sony Pictures i NASA, a isporučuje se sa svakom značajkom koja vam je potrebna za stvaranje zadivljujućih foruma u kratkom vremenu. vBulletin je također izgrađen i za mobilne korisnike i ima SEO podršku. Možete postaviti forume kao privatne ili javne, uređivati hijerarhiju, omogućiti privatne poruke i još mnogo toga.

Ključne značajke

 • Neograničena hijerarhija na forumima
 • Privatni/javni forumi
 • Alati za moderiranje foruma
 • Pretplata na teme i forume
 • Neograničeno moderatora
 • Prilagodljiv sustav dopuštenja
 • Privatne poruke
 • Predlošci, dodaci i skinovi

Prednosti

 • Stvorite, objavite i moderirajte mrežnu zajednicu putem jedne platforme
 • Obilje mogućnosti
 • I self-hosted i cloud verzije

Nedostaci

 • Self-hosted rješenje zahtijeva tehničko znanje
 • Planovi imaju ograničeni bandwith
 • Podrška za self-hosted verziju je ograničena

Cijena

vBulletin 5 Connects, izgrađen za self-hosting, počinje od 249,00 USD. vBulletin Cloud počinje s 19,95 USD mjesečno.

17. inSided

17. inSided - App - Uploads - 2021 - 07 - InSided.png
inSided forum

inSided je cjelovito softversko rješenje foruma. Možete ga koristiti za stvaranje internetske zajednice i olakšavanje komunikacije između vašeg branda i vaših kupaca. Zaista se ne ističe nikakvim jedinstvenim značajkama u usporedbi s drugim opcijama, ali je solidna opcija.

Ključne značajke

 • Baza znanja
 • Podrška za stilove za pitanja i odgovore
 • Sadržaj optimiziran za tražilice
 • Prioritizacija sadržaja
 • Ugrađeno pametno pretraživanje sadržaja
 • Inteligentan i kontekstu specifičan sadržaj
 • Napredna izvješća
 • Ažurirajte korisnike na temelju njihovih interesa

Prednosti

 • Velika fleksibilnost zahvaljujući mnogim značajkama
 • Jednostavan za korištenje čak i bez prethodnog iskustva
 • Redovito se objavljuju nove značajke

Nedostaci

 • Cijena je nešto iznad industrijskog prosjeka
 • Nedostatak mogućnosti prilagođavanja
 • Izvješćivanje i analitika nisu opsežni kao u nekim drugim rješenjima

Cijena

inSided cijena dostupna je samo na zahtjev.

18. NodeBB

18. NodeBB - App - Uploads - 2021 - 07 - Image23.png
NodeBB flexible forum software

NodeBB jedan je od najnovijih dodataka obitelji softverskih proizvoda za forume. Popularno je zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i intuitivnom dizajnu korisničkog sučelja – moderatori foruma imaju pristup svim alatima za moderiranje na jednom zaslonu. Također se ističe u odjelu za integraciju omogućujući korisnicima integraciju različitih platformi, od društvenih medija do softvera za upravljanje projektima. Korisnici također mogu proširiti zadanu funkcionalnost dodacima.

Ključne značajke

 • Mobile-ready
 • Podrška za lokalizaciju
 • Trenutne obavijesti
 • Analitika i izvješćivanje
 • SEO ready
 • Dijeljenje na društvene mreže
 • Podrška za self-hosted i cloud-based opcije
 • Ugrađena funkcionalnost instant poruka

Prednosti

 • Besprijekorno se integrira s popularnim uslugama temeljenim na oblaku
 • Jednostavno postavljanje i korištenje
 • Moderan i svjež izgled

Nedostaci

 • Skuplji od drugih opcija
 • Dodaci i widgeti često krše osnovne funkcije
 • Nedostatak tema za forume

Cijena

NodeBB cijena počinje od 250 USD mjesečno.

19. Forem

19. Forem - App - Uploads - 2021 - 07 - Image24.png
Forem open-source forum software

Forem će uskoro biti objavljen, ali s obzirom na to da izlazi iz kuhinje Dev.to, sigurno će biti sjajan. Odlikuje ga novi moderan izgled, intuitivno korisničko sučelje i jednostavno postavljanje. To je softversko rješenje otvorenog koda koje vam omogućuje da s lakoćom gradite zajednice, a moći ćete ga koristiti kako biste posjetiteljima omogućili stvaranje profila, čitanje/pisanje postova, praćenje određenih oznaka ili pretraživanje sadržaja.

Ključne funkcijonlanosti

 • Podrška za RSS feed
 • Alati za moderiranje
 • Pratite druge korisnike
 • Pratite oznake postova
 • Izravno slanje poruka
 • Grupni razgovori
 • Integracija s drugim aplikacijama
 • Značke za postignuća

Prednosti

 • Velika fleksibilnost
 • Alati za moderiranje jednostavni za korištenje
 • I grupni chat i izravno slanje poruka

Nedostaci

 • Otvoreni izvor znači ograničenu podršku
 • Za self-hosted opciju potrebno je značajno znanje
 • Namijenjen isključivo za forum

Cijena

Forem je potpuno besplatno rješenje.

20. bbPress

20. bbPress - App - Uploads - 2021 - 07 - BbPress.png
bbPress WordPress forum plugin

bbPress je forum softver koji je objavio isti tim koji je radio na WordPressu, a definitivno se to vidi na platformi. Dizajn bi mogao izgledati zastarjelo, ali sve najbolje značajke postoje. Budući da je sam dodatak za WordPress, omogućuje vam proširenje njegove funkcionalnosti s drugim dodacima i izgradnju foruma koji želite. Konačno, to je projekt otvorenog koda pa je besplatan za korištenje.

Ključne značajke

 • Instalacija jednim klikom
 • Podrška za teme
 • Forum predlošci
 • Korisnička dopuštenja
 • Zapisivanje aktivnosti
 • Obavijesti
 • Podrška za različita proširenja
 • Privatne grupe

Prednosti

 • Lako se instalira i postavlja
 • Funkcionalnost se može poboljšati pomoću dodataka
 • Kompatibilan sa modernim WordPress temama

Nedostaci

 • Zadana tema izgleda zastarjelo
 • Napredne značajke ovise o dodacima
 • Previše vremena prolazi između novih izdanja

Cijena

bbPress je potpuno besplatan.

Usporedba 5 najboljih softvera za forum

Napravimo brzu usporedbu najboljih 5 softvera za forum

1. LiveAgent

Usporedba 5 najboljih softvera za forum - App - Uploads - 2021 - 07 - Image1.png
LiveAgent korisničko sučelje

LiveAgent je naš izbor broj jedan za softverska rješenja zasnovana u oblaku za tvrtke. Ne samo kako dolazi s mnogo značajki, već vam omogućuje i korištenje foruma za poboljšanje usluga i proizvoda.

Osim toga, LiveAgent omogućuje tvrtkama donošenje informiranih odluka i uključivanje najrelevantnijeg sadržaja foruma u internu ili vanjsku bazu znanja. Pogodnost proizlazi iz mogućnosti da sve to radite s jednog zaslona.

Post and share useful content

With LiveAgent you can allow customers to access knowledge base articles, ticket status, interaction history or in-depth product and service information.

2. vBulletin

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image2.jpg
vBulletin forum software

vBulletin nema funkcionalnost službe za pomoć i automatsko objavljivanje na forumu te odgovor na značajke transformacije ticketa. Međutim, ako želite voditi i moderirati forum na provjerenoj i sigurnoj platformi, vBulletin je vaša druga najbolja opcija i isporučuje se sa svim značajkama koje su vam potrebne.

vBulletin je jednostavan za korištenje, što je važno napomenuti ako nemate iskustva u stvaranju ili moderiranju foruma.

3. Discourse

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image3.png
Discourse user dashboard

Discourse je vrhunsko softversko rješenje za forum, baš kao i LiveAgent i vBulletin. Slično je LiveAgentu kada su u pitanju integracije, a možete ga koristiti sa društvenim medijima ili ga integrirati s alatima za pomoć.

Nudi podršku za WordPress, ali ne nadilazi osnovne značajke foruma i pomalo je skup. Planovi hostinga počinju od 100 USD.

4. phpBB

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image4.png
phBB free forum software platform

Ako želite izgraditi i moderirati forum, a imate ograničen budžet, phpBB bi moglo biti najbolje rješenje. To je besplatna softverska platforma za forum. Ima osnovne i napredne značajke foruma.

S druge strane, phpBB izgleda pomalo zastarjelo, što može naštetiti percepciji kod korisnika vašeg foruma. To je također samo rješenje za self-hosting, pa ćete morati pronaći davatelja usluga hostinga, što povećava troškove.

5. Simple Machines Forum

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image5.png
Simple Machines Forum home page

Konačno, imamo još jedno rješenje otvorenog koda-Simple Machines Forum. Izgleda zastarjelo i sadrži samo alate specifične za forum, ali za razliku od phpBB-a nudi mnogo više mogućnosti prilagodbe zahvaljujući naprednom upravitelju paketa.

Možete ga koristiti za instaliranje dodatnih modula koji poboljšavaju izgled i mogućnosti vašeg foruma. Ipak je bolje prilagođen većim zajednicama.

Top 5 forum softvera podrške – usporedba

Sustav email podrškeCapterra RatingBesplatna verzija Besplatno probno razdobljePočetna cijena
LiveAgent4.7/5 (Otpr. 1K recenzija)DADA15 USD po agentu/mjesečno
vBulletin4.0/5 (13 recenzija)NEDA$249 mjesečno
DiscourseN/ADADA$100 po korisniku/mj
phpBBN/ADADABesplatan
Simple Machines Forum
N/ADADABesplatan
Na datum 19.7.

Zaključak

Odabir pravog softverskog rješenja za vaše poslovanje ključan je za njegov dugoročni uspjeh. Pomoći će vam u pojednostavljivanju implementacije i uključivanja, ali i u postizanju vaših specifičnih ciljeva. Kako bismo vam pomogli u donošenju informirane odluke, sastavili smo kratki popis pitanja i odgovora. Upozorenje o spojleru – LiveAgent je apsolutni prvak u svih šest kategorija.

Napomena urednika: Ako su neke informacije u članku netočne, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo ih prema tome izmijeniti

Najbolje all-in-on softversko forum rješenje

LiveAgent najbolje je all-in-one softversko rješenje za forum. Nudi help desk funkcionalnost s besprijekornom integracijom foruma, što tvrtkama omogućuje da u potpunosti iskoriste održavanje mrežnog foruma.

Poštom i odgovorom na konverziju ticketa, tvrtke mogu ostati u toku s najnovijim događajima i pomoći svojim klijentima da učinkovito riješe probleme. Povrh toga, LiveAgent omogućuje tvrtkama da stvaraju korisne unutarnje i vanjske baze znanja i dijele najvažnije sadržaje bez problema.

Najbolji forum softver s ugrađenim chatom uživo, pozivnim centrom, društvenim medijima i portalom za korisnike 

LiveAgent najbolji je softver za forume s ugrađenim chatom uživo, pozivnim centrom, društvenim medijima i portalom za korisnike. To je jednostavno zato što platforma nudi sve te značajke iz jednog centraliziranog rješenja. Agenti i davatelji usluga ne moraju mijenjati alate. To je cijeli tehnološki stog dostupan putem samo jednog korisničkog sučelja.

Najbolji, bogat značajkama online forum softver

Što se tiče značajki, LiveAgentu nitko nije ni blizu. Platforma ima gotovo 200 mogućnosti koje nudi svojim korisnicima, a tvrtka kontinuirano radi na poboljšanju postojećih i uvođenju novih.

Najbolja vrijednost za cijenu

S cijenom od 15,00 USD po osoblju mjesečno, obiljem funkcija i jednostavnošću upotrebe, LiveAgent je najbolji forum softver kada je u pitanju vrijednost za novac.

Najbolje ocijenjeni softver za forum

Prema najpouzdanijoj platformi za pregled softvera, Capterra, LiveAgent je najbolje ocijenjeni forum softver s prosječnom ocjenom 4,7 i preko 1000 jedinstvenih recenzija.

Najednostavniji forum softver za postavljanje, korištenje i integraciju

Iako ima gotovo 200 značajki, LiveAgent je najpristupačniji forum softver na ovom popisu za integraciju. Značajke i korisničko sučelje također su intuitivni, što postavljanje i uporabu čini iznimno lakim.

A satisfied customer is a happy customer

Take our product tour and explore LiveAgent, the omnichannel help desk solution, today.

Youtube video: LiveAgent Product Tour

FAQ

What is forum software?

Forum software solutions are specialized platforms that enable you to create and publish community forums used for various things. They have several key features that help you moderate the forum, enable users to edit their profiles, add a direct messaging channel, and so on.

What are the benefits of open-source and premium versions of forum software?

There are two unique benefits open-source forum software offers – it’s completely free, and you can customize it however you want. However, it has to be deployed on company servers, and you need to have staff proficient in coding to customize it. Premium versions of forum software benefits include easy deployment, no maintenance costs, and access to premium features usually unavailable in open-source solutions.

What is an omnichannel forum software solution?

Omnichannel forum software solution refers to platforms that can integrate various communication channels. It’s essential for companies that want to use the forum as another channel to offer support. With omnichannel forum software, a company can use the forum as one channel of communication and include social media, messaging platforms, email, and other channels to the mix.

What features should the best forum software offer?

Some of the baseline features that should be present in any solid forum software package include forum moderation tools, multiple-knowledge base support, search widgets, voting system, reporting, and ticket management system.

What are the benefits of using forum software?

Forum software offers many benefits to businesses of all sizes. This includes improved customer engagement, attracting new customers, building an online community, improved branding efforts, facilitating business growth and expansion, and excellent ticket deflection rates.

What is the best forum software?

The best forum software is LiveAgent. It offers the best value for money, given the sheer amount of features and capabilities that are available to the user. LiveAgent forum software solution enables companies to build internal and public forums and automatically convert new topics and replies into tickets agents can access through a single user interface.

Why is the forum software important?

The forum software is important because it helps you streamline and automate most of the forum creation and moderation processes. Instead of doing everything manually and creating things from scratch, you can use it to create forums and start using them even with no technical knowledge.

How do you customize the forum software?

There’s no straightforward answer to this question because every forum software is unique. The premium forum software customizations are often easy and can be done via an intuitive user interface. With open-source solutions, you often have to code the customizations to get the look and functionality you want?

How does forum software work?

Forum software is designed to help create an online discussion site and extend its functionality. The users who visit the online discussion site can create posts, reply to other users’ posts, and directly communicate via messages.

How much does the forum software cost?

The premium forum software costs vary from solution to solution. Most of the pricing plans are based on the “per user per month” model. The average cost per user per month is approximately $30. You should always extend your research to find the solution with the best value for money and great scalability potential.

How can you create forum software for free?

You can use forum software and create and launch forums for free if you opt to use open-source forum software. However, if you want to create forum software, you’ll need to sit down and start coding. To create one, you have to know both frontend and backend programming

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.