Email predložak za umrežavanje

Umrežavanje je jedna od najvažnijih stvari koju možete uraditi za svoju karijeru. Ono vam omogućava izgradnju veza s ljudima koji vam mogu pomoći u vašem profesionalnom i osobnom životu.

Kod umrežavanja je često važno slati brižne emailove koji će ostaviti dobar dojam. U nastavku ćemo raspravljati o najboljim praksama za emailove za umrežavanje. Dat ćemo vam savjete što uključiti u vaše emailove, kao i primjere učinkovitih predložaka.

Važnost slanja emailova za umrežavanje

Kada se obraćate nekome u svrhu umrežavanja, važno je poslati dobro napisan email. To će pomoći vašoj poruci da pogodi metu i poveća šanse da se primatelj poželi susresti s vama. Zadnje što želite je da vaš email bude ignoriran ili izbrisan.

Dobar email za umrežavanje može također preuzeti ulogu pozdrava. S dobrim predloškom za email, možete se upoznati s nekim s kime bi se htjeli povezati. To je odličan način za započeti vezu i otvoriti si vrata većih uspjeha.

Također se može koristiti i za popratne poruke. Na primjer, ako ste se već sreli s nekim prije i imali razgovor s njima, možete ga popratiti koristeći email kako bi zahvalili za njihovo vrijeme i nastavili konverzaciju.

Kako nasloviti email za umrežavanje

Imajte na umu da je naslov vašeg emaila prvo što će primatelj vidjeti. Dakle, važno je pobrinuti da je naslov jasan i koncizan.

Primjeri emailova za umrežavanje

Naslov bi trebao biti nešto što će uhvatiti pozornost osobe i učiniti da požele pročitati više. Također nemojte zaboraviti da želite izgledati profesionalno i uljudno, tako da naslov vašeg emaila treba to i odražavati.

Naslov također treba odražavati trenutni status vaše veze. Ne želite nasloviti email za nekoga koga ste tek upoznali s “Pozdrav, stari prijatelju”, ali također nećete ni napisati email vašem šefu s naslovom “Gdje si, gazda”. Ako šaljete email nekome koga ne znate, neka bude formalan i kratak.

Primjeri naslova emailova za umrežavanje

 • Da se predstavim
 • Hvala na razgovoru
 • Hvala na susretu
 • Da se osvrnem na naš razgovor
 • Hvala na vašem vremenu
 • Htio bih se povezati
 • Drago mi je što sam vas upoznao
 • Popratni email poslije [Naziv događaja umrežavanja]
 • Povežimo se
 • Pozdrav od [Ime zajedničkog kontakta]
 • Mogu li vas častiti kavom?
 • Zanima me više o vašem radu
 • Možete li mi dati savjet?
 • Hvala na preporuci

Kako napisati email za umrežavanje

Svi mogu nabrzinu smisliti par loših primjera emailova, tako da ih ovdje nećemo navoditi. Umjesto toga, pogledajmo kako možete kreirati najučinkovitije emailove za umrežavanje.

Kao i za svaki drugi email, postoji par stvari koje trebate imati na umu kada pišete ovakvu vrstu poruke. Pobrinite se da je vaš email jasan i koncizan – nitko ne želi čitati dugu i napornu prozu. Brzo prijeđite na stvar i poštujte vrijeme druge osobe, posebno ako je riječ o vrlo zaposlenom profesionalcu.

Također je važno provjeriti vaš email prije slanja. To će pomoći da se uvjerite da nemate gramatičkih i pravopisnih grešaka. Ništa ne daje goru sliku neprofesionalnosti od emaila s greškama.

Uvijek se obraćajte primatelju imenom, umjesto slanja generičkih izraza poput “gospodine” ili “gospođo”. To pokazuje da ste uzeli vremena da saznate više o osobi i njegovim preferencijama.

Također spomenite mjesto gdje ste se susreli ili ćete se susresti, jer će to podsjetiti primatelja tko ste. Nadalje, pobrinite se da završite s prijateljskom, profesionalnom frazom – “Lijep pozdrav” je uvijek dobar izbor za to.

Primjer predloška emaila za umrežavanje

Kad god je moguće, personalizirajte vaš email. Spomenite nešto zajedničko što imate s osobom ili pohvalite njihov rad. To će učiniti da se vaš email ističe između generičkih poruka koje vjerojatno primaju.

Na kraju, uvjerite se da ste uključili poziv na akciju. To može biti nešto poput poziva na kavu ili traženja određene vrste savjeta. Bez poziva na akciju, vaš email se može izgubiti u gomili.

Što uključiti u email za umrežavanje

 • ljubazan pozdrav
 • uvod
 • svrha emaila
 • poziv na akciju
 • završetak

 • potpis s kontakt informacijama

Predlošci i primjeri emaila za umrežavanje

Da se predstavim

Hello [Name],

I hope you’re doing well. I’m [Your Name] and I recently came across your work. I was really impressed by [project/article/book/etc.].

I’m reaching out to introduce myself and see if you’d be free for a coffee chat sometime in the next few weeks. I think it would be great to connect and learn more about your work.

Thank you for your time,
[Your Name]

Da se osvrnem na naš razgovor

Hi [Name],

It was great meeting you yesterday at [Past Event]. I enjoyed our chat and was impressed by your solutions, as well as learning more about your work.

I wanted to follow up and ask if you would be interested in meeting for a coffee next week. I think it would be beneficial to continue our conversation.

Thanks for your time,
[Your Name]

Popratni email poslije [Naziv događaja]

Dear [Name],

It was great seeing you talk at [event name]. We didn’t get a chance to chat, but I wanted to follow up and introduce myself.
I’m [Your Name] and I work as a [job title]. I enjoyed your talk on [topic] and would love to hear more about your work.

Any chance you have any time for a coffee chat in the next few weeks? I think it would be great to meet up.

Sincerely,
[Your Name]

Pozdrav od [zajednička poveznica]

Hi [Name],

I’m [Your Name] and I’m a mutual friend of [Mutual Contact’s Name]. They told me that you were working on [project] and I think it sounds really interesting.

I’m reaching out to introduce myself and see if you might be free for a chat sometime soon. I think it would be great to connect so I can learn more about your work.

Best,
[Your Name]

Mogu li vas častiti kavom?

Hello [Name],

My name is [Your Name] and I was recently to [event] on [project/article/book/etc.].

I’m reaching out to ask about your availability for a meeting sometime in the next few weeks. I would appreciate the opportunity to learn more about your work.

Thank you for your time,
[Your Name]

Brzo pitanje u vezi [tema]

Hey [Name],

[Your Name] here. We met at [Past Event] a few weeks ago and had a great chat.

I was wondering if you might have time for a quick call next week to discuss [topic]? I’m still trying to wrap my head around it, and I value your opinion.

Cheers,
[Your Name]

Hvala vam na sastanku

Hi [Name],

Thank you again for taking the time to meet yesterday. I enjoyed our conversation and left our meeting feeling motivated.

I wanted to follow up on a few things that we discussed: ____, ____, and ____. Could we schedule a quick call next week to chat?

Thanks for your time,
[Your Name]

Povezivanje nakon [naziv događaja]

Dear [Name],

We met at [Past Event] a few weeks ago and I enjoyed our chat, especially about ____ and ____.

It would be great to continue the conversation. Would you be free for a quick meeting next week, online or in person?

Best wishes,
[Your Name]

Volio bih se povezati

Hello [Name],

My name is [Your Name] and I would love to connect with you.

I’m a big fan of your work and I think we could learn a lot from each other. Do you think you might have time for a call or a cup of coffee sometime soon?

Thanks in advance,
[Your Name]

Mogu li dobiti savjet

Hi [Name],

My name is [Your Name] and I recently came across your work on [project/article/book/etc.], which I found really impressive.
I’m reaching out to ask for advice on ____. I’m currently working on a similar project and I would love to hear your thoughts.

Best,
[Your Name]

Bilo bi mi drago upoznati vas

Hello [Name],

My name is [Your Name]. We don’t know each other yet, but I’m a huge fan of your work and would love to meet you.

Do you have any time for a call or a cup of coffee in the next few weeks? I think it would be great to meet up and learn more about each other’s work.

Thank you for your time,
[Your Name]

Upoznati vas bi bila čast

Dear [Name],

My name is [Your Name] and I am a huge fan of your work. It would be an honor to meet you and chat about your work. I understand you’re busy, but I would really appreciate any time you can spare.

Sincerely,
[Your Name]

Upoznajmo se na [Nadolazeći događaj]

Hello [Name],

I’m [Your Name], a [Your Job Role]. You may have seen me speak at [Previous Event], or read my work on [website/publication].

I’ll be attending [Upcoming Event] next month and it would be great to meet you there. I’d like to touch base on [topic] if you’d be available for a chat over coffee.

I’m sure we can learn a lot from each other,
[Your Name]

Ostanimo u kontaktu

Hi [Name],

My name is [Your Name] and I enjoyed meeting you at [Past Event]. It would be great to keep in touch.

Would you like to join my professional network on LinkedIn? I’d also be happy to add you to my mailing list for upcoming events.

Thanks,
[Your Name]

Da se osvrnem na [Prošli događaj]

Hello [Name],

I’m glad we had a chance to meet at [Past Event] the other day. It was great to chat with you about [topic].

I wanted to follow up and see if you might be interested in joining my professional network on LinkedIn or subscribing to my mailing list for upcoming events.

Best wishes,
[Your Name]

Virtualno se povezujem s vama

Hi [Name],

My name is [Your Name]. I don’t think we’ve met yet, but I saw that you’re attending [Upcoming Event]] next month. I’m also attending, so it would be great to connect with you there [virtually, in person].

If you think it’s a good idea, I’d love to add you to my professional network on LinkedIn so we can stay in touch.

Hopefully, see you there,
[Your Name]

Bilo mi je drago upoznati vas na [Prošli događaj]

Hey [Name],

I wanted to say thank you for coming up to speak with me at [Past Event]. It was great to meet you and I enjoyed hearing about your work with [company/organization].

I would love to keep in touch and hear more about what you are doing. Would it be okay if I added you to my professional network on LinkedIn?

Best,
[Your name]

Pozdrav od [zajednička poveznica]

Hello [Name],

I hope you are doing well. I was just catching up with [Mutual Connection] and they told me that you are working on [project]. That sounds really interesting, and I would love to hear more about it.

Would it be okay if I added you to my professional network on LinkedIn?

Best wishes,
[Your name]

Htio bih saznati više o vašem poslu

Dear [Name],

My name is [Your name] and I found your contact information on [website]. I am interested in learning more about the work you do with [company/organization]. To be frank, I am searching for job opportunities and I am looking for information about the [type of work] industry.

Would it be okay if I reached out to you over LinkedIn or via further emails to ask a few questions?

Sincerely,
[Your name]

Ostanimo u kontaktu

Hello [Name],

It was great meeting you at [Past Event]. I wanted to make sure to give you my contact information so we can keep in touch.
My LinkedIn is [Your LinkedIn URL] and my email is [Your Email Address].

It would be great to hear about what you’re working on and stay updated on your work.

Thanks in advance,
[Your name]

Sastanimo se, može?

Hey [Name]

I haven’t seen you in a while, [Name], hope you’re doing well.

It would be great to catch up and chat about what you’ve been up to lately. Do you have any time for a coffee next week?

All the best,
[Your name]

Zahtjev za sastankom [datum] u [vrijeme]

Hello [Name],

My colleague [colleague’s name] passed me your information and I thought it would be a great opportunity to meet with you. I’m working on a project that I believe you might like to collaborate on.

Would you have any time for a meeting on [date] at [time]? Let me know if that works for you or if there would be a better time to meet.

Thank you,
[Your name]

Bilo bi odlično povezati se s vama

Hi [Name],

I hope all is well. I saw on LinkedIn that you’re passionate about [topic]. I’m also really interested in that, so it would be great to add you to my personal connections. Here at [Your company name], we are also passionate about [topic] and we are currently working on a related project.

It would be great to hear your take on [topic] and learn more about your related work. Any chance you might have time for a chat next week?

Best,
[Your name]

Zahtjev za informacijom

Hello [Name],

My name is [Your name] and I am a [your job role] who is currently working on a project about [topic]. I’m looking for professional connections to back our theories with data, which is how I came across your work.

I wanted to reach out and see if you would be willing to answer a few questions about your work or point me in the direction of any resources that you think might be helpful.

Thank you for your time,
[Your name]

Najbolje prakse za email umrežavanja

Kada šaljete email za umrežavanje, postoji par stvari koje trebate imati na umu:

 • Uvijek šaljite personaliziranu poruku – morate se isticati između stotina drugih emailova koje primatelj dobije svaki dan.

 • Dodajte vaše ime i kontakt informacije – olakšajte primatelju da nađe vaše kontakt informacije tako da vas mogu kontaktirati, pogotovo ako u ovom trenutku ne znaju ništa o vama.

 • Ne zaboravite uključiti kontekst ili specifičan razlog za kontakt – nemojte samo napisati da želite “pričati” ili “povezati se”. Budite određeni u vezi razloga kontakta i što se nadate dobiti iz ovog razgovora.

 • Kada je primjenjivo, ponudite pomoć – bilo da je to upoznavanje nekog drugog ili dobrovoljna pomoć na projektu, pobrinite se da ponudite neku vrijednost u zamjenu za vrijeme te osobe.

 • Objasnite zašto se želite povezati – ljudi će vjerojatnije pozitivno odgovoriti ako razumiju zašto im pišete i koje koristi mogu imati od odgovora.

 • Zahvalite im za njihovo vrijeme – uvijek završite vaš email pokazivanjem zahvalnosti za njihovo eventualno čitanje poruke i odgovor na nju te im dajte do znanja kako vam se obratiti ako ih zanima povezivanje.

 • Kreirajte naslov koji se ističe – uzevši u obzir količinu emailova, htjet ćete biti sigurni da se vaš ističe iz gomile i daje jasnu ideju o čemu je poruka.

 • Pokušajte spomenuti nešto zajedničko – bilo da je to zajednička poveznica, pohađanje istog događaja ili rad u istoj industriji, zajednički interes će zainteresirati primatelja za ono što imate reći.

 • Istražite – prije slanja emaila, obavite brzu Google pretragu ili provjerite LinkedIn profil primatelja kako bi saznali više o njima i njihovom poslu. To će vam pomoći da napišete osobniju poruku.

Sažetak

Sada kad znate najbolje prakse za pisanje emaila za umrežavanje, vrijeme je da izađete na scenu i krenete prikupljati profesionalne kontakte. Nikad ne znate koga možete upoznati ili koje prilike mogu proisteći iz toga. Umrežavanje je odličan način za gradnju veza i širenje vaše karijere, tako da se nemojte bojati kontaktiranja i započnite se povezivati s ljudima već danas.

Write the best networking emails

LiveAgent gives you the power to design your own email templates, thus helping you to improve your communication. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

Kada bih trebao pisati email za umrežavanje?

Ova vrsta poruke je odličan način da se obratite nekome koga ste osobno upoznali ili čije kontakt informacije ste pronašli online, bez upoznavanja uživo. Trebali bi pisati ovu vrstu emaila kada se želite povezati s tom osobom i početi graditi profesionalnu vezu s njima.

Koji je najbolji način za završiti email za umrežavanje?

Zahvaljujući primatelju i dajući mu do znanja kako može doći do vas ako je zainteresiran za povezivanje. Uključite vaše kontakt informacije, tako da vas lako mogu kontaktirati, osim ako to već niste učinili u sadržaju poruke.

Kada bih trebao slati popratni email za umrežavanje?

Ako vam se primatelj nije javio nakon jednog ili dva tjedna, savršeno je prihvatljivo poslati mu još jednu poruku. Samo pošaljite kratki email u kojem pitate jesu li vidjeli vašu prethodnu poruku. Ako vam se ne jave nakon drugog javljanja, ništa osobno – možda su zauzeti ili jednostavno nisu zainteresirani. Ako je predmet vremenski osjetljiv ili zasigurno znate da primatelja zanima tema o kojoj pišete, možete mu se javiti i ranije. Na primjer, tijekom potrage za poslom, bolje se javiti ranije, nego kasnije.

Što bi trebali reći u emailu za umrežavanje?

Trebali bi uključiti personaliziranu poruku, vaše ime i kontakt informacije, kao i ponudu da pomognete osobi kojoj se obraćate. Također trebate objasniti zašto se želite povezati i pobrinuti se da im zahvalite na njihovom vremenu. Dodavanje malo konteksta vašem emailu će također pomoći osobi da shvati zašto joj se obraćate. To može biti presudno ako nemate ništa zajedničko s tom osobom, tako da se pobrinite da ste unaprijed istražili.

Koliko dug treba biti email za umrežavanje?

Vaš email treba biti kratak i izravan. Cilj je dobiti odgovor od osobe, tako da možete dalje nastaviti sa razgovorom, tako da ciljajte na oko 100 riječi, osim ako imate dosta informacija za podijeliti. Zapamtite da su ljudi općenito zauzeti i možda nemaju vremena za čitanje dugih poruka, tako da trebate koristiti prave naslove za email za umrežavanje i neka vaše poruke budu sažete.

Koju grešku treba izbjeći pri pisanju emaila za umrežavanje?

Previše prodavački pristup je velika greška. Želite graditi odnos s primateljem, ne pokušavati mu odmah prodati nešto, tako da trebate izbjeći da zvučite kao da ih požurujete da kupe vaše proizvode ili usluge. Umjesto toga, fokusirajte se na gradnju bližih odnosa i upoznajte ih bolje.

Nazad na predloške Kreirajte račun besplatno

  Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

  ×
  Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

  Dostupni smo na više datuma

  Dogovorite demo