• Predlošci
 • Email predlošci za pregovore o plaći

Email predlošci za pregovore o plaći

Želite li zarađivati više? Naravno da želite. Jedan od najboljih načina za dobiti povišicu je da pregovarate o svojoj plaći. To može zvučati strašno, ali s pravim alatima je lakše nego ikad. U ovome članku ćemo vam dati primjere email predložaka za pregovore o plaći kako bi vam pomogli da dobijete povišicu koju zaslužujete.

Važnost slanja emaila za pregovore o plaći

Moramo naglasiti da je ovo jedan od najvažnijih koraka u dobivanju povišice. Kako će inače vaš poslodavac znati da mislite da zaslužujete više novaca? Slanjem emaila za pregovore o plaći ćete im dati do znanja da ozbiljno razmišljate o vašoj karijeri i želite dobiti adekvatnu kompenzaciju.

To također postavlja okvire budućih pregovora – ako pogrešno počnete, pregovori će poslije biti teži. Pobrinite se da uzmete dovoljno vremena da sastavite dobro napisan email ili se spremite na puno naprijed-natrag komunikacije s donositeljima odluke. Pravi email za pregovor o plaći može značiti ogromnu razliku po pitanju dobivanja željene povišice.

Kako nasloviti vaš email za pregovore o plaći

Neka naslov bude profesionalan i izravan. Naslovi poput “pregovori o mojoj plaći” ili “zahtjev za povišicom” su savršeno prihvatljivi. Što ste jasniji, to bolje. Primatelj je vjerojatno vrlo zauzet, tako da ne želite trošiti njegovo vrijeme s dugim, kompliciranim emailom ili naslovom.

Email predložak zahtjeva za povišicom

Jezgrovit naslov će također pomoći s filtriranjem u ulaznoj pošti, jer neki poslodavci imaju sustave koji to automatski rade. Ako odmah date toj osobi do znanja da je poruka o pregovorima o visini vaše plaće, oni mogu reagirati brže, makar i putem email komunikacije.

Primjeri naslova emalova za pregovore o plaći

 • [Vaše ime] – Pregovori o mojoj plaći
 • [Vaše ime] – Zahtjev za povišicom
 • [Vaše ime] – Upit o povećanju plaće
 • O mojoj plaći…
 • [Vaše ime] – Pregovori o plaći
 • [Vaše ime] – Zahtjev za povećanjem plaće
 • Želio bih razgovarati o mojoj plaći
 • Zahtjev za sastankom kako bi raspravili o mojoj plaći
 • Pregovori o mojoj početnoj plaći

Kako napisati email za pregovore o plaći

Započnite s uljudnim pozdravom i onda odmah prijeđite na stvar. Želite odmah dati do znanja da vas zanima rasprava o vašoj plaći, neovisno od toga jeste li tek počeli raditi u kompaniji i želite raspravu o bonusu za početnike ili već radite tu neko vrijeme.

Budite otvoreni u vezi vaših želja. Želite li povećanje osnovne plaće ili želite raspravljati o mogućnosti zarade bonusa? Objasnite što se od početka nadate postići ovim pregovorima.

Iznesite svoj slučaj jednostavno i samopouzdano. Zapamtite da vrijedite više nego vi mislite. Nemojte se bojati zatražiti ono što zaslužujete, ali nastojte to dokazati u očima vašeg menadžera za zapošljavanje. Spomenite svoje prijašnje uspjehe ili projekte koje ste predvodili, a da su rezultirali uštedom vremena ili novca kompanije. Podržite svoj zahtjev s konkretnim primjerima i dokazima, ako je moguće.

Zahtjev za sastankom o mojoj plaći

Ako ste istraživali osnovne plaće za slične pozicije, ovo je dobro vrijeme da spomenete što ste otkrili. Budite uvjerljivi, ali ne agresivni te zapamtite da trebate biti profesionalni.

Uljudno upitajte o rokovima odluke i zahvalite primatelju vaše poruke na vremenu koje je potrošio razmatrajući vaš zahtjev. Želite ostaviti otvorena vrata za buduće prijedloge, tako da se potrudite zvučati kao da ste zainteresirani za nastavak konverzacije.

Što uključiti u email za pregovore o plaći

 • topli uvod
 • naznaka da želite razgovarati o vašoj plaći
 • što točno želite
 • primjeri vaših prijašnjih uspjeha
 • relevantno istraživanje
 • uljudni zaključak

Predlošci i primjeri emaila za pregovore o plaći

Naslov: Zahtjev za povećanje plaće

Hello [Employer’s Name],

I would like to arrange a meeting to discuss my salary. I have been with the company for [X] years, and I feel that I am overdue for a raise.
In addition, I have taken on additional responsibilities since my last salary review, and I believe that my increased workload warrants more pay.

Can you please let me know when would be an ideal time to discuss this further? I appreciate your time, and I look forward to hearing from you soon.

Sincerely,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za sastanak zbog pregovora o plaći

Hi [Employer’s Name],

I hope all is going well. I’m writing to schedule a meeting to discuss my salary. I would like to arrange a time that is convenient for you so that we can have an open and honest conversation about my level of pay.

Thanks in advance, and I would be grateful if you could get back to me as soon as possible.

Best,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za pregovore o plaći

Dear [Employer’s Name],

I’ll keep it straight to the point – I would like to discuss my salary with you. I am very happy with my current position, and I enjoy working here. However, I believe that I am worth more than what I am currently earning.

This is not a decision that I have come to in haste, and I hope that we can discuss this further so that I can continue being a valuable asset to the company.

I would appreciate a meeting so we can discuss this further. Thank you for your time, and eagerly awaiting your reply.

Yours Sincerely,
[Your name]

Naslov: [Vaše ime] – Upit o povećanju plaće

Hello [Employer’s Name],

I would like to ask for a salary increase. My current salary is [current amount], and I would like to request an increase to [proposed amount].

I have been with the company for [time period], and I believe that I have contributed positively to the team. As my skills and leadership experience have grown, I feel that my current salary no longer reflects my value to the company.

Look forward to hearing back from you.

Best wishes,
[Your name]

Naslov: [Vaše ime] – Pregovori o mojoj plaći

Good morning [Employer’s Name],

This email is regarding my salary negotiation that we discussed on [date].

After giving it some thought, I would like to request a salary of [proposed salary], which is an increase of [X]% on my current salary.
I strongly believe that I am worth this amount, and I would be grateful if you could consider my request. Thank you for your time.

Sincerely,
[Your name]

Naslov: [Vaše ime] – Zahtjev za informacije o plaći

Hello [Employer’s Name],

I am writing to request information regarding my salary.

I have been with the company for [time period] and since then, my skills and industry experience have grown. I would like to know if you think my current salary still reflects my value to the company.

Thanks for your time, and please get back to me as soon as you can.

Best,
[Your name]

Naslov: O mojoj plaći…

Hi [Employer’s Name],

I wanted to talk to you about my salary. I’ve been with the company for [time period] and although I’m being paid quite fairly, I wanted to ask for a bit more.

My current salary is [current amount], and I was hoping to be paid [proposed amount]. I believe I’m worth this amount because [reason]. Do you think this would be possible?

Thanks,
[Your name]

Naslov: Želio bih razgovarati o mojoj plaći

Dear [Employer’s Name],

I hope you’re doing well. I wanted to talk to you about my salary. I understand there may be budget constraints, but I think I deserve a raise. My current salary of [current amount], hasn’t changed since I started [X] years ago.

In that time, I have taken on more responsibility and my workload has increased. I think a salary of [proposed amount] would be more appropriate. Also, I have received an offer from another company for [competing amount], which I must say is tempting.

Do you think we could talk about this? I’m open to negotiation. Thank you for your time,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za sastankom kako bi pregovarali o mojoj plaći

Hello [Employer’s Name],

I would like to arrange a meeting to discuss my salary. I have been with the company for [time period], and I think it would be a good time for a review.

My current salary is [current amount], but I believe that I am now worth more than that. In the past year, I have taken on extra courses and workshops, as well as successfully completed [project].

I would like to meet with you to discuss a salary of [proposed amount]. Thank you for considering my request.

Sincerely,
[Your name]

Naslov: Porazgovarajmo o mojoj plaći

Dear [Employer’s Name],

It’s been a little while since we talked about my wages. My current salary is [current amount], and I think it’s time for an increase.
I have taken on more responsibility at work, and I successfully completed [project]. I also recently attended a conference related to my field, which has increased my knowledge and experience in this sector.

It all comes down to one thing – I’m worth more than I’m being paid, so I’d like to arrange a meeting to discuss my salary. I’m open to negotiation, and I hope you are too.

Best wishes,
[Your name]

Naslov: Odgovor na vašu ponudu

Hi [Employer’s Name],

Thank you for your offer of [offered amount]. After giving it a few days of thought, I was wondering if we could negotiate this amount.
I am looking for a salary of [proposed amount], which is an increase of [X]% on your offer. I strongly believe that I am worth this amount, and I would be grateful if you could consider my request.

Thank you for your time, and I look forward to receiving your reply soon.

Best,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za informacije o plaći – protuponuda

Good afternoon [Employer’s Name],

Thank you for your offer of [offered amount]. After giving it some thought, I believe that I am worth more than this.
I would like to counter with a salary of [proposed amount]. I have experience in [area of expertise], and I am confident that I can bring value to the company.

What do you think – can we meet to discuss this further?

Thank you for considering my counteroffer,
[Your name]

Naslov: Pregovori o mojoj početnoj plaći

Hello [Employer’s Name],

Thank you for your offer of [offered amount]. I am very excited about the opportunity to work with you, and I am confident that I can bring value to the company.

However, I would like to negotiate my starting salary. After doing some research, I believe that a fair wage for my position would be [proposed amount].

Could we meet to discuss this in person? Thank you for your time,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za sastankom kako bi pregovarali o mojoj plaći

Dear [Employer’s Name],

As you may know, my current salary is [current amount]. I would like to arrange a meeting to discuss a raise.

I have been with the company for [time period], and I think it’s high time for a review. Over the past [X] years, my workload has grown, and I received additional responsibilities.

I think a salary of [proposed amount] would be more appropriate and in line with what I’m worth to the company. In the past year alone, I have successfully completed [project] and taken on extra onboarding for new team members.

I would appreciate it if we could arrange a meeting to discuss this further. Thanks for your consideration.

Yours Sincerely,
[Your name]

Što ne treba uključiti u email za pregovore o plaći

Iako dosta toga treba spomenuti, neke stvari definitivno ne treba. Ovo su neki primjeri što ne treba raditi:

 • davati ultimatum – ako zaprijetite da ćete otići ako ne dobijete željenu povišicu, vaš poslodavac može odlučiti da niste vrijedni zadržavanja

 • biti previše osobni – na kraju krajeva, ovo su poslovni pregovori, tako da se držite činjenica i izbjegavajte iznošenje osobnih okolnosti ili emocija

 • previše spominjati druge poslovne ponude – ako razmišljate o drugoj poziciji s većim godišnjim rasponom plaće, davanje svih detalja unutar vašeg emaila će samo dati vašem poslodavcu osnovu da vam ponudi loše uvjete

 • pokušati dobiti samo vašu idealnu plaću – osnovna plaća nije jedini predmet rasprave, jer možete također tražiti paket beneficija što uključuje dodatne slobodne dane, fleksibilno radno vrijeme, prilike za razvoj karijere i/ili rad od kuće i slično.

 • uspoređivati se s ostalima – nije produktivno raspravljati o plaćama drugih ljudi i zarađuju li oni više ili manje od vas jer to može samo učiniti da zvučite ogorčeno i pokvariti proces pregovora ili zapošljavanja, ako tek počinjete

 • krerirati dugačak popis zahtjeva – lakše ćete dobiti ono što želite ako se fokusirate na jednu ili dvije ključne točke, nego ako komplicirate proces pokušavajući ispregovarati previše stvari odjednom, jer možete ne dobiti ništa

 • pretjerati s vašim istraživanjem – ne trebate provesti bezbroj sati istražujući podatke o prosječnom rasponu plaće na tržištu, oblicima kompenzacije ili dodatnim beneficijama, kada vam par brzih Google pretraga može pružiti dobru ideju o razumnim očekivanjima za plaću

 • biti nekulturni ili neprofesionalni – nastojite izgraditi vezu s vašim poslodavcem, ne zatvarati sebi vrata, tako da nastojte ostati smireni i kulturni u vašem emailu, čak i ako se osjećate isfrustrirano

Improve with LiveAgent

Be faster and more productive with LiveAgent. Curious of all the options it can offer you?

Frequently asked questions

Kako pristupiti pregovorima o svojoj plaći?

Unaprijed sve istražite kako bi saznali koliko vrijedite i koliko trebate tražiti.Također je važno biti uljudan i profesionalan u svom emailu, tako da ne naštetite vašem odnosu s vašim poslodavcem. Uz pravi pristup, veće su šanse da ćete dobiti plaću koju zaslužujete.

Koje su najveće greške koje ljudi prave kada pregovaraju o svojoj plaći putem emaila?

Jedna od najčešćih je da ne istraže unaprijed. Važno je znati kolika je prosječna plaća za vašu poziciju i lokaciju. Na taj način možete imati realističnu početnu točku za pregovore. Još jedna greška je podcjenjivanje samog sebe. Na kraju, ne bojte se tražiti ono što želite.

Koji su neki od savjeta za pregovore o plaći?

Kada pišete email za pregovore o plaći, važno je uključiti vašu trenutnu plaću, koliko ste u kompaniji i koliku plaću želite. Također trebate spomenuti veća dostignuća, bilo kakve dodatne odgovornosti koje ste preuzeli, razinu obrazovanja koju ste postigli ili uspješno završene projekte. To su sve dokazi da radite odličan posao i zaslužujete povišicu.

Kada bih trebao pregovarati o svojoj plaći?

Bilo kada – čak i ako ste zadovoljni s vašom trenutnom plaćom, uvijek ima prostora za napredak. Najgore što se može dogoditi je da vaš poslodavac kaže ne, tako da definitivno vrijedi pokušati. Kao općenito pravilo, trebali bi razmišljati o pregovorima o plaći svaki put kada dobijete novu ponudu za posao ili barem svakih nekoliko godina. Praćenjem pregovora o plaći ćete biti sigurni da vas plaćaju koliko vrijedite.

Što nikad ne bih trebao reći u svom emailu za pregovore o plaći?

Lako je pretjerati i postoji par stvari koje definitivno ne trebate reći. Na primjer, nemojte davati ultimatum ili postati previše osobni u svom emailu. Držite se činjenica i ostanite profesionalni i vjerojatnije je da ćete dobiti ono što želite. Čak i ako ste frustrirani, ne dajte da se to prelije u vaš email, jer ćete zvučati očajno. Na kraju, nemojte zaboraviti zahvaliti im na kraju poruke, čak i ako ne očekujete pozitivan odgovor.

Koje su najbolje strategije za pregovaranje o svojoj plaći putem emaila?

Kao oblik komunikacije, email je odličan za koncizne, izravne poruke. No kada je riječ o osjetljivijiim temama kao što su pregovori o plaći, emailovi mogu izgledati hladno i neformalno. Najvažnija stvar za zapamtiti je da je vaš cilj doći do dogovora koji odgovara objema stranama. Želite biti uvjerljivi, a ne svađati se. Osigurati ispunjenje vaših potreba a da ne ispadnete pohlepni. Također možete koristiti primjere emailova za pregovore o plaći ako sami ne znate kako napisati pismo za povišicu.

Hoće li biti teško pregovarati o mojoj plaći? Ako da, koje su strategije kako bi proces bio lakši?

Sigurno je samo da to nikad nije lako. Ali najbolji način za pristupiti problemu je biti dobro pripremljen. Istražite, shvatite koliko vrijedite i izvucite zaključke iz prethodnih konverzacija. Ako to možete, bit ćete u puno boljem položaju za uspješne pregovore o vašoj plaći. Što ste spremniji, to će vam biti lakše dobiti ono što želite. Budite spremni pružiti preporuke, dokaze i primjere koji podržavaju vaš zahtjev.

Postoji li još koji savjet za dati nekome tko se priprema za pregovore o svojoj osnovnoj plaći?

Pobrinite se da znate koliko vrijedite i koliko je vaša pozicija plaćena na tržištu. Koristite kalkulator plaća kako bi dobili ideju koliko bi trebali zarađivati. Dođite pripremljeni, imajte raspon s kojim bi bili zadovoljni i budite spremni pregovarati. Na kraju, zapamtite da ne pregovarate samo o idealnoj plaći, nego i o ostalim povlasticama, kao što je slobodno vrijeme i stvarima koje mogu povećati vrijednost vašeg trenutnog kompenzacijskog paketa.

Nazad na predloške Kreirajte račun besplatno

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo