• Predlošci
 • Predlošci za popratni mail nakon intervjua

Predlošci za popratni mail nakon intervjua

Nakon ulaganja vremena i energije u intervju za posao, dobro je ostati u kontaktu s menadžerom za zapošljavanje. Dobro sastavljena zahvalnica može značiti razliku između dobivanja ponude za posao i nedobivanja ikakvog odgovora. U ovom članku ćemo govoriti o savjetima za pisanje emaila zahvale nakon intervjua i strategija kako biti prvi na umu menadžera za zapošljavanje.

Važnost ostajanja u kontaktu nakon intervjua

Slanje savršenog popratnog emaila nakon intervjua pokazuje da ste zainteresirani za poziciju i da ste spremni napraviti dodatne korake. Također vam daje priliku da pojasnite bilo koja pitanja ili sumnje koje je voditelj vašeg intervjua mogao imati, ali nije imao vremena za njih tijekom intervjua.

Dodatno, poslodavci obično cijene popratne emailove nakon intervjua za posao jer oni pokazuju da je kandidat orijentiran na detalje i preuzima inicijativu. Menadžeri za zapošljavanje ponekad donose odluke o zapošljavanju na temelju kvalitete poruka zahvale. Njihovo slanje može biti odlučujući faktor kod dva jednako kvalificirana kandidata. Bilo kako bilo, nemate što izgubiti.

Dakle, ako se želite isticati od ostalih kandidata, pobrinite se da pošaljete popratni email nakon vašeg intervjua.

Čovjek koji radi na laptopu

Kako nasloviti popratni mail nakon intervjua

Kada pišete popratni email nakon intervjua za posao, njegov naslov može biti “Popratna poruka” ili “Hvala”. Drugi izbor je uljudniji, no prvi je izravniji i neposredniji. Također možete uključiti naziv pozicije u naslovu popratnog emaila. To će pomoći da se menadžer za zapošljavanje prisjeti tko ste vi.

Ako želite biti još određeniji oko toga na što se email odnosi, možete dodati podnaslov poput “Popratni email nakon intervjua” ili “Hvala vam – Intervju.” Na taj način će menadžer za zapošljavanje odmah znati o čemu je email, što može biti korisno ako imaju puno posla.

Predložak za email nakon intervjua

Primjeri naslova popratnog maila nakon intervjua

 • Hvala vam
 • Hvala vam na intervjuu za [pozicija]
 • Hvala na vašem vremenu
 • Popratna poruka – intervju za [pozicija]
 • Povratne informacije za intervju za [pozicija]
 • Zahvala nakon intervjua za posao
 • Zahvala i zamolba za povratnim informacijama

Kako napisati popratni mail nakon intervjua

Postoji nekoliko dobrih praksi koje trebate slijediti kako bi izbjegli pravljenje bilo kakvih pogreški.

Prvo, neka email bude kratak – ne trebate navesti sve o čemu ste pričali tijekom intervjua u vašem popratnom mailu. Nekoliko rečenica će biti dovoljno. Kraće je obično bolje.

Drugo, pobrinite se da navedete bilo kakve brige ili pitanja koje možda imate. To će pokazati menadžeru za zapošljavanje da ste ozbiljni u vezi posla i da ćete njihovo mišljenje uzeti k srcu.

Treće, ponovite svoje zanimanje za poziciju i objasnite zašto bi odličnio pristajali. Na kraju, ponovno naglasite svoje kvalifikacije i zahvalite osobi koja je vodila intervju na njenom vremenu – to možda izgleda kao nešto što se podrazumijeva, ali ljudi to često previde.

Popratni email bi se trebao poslati unutar 24 sata od intervjua, ali ne odmah nakon što napustite prostoriju za intervjue. To pokazuje da ste organizirani i voljni ići naprijed u procesu zapošljavanja.

Također se morate odlučiti hoćete li koristiti “pozdrav” ili “dobro jutro” u vašem emailu. Prvi izraz je opušteniji, dok je drugi formalniji. Ako niste sigurni koji koristit, uvijek je bolje okrenuti se formalnom pristupu. Sjetite se da ćete upoznati vaše voditelje intervjua tijekom intervjua tako da možete osjetiti atmosferu i izabrati prave riječi. Neki od njih ne vole izraz “dobro jutro” jer smatraju da prekoračuje granice, no to ovisi od dosta faktora.

Vaš popratni email može biti jednako važan ili čak važniji nego intervju, tako da nemojte podcijeniti moć tih poruka. Pobrinite se da ih uvijek pošaljete tijekom procesa intervjuiranja za posao.

Što navesti u popratnom emailu nakon intervjua

 • vrlo kratki sažetak intervjua
 • dodatna pitanja ili sumnje na koje želite odgovor
 • vaše zanimanje za tu poziciju i kompaniju
 • kratka rečenica o tome zašto bi vi bili savršeni za taj posao
 • vaša zahvalnost na vremenu osobe koja je vodila intervju
Design your templates exactly how you need.​

Popratni mail nakon intervjua – primjeri i predlošci

Ispod smo naveli nekoliko primjera za popratni email nakon intervjua:

Popratni email nakon intervjua za posao

Subject: Thank you for your time

Hi [interviewer’s name],

Thank you so much for taking the time to meet with me yesterday. I enjoyed learning more about the [position] role and getting a better sense of what the team is working on.

I’m confident that my skills and qualifications would make me a valuable asset to the team. I’m excited about the possibility of joining [company] and contributing to its success.

Thank you again for your time and consideration. I look forward to hearing from you soon.

Best,
[Your name]

Popratni email nakon telefonskog intervjua

Subject: [Role] – interview follow-up

Hi [interviewer’s Name],

Thank you so much for taking the time to speak with me yesterday about the [role] at your company, I appreciate it.

After thinking more about the position, I wanted to reiterate my interest and ask a few questions. Is there any particular time frame that you have in mind for a decision to be made? And is there anything else you would like to know about me?

I am confident that I have the skills and experience required for this job, and I would love to have the opportunity to put them to work at your company. Thank you again for your time, and I look forward to hearing from you soon.

Best,
[Your Name]

Intervju za posao – popratni email

Subject: Thank you for your time!

Hi [interviewer’s name],

I wanted to be sure to thank you again for taking the time to interview me yesterday. I enjoyed speaking with you and am very excited about the possibility of joining your team.

I wanted to follow up with you regarding one thing we spoke about during the interview. I realized that I didn’t ask about your requirements for relocation. I am willing to move if necessary and I wanted to make sure that was still something you are interested in once the remote environment is no longer an option.

I would love to have the chance to discuss this further with you if possible. Is there a time this week that you could schedule a call? I can be available at any time that works for you.

Thank you again for your time and consideration. I look forward to hearing from you soon.

Best,
[Your name]

Hvala vam na intervjuu

Subject: Thank you for the interview

Hi [interviewer’s name],

I wanted to be sure to thank you again for taking the time to interview me yesterday. I enjoyed speaking with you and am very excited about the possibility of joining your team.

I wanted to follow up with a few questions that we didn’t have a chance to discuss during the interview.
First, I wanted to confirm that I would be able to reimburse you for my commute expenses or be able to work remotely until the COVID-19 pandemic is over.

Second, when can I expect to hear back from you about the position?

If you have a minute, could we speak again so that I can ask some more questions? I’ll call you at the number you provided if so.

Thank you,
[Your Name]

Osobna zahvala

Subject: Job interview follow-up email – thank you!

Good morning [interviewer’s name],

Thank you so much for taking the time to meet with me yesterday. I enjoyed learning more about the [position] role and getting to know your team. It was great to hear more about your experiences at [company] and how you think the position could benefit me.

I wanted to be sure to let you know that I am very interested in the position and I look forward to hearing from you soon about the next steps.

Best,
[Your name]

Neformalna zahvala

Subject: Thank you for your time!

Hi [interviewer’s name],

Thank you so much for taking the time to meet with me yesterday. It was great to learn more about the role. I appreciate all of the information you shared with me and it seems like the team is doing some really interesting work.

I just wanted to drop a quick note to say thank you again for your time and to let you know that I am very excited about the opportunity to join the team. I look forward to hearing from you soon.

Best,
[Your name]

Uivjek je dobro poslati email s naslovom “Hvala vam” što je prije moguće nakon intervjua, posebno ako postoji vremenski okvir za donošenje odluke. To pokazuje da ste zahvalni zbog prilike i uzbuđeni u vezi uloge.

Predlošci za poslovni email

Kako napisati drugi popratni email nakon intervjua

Imali ste odličan intervju s kompanijom, ali oni vam se nisu opet javili? Niste sigurni što učiniti – trebate li pisati još jedan email ili ne?

Može postojati nekoliko razloga zašto vam se nisu javili. Možda su jednostavno zauzeti, dobili su na stotine emailova i nisu imali vremena da vam odgovore. Ili su se odlučili za drugog kandidata. Postoji i mogućnost da vaš intervju nije prošao odlično kao što vi mislite ili su još u procesu odlučivanja. Nadalje, vaš prethodni email je mogao završiti u njihovom spamu.

Nevažno od razloga, uvijek je dobra ideja poslati dodatni email nakon intervjua ako niste dobili odgovor na prvi.

Drugi email nakon intervjua - predložak

Imamo par savjeta kako napisati vaš popratni email nakon intervjua za posao:

Prvo, trebali bi pričekati barem tjedan prije slanja drugog popratnog emaila. Ako opet prerano kontaktirate kompaniju, oni mogu pomisliti da ste očajni.

Iduće, pobrinite se da je vaš popratni email uljudan i profesionalan. Obratite se voditelju intervjua imenom i započnite s kulturnom frazom kao što je “Hvala vam što ste našli vremena za sastanak sa mnom.”

U vašem emailu ih podsjetite tko ste i zašto ste zainteresirani za poziciju. Također možete spomenuti nešto o čemu ste pričali tijekom intervjua kako bi im pomogli da vas se sjete.

Na kraju, ponovno im zahvalite za njihovo vrijeme i izrazite vaše zanimanje za poziciju. Uradite to prirodno i nastojte da ne zvučite previše željno.

LiveAgent gives you the power to design your own templates. Curious?​

Ovdje ćete naći nekoliko primjera drugog popratnog emaila, naslova i sadržaja emaila:

Ljubazni podsjetnik

Subject: Thank you for your time

Hi [interviewer’s name],

I wanted to be sure to thank you again for taking the time to interview me last week. I enjoyed speaking with you and am very excited about the possibility of joining your team.

I just wanted to ask whether you have your final decision yet. I’m hoping that we can move forward with the process. Is there anything else I can do to improve my candidacy for the job?

Thank you again for your time and consideration. I look forward to hearing from you soon!

Best,
[Your name]

Pitanje o stadiju procesa

Subject: Just wanted to follow up

Hi [name],

I hope you’re doing well. I wanted to reach out and see if there were any updates on the job opening. I had a great interview with you and am really interested in the position. If you could let me know how the process is going, that would be much appreciated.

Thanks,
[name]

Status

Subject: [position] interview – follow up

Hi [name],

Thanks so much for taking the time to speak with me last week. I really enjoyed learning more about the company and the position.
I wanted to be sure to follow up with you about the status of the position. I hope you’re doing well and that you can give me some good news soon.

Thanks again,
[name]

Tražim više informacija

Subject: Thank you for the interview last week

Hi [name],

Thanks for taking the time to meet with me last week. I really enjoyed talking with you and learning more about the company. It was great to get some feedback on my resume and learn more about the role.

I wanted to reach out and see if you have any more information about the hiring process. I’m really excited about the opportunity and will continue to keep an eye on your website for updates. If there’s anything I can do to help move things along, please let me know.
Thanks again for your time, I look forward to hearing from you soon.

Best,
[Your name]

Tražim status

Subject: Following Up on Our Interview

Hello [Name],

I wanted to reach out and see if you had decided on the open position yet. I enjoyed our conversation and am very excited about the possibility of joining your team.

If you could let me know why I haven’t heard anything back yet, that would be much appreciated. I’m confident that I am a good candidate for the job and hope to hear from you soon.

Thank you,
[Your Name]

Neformalni zahtjev

Subject: Any Updates?

Hi [Name],

I hope you’re doing well and have had a chance to check out my resume. I wanted to follow up with you about the job opening just to see if there were any updates. I’m excited about the opportunity and would love to work for your company.

If you could let me know what the status is, that would be much appreciated. I’ll keep an eye on your website for updates, but if there’s anything I can do to help the process in the meantime, please let me know.

Thank you,
[Your Name]

“Mogu li učiniti još nešto?”

Subject: Quick Follow Up

Hi [Name],

Just wanted to check in and see if you had made a decision on the open position yet. I enjoyed speaking with you and am confident that I have the skills and experience you are looking for.

If there’s anything else I can do or provide to help with the decision-making process, please let me know.

Hope to hear back from you soon,
[Your Name]

Korištenje “FWD” za ubrzanje procesa

Subject: Fwd: Job Application Follow Up

Hi [Name],

It’s been a while since we talked and I wanted to make sure that I had followed up on my job application appropriately. I had a great conversation with you and am very excited about the possibility of joining your team.

If you could let me know what the next steps are, that would be much appreciated. I’ll keep an eye out for your response, and please let me know if there’s anything else you’d like from me.

Thank you,
[Your Name]

Ako vam se vaš potencijalni poslodavac ne javi u roku od dva tjedna nakon vašeg intervjua, savršeno je prihvatljivo poslati popratni email. Zapravo, to se i očekuje.

Korištenje “FWD” za ubrzanje procesa - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 7 7am7pm.svg

Kada šaljete popratni email, spomenite nešto određeno iz razgovora koji ste imali tijekom intervjua. To može biti bilo što od, od zajedničkih tema do projekta o kojem ste zajedno raspravljali. Ako je vaš intervju vodilo više ljudi, svima pošaljite primjerak.

Također možete provjeriti web stranicu kompanije da vidite ima li novosti o statusu pozicije. Ako obavijest o dostupnoj poziciji nestane sa stranice s karijerama ili je vremenski okvir za regrutiranje istekao, možete im se obratiti. Iako to potencijalno može značiti da niste dobili posao, bolje je znati, tako da možete prestati nagađati i nastavite vašu potragu za poslom.

Ako vam se uopće ne jave, jednostavno idite dalje. Postoji puno drugih prilika. Iako je odgovaranje svim kandidatima dobra praksa za kompanije, neke to ne rade.

Design your own templates

With LiveAgent you can design your own email templates according to your needs, and therefore improve your productivity. Curious about all the opportunities?

Sažetak

Popratni email nakon intervjua je važan kako bi pokazao vaše kontinuirano zanimanje za poziciju i kako bi zahvalili osobi ili osobama koje su vodile vaš intervju na njihovom vremenu. Također može biti dobra prilika da ponovite svoje kvalifikacije i podsjetite ih da ste dostupni.

Slanje dobro sastavljenog i uljudnog popratnog emaila nakon intervjua vas može istaknuti između desetaka ostalih kandidata i povećati vaše šanse za dobivanjem posla.

Frequently asked questions

Kako ljubazno zatražiti rezultate intervjua?

Nakon isteka propisanog vremena, ako niste dobili nikakav odgovor ili povratne informacije od osobe koja vas je intervjuirala, onda je uljudno kontaktirati ih i pitati o statusu vašeg intervjua. Spomenite da vas rezultati jako zanimaju. Međutim, nemojte koristiti agresivan ili napadan ton. Kada vas informiraju o rezultatu, zahvalite im na vremenu. Email je uvijek najbolji i najprofesionalniji način za ponovno javljanje, osim ako vam je voditelj intervjua rekao da je u redu kontaktirati ih putem telefona.

Koiko puta bi se trebali ponovno javiti nakon intervjua?

To uistinu ovisi od posla za koji ste bili intervjuirani i kompanije koja vas je intervjuirala. Općenito, većina kandidata za posao bi se trebala ponovno javiti jednom ili dvaput nakon intervjua. No uvijek je bolje naginjati na stranu pretjerane upornosti, nego na nedostatak upornosti. Ako niste dobili odluku kompanije unutar tjedan ili dva nakon vašeg intervjua, općenito je sigurno poslati email za podsjećanje još jednom. Možete im poslati email ili ih nazvati – samo se pobrinite da vaša poruka bude personalizirana tako da ne podsjeća na spam.

Kada bi trebali poslati popratni email nakon intervjua?

Trebali bi poslati uljudni popratni email nakon intervjua u roku od 24-48 sati. Ako to uradite prerano, može izgledati da ste očajni ili nemate što drugo raditi. Ako ga pošaljete prekasno, voditelj intervjua može pomisliti da ste izgubili zanimanje.

Nazad na predloške Kreirajte račun besplatno

  Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

  ×
  Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

  Dostupni smo na više datuma

  Dogovorite demo