Bezbroj načina za napredak s
jednim alatom

Koristite društveno osluškivanje uz pomoć LiveAgent-a.

  • ✓ Bez troškova postavljanja    
  • ✓ Korisnička služba 24/7    
Koriste ga
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
helpdesk software animation
Use case scenarios

Tražite alate za društveno osluškivanje?

Ako još ne koristite alate za društveno osluškivanje kao dio vaše strategije marketinga i korisničke podrške, vrijeme je da počnete.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo
Definition of social listening tools

Što je društveno osluškivanje?

Društveno osluškivanje, poznato i kao društveno nadziranje, je proces nadzora digitalnih razgovora ili online spominjanja vašeg brenda.

To je efikasna strategija za prikupljanje povratnih informacija i nadzor onoga što vaši klijenti misle o vašem brendu, poduzeću, proizvodima ili uslugama.

LiveAgent kao alat za društveno osluškivanje

LiveAgent se povezuje sa svim vašim kanalima društvenih medija i dohvaća sve komentare, poruke i spominjanja vašeg brenda izravno u LiveAgent.

LiveAgent suitable tool for social listening

Zašto je bitno imati alate za društveno osluškivanje?

Woman on phone in shopping cart

Rješavajte probleme proaktivno

Alati za društveno osluškivanje su odlični za proaktivno rješavanje problema. Prepoznajte frustracije klijenata prije nego li njihovo loše iskustvo postane viralno i nanese štetu vašem poslovanju.

Feedback & suggestions

Koristite pozitivna spominjanja kao svjedočanstva

Društveno osluškivanje nije samo za loša iskustva. Pokažite pozitivne stvari koje vaši klijenti imaju za reći o vašem poslovanju. Ništa nije bolje od iskrenog svjedočanstva!

Learn from customer analytics and insights

Dobijte uvid u zadovoljstvo klijenata

Društveno osluškivanje je odličan alat koji vam može dati općeniti pregled onoga što se online priča o vašem poslovanju. Nadzirite što vaši klijenti govore, kao i što vaša konkurencija govori.

Real-time customer support

Lakša interakcija s klijentima

Odgovarajte na tvitove, Facebook poruke ili Instagram komentare klijenata izravno iz vašeg alata za društveno osluškivanje. Nemojte gubiti vrijeme prijavljujući se i odjavljujući na različite račune društvenih medija.

Youtube video: Facebook Integration Demo: How It Works

Društveno osluškivanje na Facebooku

LiveAgent-ovi alat za društveno osluškivanje usmjerava sve Facebook poruke i komentare vaših objava i šalje ih izravno u vašu LiveAgent upravljačku ploču. Odatle možete lako odgovarati, lajkati i čak i kreirati nove objave na vašoj Facebook stranici.

Društveno osluškivanje na Twitteru

Nadzirite ključne riječi i odgovarajte na tvitove koji spominju vaš račun. Uz LiveAgent-ov alat za društveno osluškivanje Twittera, nikad više nećete propustiti tvit o vašoj kompaniji.

Jednostavno postavite ključne riječi koje želite nadgledati i svi tvitovi koji sadrže tu ključnu riječ će automatski biti poslani u vaš LiveAgent račun u obliku tiketa.

Youtube video: How to Monitor Twitter with LiveAgent
Youtube video: How to Utilize your Instagram Plugin in LiveAgent

Društveno osluškivanje na Instagramu

Svi komentari na vaše objave ili objave koje spominju vaš račun će biti automatski poslane u LiveAgent. Odgovarajte izravno iz LiveAgent-a bez potrebe za gledanjem obavijesti na svom telefonu.

LiveAgent organizira sve upite u ovisnosti od važnosti i vremena primitka.

Više od alata za društveno osluškivanje

Tiketing

Usmjerite sve upite s više komunikacijskih kanala u jednu dijeljenu ulaznu poštu.

Live chat

Razgovarajte s klijentima i posjetiteljima web stranice u realnom vremenu. Iskoristite proaktivne chat pozivnice i više.

Portal za podršku

Kreirajte fascinantne korisničke portale i baze znanja kao samoposlužna rješenja za svakog klijenta

Peter Komornik

LiveAgent kombinira odličan live chat, tiketing i automatizaciju koja nam omogućuje pružanje izvrsne podrške našim klijentima.

black Slido logo

Razlozi zašto kompanije prelaze na LiveAgent

  • “Tako je bogat funkcijama i nadmašio je moju petogodišnju pretplatu na zendesk. Stoga sam se prebacio. Vrlo dobra vrijednost za mene kao vlasnika male tvrtke.” Albert

  • Prvo sam isprobao Zendesk, ali nakon višesatne konfiguracije i razumijevanja modela cijena shvatio sam da to nije za mene. Umjesto toga počeo sam koristiti LiveAgent i moram reći da sam zasad vrlo zadovoljan. Sustav je dobio točno onu količinu konfiguracije koju želim i još nisam pronašao nešto što nije moguće učiniti. Sama podrška je sjajna i obično će na Vaša pitanja odgovoriti u nekoliko minuta.”Erik

  • “Prešli smo na LiveAgent iz ZenDesk-a … i više se nećemo vratiti … Nevjerojatno pristupačna cijena i uvijek korisni tim za podršku koji su nam spremni pomoći 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Drugo, napredna razina automatizacije koja je doslovno zamijenila našu potrebu za Zapier-om jer postoji dobra količina integracija. Osim toga, oni također daju toliko zamjenskih e-adresa da bi se sve to vrlo lako povezalo.” Aaron

  • “Mi i naši klijenti neprestano smo imali problema sa ZenDeskom, ali nakon razmatranja različitih opcija, izabrali smo LiveAgent na temelju korisničkih recenzija i njegove cijene.” Adam

  • “Godinama sam koristio ZenDesk i bio sam umoran od ovih e-adresa u stilu tikete i da ne mogu priložiti datoteke svojim e-porukama, već samo slati veze. Ono što mi se sviđa u LiveAgentu: šalje e-poštu (ne tikete), mogu priložiti datoteke, organizirati protok e-pošte lakše nego u ZenDesk-u, mogu ćaskati i upravljati e-poštom iz istog prozora. Također, LiveAgent podržava proračunske tablice u svojim e-porukama i ima sjajan tim za podršku. Vlad

  • “Prešli smo na ovaj sustav nakon mnogo godina korištenja ZenDesk-a. Funkcionalnost je sjajna: obrasci za kontakt, chat uživo, baze podataka, integracija s društvenim mrežama – sve u jednoj usluzi i svi su ti moduli dobro osmišljeni i kompetentno međusobno komuniciraju. Svidjelo mi se što usluga stabilno radi čak i na mobilnim platformama (nakon ZenDesk-a ovo nam je ogroman plus).” Olga

  • “Isprobao sam razna rješenja, uključujući Zendesk, Freshdesk i još mnogo toga. Zatim sam pronašao LiveAgent. Izvrstan alat, dobra vrijednost za novac, jednostavna uporaba, velika podrška i pomoć pri implementaciji. I sada je, nakon nekoliko godina korištenja, i dalje najbolji izbor za alat za podršku koji smo mogli učiniti. ” Michal

  • “I ranije sam koristio mnoge druge sustave za pomoć, kao što su LiveZilla, Zopim, Zendesk, Freshdesk, Desk.com itd. LiveAgent ih je pobijedio u svakom pogledu zbog cijene, značajki, korisničke podrške i značajki za mobilni telefon.” Harrison

Zašto je LiveAgent vaš najbolji alat za društveno osluškivanje?

Most reviewed and number 1

Najviše puta ocijenjen i najbolje ocijenjen

LiveAgent je najviše puta ocijenjen i najbolje ocijenjen softver korisničke podrške za mala poduzeća u 2019 – 2020.

Preferred by 21k businesses

Preferira ga 21 tisuća poduzeća

Preko 21.000 poduzeća u raznim industrijama je izabralo LiveAgent za potrebe svoje korisničke podrške.

Packed with features

S 180+ značajki, 40+ integracija i bezbrojnim prilagodbama, ovaj alat se lako prilagođava potrebama vašeg poslovanja.

Cloud based and secure help desk

Cloud-based i siguran

Potpuno cloud-based, siguran, lak za postaviti i koristiti. Započnite koristiti LiveAgent u par minuta.

Transparentne i pristupačne cijene

Dobijte naše rješenje za društveno osluškivanje za fiksni mjesečni iznos, bez skrivenih troškova ili dugoročnih obaveza. Prijavite se za 14-dnevni besplatni probni period i dobijte puni pristup svim dostupnim značajkama.

Što još čekate? Započnite vaše društveno osluškivanje već danas!

Package Name

Tiket+chat

Idealno za mala i srednja poduzeća

$29 /mj
Package Name

Sve uključeno

Idealno za poduzeća svih veličina i velike korporacije

$39 /mj

Bit ćete u dobrim rukama!

Znate li što Huawei, BMW, Yamaha i 02 imaju zajedničko? Pogodili ste... LiveAgent!

Isprobajte sada besplatno Kreditna kartica nije potrebna
Hašek logotip 25 godina Hašeka... Više o projektu 1

FAQ

Što su alati za društveno osluškivanje?

Alati za društveno osluškivanje nadziru online razgovore o vašem brendu i ključnim riječima povezanima s vašim poslovanjem, te onda prate spominjanja i ključne riječi kako bi vas obavijestili o njima.

Je li LiveAgent alat za društveno osluškivanje?

LiveAgent Nadgleda i prikuplja komentare, spominjanja i poruke s više platformi, ako što su Facebook, Instagram, Twitter i Viber. Kao rezultat toga, vaši agenti mogu dobivati ažuriranja i rješavati sve nužne stvari iz jedne upravljačke ploče.

Zašto trebate koristiti alate za društveno osluškivanje?

Nadzor online prisutnosti vašeg brenda i konverzacija koje vode vaši mogući i trenutni klijenti putem kanala društvenih medija je odličan način za brzo identificiranje i rješavanje problema.

Pratite nas Facebook stranica ispravi.meTwitter stranica ispravi.me © 1991. - 2021. Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu. Sva prava pridržana. Izjava o pristupačnosti {"mode":"full","isActive":false}
Related Articles to Društveno osluškivanje
Ako želite izbjeći tipkanje istog odgovora na ponavljajući problem, iskoristite prethodno definirane odgovore. Izradite vlastite i koristite ih kad god vam zatrebaju.

Prethodno definirani odgovori

Kako bi se izbjegle neugodnosti u kontaktu s kupcima putem društvenih mreža, preporučuju se prethodno definirani odgovori ili pripremljene poruke. Uz to, predlošci za bazu znanja i tiketiranje mogu pomoći u uštedi vremena i poboljšanju efikasnosti agenata korisničke podrške. LiveAgent nudi softver za podršku korisnicima s različitim integracijskim mogućnostima, a korišten je od strane poznatih tvrtki. Prethodno definirani odgovori štede vrijeme u komunikaciji s kupcima i mogu se koristiti u različitim kategorijama kao što su tiketiranje ili poslovanje.

Želite li prebaciti svoje podatke s Helpshift-a na neko drugo rješenje? Pogledajte LiveAgent i provjerite sve pogodnosti. Započnite svoje besplatno probno razdoblje već danas.

Migrirate s Helpshift-a?

Korisnici, uključujući Huawei, BMW, Yamaha i 02, hvale LiveAgent zbog poboljšane komunikacije s klijentima. Primjena LiveAgent-a također potiče prodaju i povećava zadovoljstvo korisnika. Stopa konverzije kupaca može se povećati i do 325%. Besplatna probna verzija dostupna je kreditnom karticom.

Povećajte zadovoljstvo kupaca s LiveAgent-om i ugrađenim alatom za mjerenje zadovoljstva kupaca - Nicereply.

Jesu li vaši korisnici zadovoljni s vašom korisničkom uslugom?

Širok spektar značajki (uključujući automatizirano usmjeravanje ticketa, upravljanje SLA, mogućnosti timske suradnje i trenutni pristup sveobuhvatnim informacijama o kupcima) omogućuju brzu i personaliziranu podršku, povećavajući ocjenu zadovoljstva kupaca. Ove značajke povećavaju učinkovitost tima za podršku.

LiveAgent je isplativiji u usporedbi s drugim help desk rješenjima i ima više od 175 help desk značajki i preko 40 integracija. Pogledajte više.

Tražite alternativu za LiveHelpNow?

Korisnici su prešli s ZenDeska na LiveAgent zbog napredne automatizacije, korisničke podrške te mogućnosti slanja priloga putem maila. LiveAgent također ima chat uživo, baze podataka i podržava proračunske tablice. Cijena je pristupačna, a podrška dostupna 24/7. LiveAgent je dobivao pohvale zbog svojih značajki i funkcionalnosti koje su korisne za male tvrtke.

Želite bolju telefonsku podršku? Isprobajte LiveAgent koji može učiniti puno više toga od običnih telefonskih poziva. Otkrijte sve prednosti i ključne značajke LiveAgent help deska.

Tražite alternativu za LiveCall?

Korisnici hvale LiveAgent zbog njegove funkcionalnosti, stabilnosti i podrške. Mnogi su prešli s Zendeska i drugih alata za podršku te su fascinirani pristupačnom cijenom i velikim brojem integracija. LiveAgent podržava chat uživo, baze podataka, integracije s društvenim mrežama te je dobro osmišljen i kompetentan u međusobnoj komunikaciji.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo