Najbolji besplatni softver za pozivni centar

Uživajte u neograničenom snimanju poziva, povratnim pozivima i IVR odmah danas.

  • ✓ Bez troškova postavljanja
  • ✓ Korisnička služba 24/7
  • ✓ Kreditna kartica vam nije potrebna    
  • ✓ Otkažite bilo kad
Koriste ga
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Call center in help desk software - LiveAgent
Call Center Software

Trebate besplatni call centar softver?

Prema CCW, 62% organizacija smatra kako će najveći izazov u budućim ulaganjima biti integracija sa trenutnim softverom pozivnog centra.

S LiveAgent-om to ne mora biti izazov. Dodajte svoj telefonski broj u LiveAgent i počnite upućivati i primati pozive putem preglednika, hardverskog telefona ili mobilnih aplikacija. Pohranite neograničene snimke poziva u LiveAgent i koristite ih za obuku ili u pravne svrhe.

Već danas započnite povećavati razinu zadovoljstva kupaca i produktivnost agenta s našim besplatnim softverom za pozivni centar.

  • Category leaders badge for 2022 from GetApp

Prednosti besplatnog call centar rješenja

Implementirajte besplatni softver za call centar i steknite ove prednosti:

Brže vrijeme odgovaranja

Besplatne ticketing značajke pomažu vam umanjiti ukupno vrijeme provedeno na rješavanju problema s kupcem.

Jedinstvena točka za kontakt

Vaš tim za podršku može na jednom mjestu obrađivati sve zahtjeve kupaca s više kanala.

Poboljšana produktivnost agenata

Upravljajući svim kanalima podrške na jednom mjestu, vaši agenti troše manje vremena na rješavanje problema.

Značajke besplatnog call centar softvera

Besplatni softver call centra LiveAgent štedi vam mnogo vremena i povećava produktivnost agenata. Oslobodite svoje agente potrebe rukovanjem s više uređaja i telefonskih aplikacija. Pomoću LiveAgent-ovog besplatnog call centra softvera možete upućivati pozive i odgovarati na sve vaše pozive na nadzornoj ploči LiveAgent ili u našoj LiveAgent aplikaciji. Naš besplatni softver pozivnog centra također podržava interne pozive među vašim agentima. Još jedna ključna prednost je naša značajka snimanja poziva. Ova značajka omogućuje vam pohranu i reprodukciju vaših snimaka poziva u svrhu obuke i u pravne svrhe.

Call Center Software Demo | LiveAgent | Live Agent04:40Youtube video: Call Center Software Demo | LiveAgent
Live Agent
features overview - integration

Dodatne besplatne značajke

Poboljšajte interakciju s kupcima pomoću našeg besplatnog softvera pozivnog centra. Osim značajki call centra, dobit ćete i besplatni univerzalni inbox ticketa, live chat , bazu znanja i mogućnost dodavanja neograničenog broja agenata. Naš besplatni call centar softver zauvijek je besplatan, ali ima ograničenja poput 7-dnevnog povijest pretraživanja ticketa, 1 adresa e-pošte, 1 telefonski broj i 1 gumb za live chat. Ako vas zanimaju naprednije značajke pogledajte naše plaćene planove.

Besplatni softver za call centar briše zastoje u korisničkoj podršci

Sporo vrijeme odgovaranja

12% Amerikanaca kaže kako im najveću frustraciju s korisničkom podrškom izaziva “sporost”. Statista

Manjak jasnoće na više medija

72% ispitanika smatra kako je loš znak kada moraju njihov problem objasniti više puta/agenata. Dimensional Research

Manjak transparentnosti

72% korisnika izjavilo je kako kada kontaktiraju korisničku podršku očekuju da agenti “znaju tko su, što su prije kupili i sl.” Microsoft

Men shaking hands - illustration

Isprobajte LiveAgent već danas

LiveAgent je najrecenziraniji i najbolje ocijenjen softver za pomoć korisnicima za MSP-ove u 2020. Započnite s našim besplatnim rješenjem za live chat i nadogradite na verziju koja se plaća u bilo kojem trenutku da biste dobili neograničenu povijest ticketa, više funkcija i bez ograničenja broja gumbova za chat, e-mail adresa, telefonskih brojeva i obrazaca za kontakt.

Bit ćete u dobrim rukama!

Znate li što Huawei, BMW, Yamaha i 02 imaju zajedničko? Pogodili ste... LiveAgent!

Isprobajte sada besplatno Kreditna kartica nije potrebna

FAQ

Vrijedi li koristiti besplatan call centar softver?

Besplatni softver za pozivni centar svakako se isplati ako ste samostalni poduzetnik ili mala tvrtka koja treba samo jedan telefonski broj, a ne trebate nikakve dodatne značajke kao što su snimanje poziva ili IVR. Međutim, LiveAgent je cjelovito help desk rješenje koje uključuje i softver pozivnog centra. Iako naša besplatna verzija može imati manje značajki, to je obično izvrsna opcija za male tvrtke. Obuhvaća tikete, telefonski broj, gumb za chat, osnovna izvješća i korisnički portal.

Je li ijedan softver za call centar besplatan za poslovnu upotrebu?

Puno je različitih sustava pozivnog centra koji nude besplatno probno razdoblje ili besplatni račun. Kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara, istražite web stranice za usporedbu softvera. LiveAgent je rješenje službe za pomoć koje uključuje i pozivni centar. Nudimo besplatni račun zauvijek i besplatno probno razdoblje za sve koji su zainteresirani za naše opsežne značajke službe za pomoć.

Trebam li razmisliti o plaćenoj verziji call centar softvera?

Ako tražite softver pozivnog centra s dosta funkcionalnosti, onda je odgovor da. Besplatni softver za kontakt centar obično ima ograničenja ili, kako volimo reći, minimalne mogućnosti. Međutim, sve ovisi o tome koje su želje i potrebe vaše tvrtke.

Related Articles to Besplatni softver za pozivni centar
LiveAgent-ov softver za samoposlugu klijenata će proširiti vaše mogućnosti podrške. Omogućite svojim klijentima da samostalno rješavaju probleme 24/7.

Samoposlužni softver

LiveAgent i Apty su samo neki od uslužnih programa samoposlužne korisničke službe dostupnih na tržištu. Ove usluge nude automatizaciju i rješenja za praćenje performansi, a nude besplatnu probnu verziju. Usluga Solvvy nudi napredne chatbotove i skalabilno personalizirano korisničko iskustvo. Probna verzija samoposlužnih softverskih rješenja korisna je za poduzeća kako bi testirala najvažnije značajke i odabrala pravi proizvod za svoje potrebe. LiveAgent nudi besplatnu probnu verziju od 14 dana.

LiveAgent je broj jedan help desk softver za male tvrtke u 2022. Započnite besplatno probno razdoblje i odmah proširite svoje poslovanje!

Help desk softver za male tvrtke

Kako biste imali uspješan start-up, važno je biti pristupačan i dostupan putem različitih kanala kao što su redovna pošta, telefonski pozivi i online chat. Svaki kontakt s potencijalnim kupcima ili investitorima je važan, stoga se preporučuje korištenje softvera za optimizaciju svakodnevnih zadataka putem automatizacije. To će uštedjeti vrijeme koje se može uložiti u važnije dijelove poslovanja. Saznajte više o ovim alatima.

Istraživanje pokazuje kako 39% potrošača više voli podršku putem telefona u odnosu na druge komunikacijske kanale. Pomoću liveagent-a možete postaviti virtualni pozivni centar u vašem help desk-u. Jednostavno upravljajte dolaznom komunikacijom s kupcima, poboljšajte performanse tima za podršku i generirajte više prodaje.

Softver za dolazne pozive call centra

Softver pozivnog centra ima stotine značajki koje mogu transformirati tijek korisničke službe i poboljšati zadovoljstvo kupaca, povećati prodaju te povećati produktivnost agenata. Kako bi unaprijedili call centar za dolazne pozive, potrebno je pružiti odgovarajući trening agentima, dati im prave alate za rad te motivirati ih nagradama i poticanjem novih ideja. Call centar za dolazne pozive znači da poduzeće prima pozive od već postojećih kupaca, a radi s njima kao služba za korisnike ili tehnička podrška.

Obrazovanje i nevladine organizacije obično žele izgraditi snažne osobne odnose, jer u njima djeluju. Međutim, dobra je ideja da pokrivaju svoje osobne aktivnosti LiveAgentom kako bi uštedjeli svoje operativne vremenske resurse.

Softver za pomoć obrazovnim i nevladinim organizacijama

Modernizirajte korisničku podršku svoje institucije uz pristupačnu i pametnu organizaciju te korisnu internetsku prisutnost usmjerenu na kupce. Potencijalne učenike i roditelje privucite uz chat uživo, a nove donatore uz modernu razmišljajuću strategiju. Sretne korisnike najbolji su korisnici, a mi nudimo recepcionarske usluge migracije iz popularnih help desk rješenja. Saznajte detaljnije.

Uspostavite vašu online prisutnost i pretvorite vaše komunikacijske kanale u uslugu trenutne razmjene poruka s live chatom.

Live chat za obrazovne i nevladine organizacije

Live chat predstavlja efikasno rješenje za obrazovne i nevladine organizacije u pogledu podrške korisnicima i povećanja njihovog angažmana. Agenti mogu rješavati više chatova istovremeno, a chat omogućuje korisnicima da dobiju brze odgovore na pitanja i potrebe. Što je još važnije, smanjuje se količina upita za podrškom putem telefona i maila. Live chat također nudi brojne značajke, poput proaktivnih chat pozivnica, standardnih odgovora i univerzalne ulazne pošte. Na taj način organizacije mogu učinkovitije komunicirati sa svojim donatorima ili studentima i optimizirati svoju strategiju prikupljanja sredstava i upisa.

Vodite svoje moguće i trenutne klijente kroz sales funnel vaše e-trgovine koristeći live chat softver od LiveAgent-a.

Live chat za e-commerce i usluge

Live chat je koristan za ciljanje klijenata. Prilagodljive značajke, kao što su pregled chata, obrazac prije chata i univerzalna ulazna pošta, poboljšavaju razgovor i pomažu u razvijanju CRM podataka. Live chat također pruža alate za povećanje prodaje i zadržavanja klijenata, uključujući pametne odgovore, pregled tipkanja u realnom vremenu i chat distribuciju. Ankete poslije chata mogu se koristiti za poboljšanje navigacije web stranice i za optimiziranje sadržaja. Važne vještine za live chat agente uključuju računalnu sposobnost, odlično znanje gramatike, multitasking, znanje o poslovanju i proizvodima, brzo razmišljanje, odlične komunikacijske vještine, profesionalnost i ljubaznost. LiveAgent nudi besplatni test tipkanja i konkurentnu cijenu za jednog agenta.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo