Tidio tiketing – recenzija

Tidio tiketing – recenzija
Compare Tidio tiketing – recenzija with other in: How Tidio tiketing – recenzija is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
1987 reviews

Tidio nije namjenski tiketing softver, ali njegove tiketing značajke vas mogu iznenaditi svojom učinkovitošću. Pogledajte našu recenziju Tidio tiketing sustava i saznajte može li se ovo chat rješenje nositi s vašim tiketing potrebama.

Pricing
Starting from:
$ 15.66   mjesečno
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Korisničko iskustvo
3.5
Cijena
4
Implementacija
5

Key takeaways

Pros

  • Učinkovit tiketing iako mu to nije primarni fokus
  • Dovoljno značajki
  • Izvrstan dizajn

Cons

  • Cijena ako odaberete plan koji se plaća
  • Nedostatak naprednih značajki

Početak rada s Tidio tiketingom

Registracija u Tidio je jedna od najbržih dostupnih. Potrebna vam je samo email adresa i web stranica kako bi je dovršili i kada to učinite, bit ćete preusmjereni na aplikaciju gotovo odmah. Pošto je Tidio većinom ffokusiran na live chat i chat botove, dio procesa je stvaranje i implementacija vašeg chat widgeta. Možete preskočiti ovaj korak i kasnije se vratiti tome ako želite usredotočiti se na Tidio-vu funkciju za tiketing.

Tidio - upravljačka ploča

Kada završite s registracijom, bit ćete izravno preusmjereni na aplikaciju. Glavna upravljačka ploča dijeli neke uvide o vašim Tidio računima, kao i nedavne vijesti i ažuriranja o Tidio-u. Glavne opcije izbornika možete pronaći na lijevoj strani aplikacije, u kontrastnoj traci. Općenito gledano, aplikacija je vrlo dobro dizajnirana, tako da se korisnici ne bi trebali osjećati izgubljenima kada pokušavaju pronaći funkcionalnosti u Tidio-u. Tiketingu možete pristupiti pod stavkom “Inbox” u izborniku, što je prva opcija u odabiru.

Tidio - ulazna pošta

Tidio pruža korisne informacije o upravljanju email računima. U ovom dijelu izbornika će vam dati vam da ih povežete izravno s vašim tiketing sustavom, tako da ne morate tražiti postavke sami. Nakon što kliknete na Connect, bit ćete preusmjereni na postavke. Ovdje lako možete povezati svoj email ili odabrati kreiranje namjenskog Tidio email računa.

Tidio - email postavke

Za svrhe ove recenzije sam odlučio kreirati novi namjenski email račun. Tidio mi je poslao email obavijest kako bi mi dao do znanja da je integracija uspješno dovršena. Svakom emailu koji primite možete pristupiti u dijelu aplikacije zaduženom za ulaznu poštu. Prije nego pređemo na dio recenzije s testiranjem, pogledajmo nekoliko značajnih tiketing značajki koje Tidio nudi kao dio svoje ponude.

Tidio - pregled tiketa

Značajke Tidio tiketing sustava

Tidio tiketing sustav nije najopširniji među tiketing softverima, ali i dalje nudi pristojan izbor značajki koje vas neće iznevjeriti u bilo kojoj situaciji. Tiketing sustav prikuplja komunikaciju iz emailova i vaših chatova, tako da možete imati jednu univerzalnu ulaznu poštu koja će vam pomoći da rješavate svu komunikaciju s jednog mjesta.

Tidio - značajke tiketa

Tiketing sustav podržava oznake kako bi korisnici bolje organizirali svoje tikete prema kriterijima koje su sami odabrali. Tidio također nudi značajku pod nazivom Prioriteti koja pomaže korisnicima sortirati tikete prema njihovoj hitnosti. Možete se prebacivati ​​između vlasnika tiketa i premještati ih od jednog agenta do drugog. Naposljetku, postoji potpuna povijest tiketa koja je sama po sebi razumljiva.

Izvedba Tidio tiketing sustava i korisničko iskustvo

Testirao sam Tidio tiketing sustav iz perspektive agenta kako bih vam pokazao kako radi i dao vam ideju o korisnosti cijelog sustava sa značajkama. Nakon što sam poslao sebi testni email, trebalo je nekoliko sekundi da se prikaže u mom Tidio sandučiću. Međutim, vrijeme čekanja nije bilo neočekivano dugo. Tidio prikazuje praktičnu vremensku obavijest sa svakim tiketom, koja obavještava svakog agenta prije koliko vremena je zaprimio tiket.

Tidio - obavijest o tiketu

Jednom kada kliknete na tiket kako bi ga otvorili, možete dobiti pogled na sučelje za tikete. Vrlo je dobro dizajnirano, s glavnim fokusom na dijelove za poruke i odgovore. Većinu radnji možete pronaći u desnom panelu, dok vam lijevi panel daje pregled odjeljaka u vašoj pošti. Lijevi panel također služi za jednostavnu identifikaciju nedodijeljenih tiketa i nepročitanih poruka.

Tidio - testiranje email privitaka

Polje za odgovor na tiket je na početku vrlo maleno, ali se proširuje kako vaš odgovor postaje duži. Ovo je dobro dizajnersko rješenje koje ima za cilj uštedjeti prostor na zaslonu kada je to potrebno. Tidio nudi neke osnovne mogućnosti uređivanja teksta i oblikovanja. Možete pronaći opciju dodavanja internih bilješki tiketima, što je vrlo korisno za dijeljenje informacija s kolegama o određenim tiketima klijenata, a da klijenti to ne saznaju.

Tidio - polje za odgovor

Tidio vam također nudi višestruke opcije slanja. Možete poslati tiket i promijeniti status u Otvoreno, Na čekanju ili Riješeno, ovisno o tome je li vaš odgovor uspješno riješio problem klijenta. Desni panel uključuje povijest tiketa, postavke prioriteta, postavke statusa, informacije o dodjeli, kao i informacije o klijentu koje možete unijeti izravno unutar tiketa.

Tidio - više opcija za slanje

Sveukupno, izvedba Tidio-vog tiketinga je prilično dobra; nema problema i grešaka te sve radi kako je namijenjeno. Nema najbogatiji set funkcija, no to ne znači da je beskoristan. Štoviše, rekao bih da je situacija suprotna i da je više nego zadovoljavajući. Set značajki nudi sve što je potrebno za učinkovit i efikasan tiketing.

Cijene

Tidio nudi četiri varijacije cjenovnih planova. Svaki skuplji plan nudi dodatne značajke i uklanja određena ograničenja upotrebe za veću cijenu. Tido također nudi besplatni plan koji nudi osnovne mogućnosti chata i tiketinga, bez potrebe za podacima o kreditnoj kartici. Imajte na umu da je tiketing dostupan čak i u besplatnom planu te stoga stvarno ne morate razmotriti bilo koju drugu opciju, osim ako vam nisu potrebni napredni live chat i chatbotovi. Pogledajmo svaki plan.

Free

Besplatni plan uključuje 50 razgovora mjesečno, 100 chatbot razgovora, podršku putem emaila, računalne i telefonske aplikacije, integracije, pristup JavaScript API-u i informacije o posjetiteljima web stranice.

Communicator

Communication će vas koštati $15,66 po korisniku mjesečno. Dobivate pristup neograničenom broju live chat konverzacija te do 5 agenata. Ovaj plan također vam omogućuje 24/5 podršku putem live chata, alate za upravljanje dopuštenjima, pregled tipkanja u stvarnom vremenu, analitiku i izvještaje, značajke odjela, popis posjetitelja, statistiku stranice i još mnogo toga.

Chatbots

Chatbots plan košta $31,74 mjesečno po korisniku. Pruža vam sve prethodno spomenute značajke, 40 000 chatbot razgovora mjesečno, uređivač chatbota, integracije putem usluge Zapier i mnogo više.

Tidio+

Tidio+ je potpuni plan koji sadrži svaki alat i nema ograničenja. Mjesečno će vas koštati $235,16 i pružit će vam prilagođeni broj agenata, neograničene live chat razgovore, prilagođeni broj chatbot angažmana i svaku dostupnu značajku. Također dobivate namjenskog menadžera za uspjeh klijenta.

Zaključak

Iako Tidio nije u osnovi tiketing softver, može vam pružiti odličan tiketing sustav besplatno ili po fer cijeni ako odaberete napredniji plan. Set značajki je bitan i dovoljan za rješavanje većine tiketing zadataka, pritom pružajući stabilne performanse bez ikakvih problema. To je odlična opcija za većinu poslovnih subjekata koji zahtijevaju osnovni tiketing, no oni koji trebaju više naprednih tiketing značajki bi trebali razmotriti neke od konkurenata.

Uobičajena pitanja i problemi

Kako dodati vlastitu email adresu u Tidio tiketing?

Kada otvorite svoj Tidio račun, otvorite Inbox i pronađite Ticketing. Aplikacija će vam zatražiti da povežete svoju email adresu. Imate dvije mogućnosti, stvoriti novi Tidio email ili povezati postojeći. Odaberite drugu opciju. Tidio ne nudi izravnu integraciju s bilo kojim davateljem usluga, pa morate postaviti automatsko preusmjeravanje emaila na svoj Tidio račun. Postavljanje prosljeđivanja emaila se razlikuje ovisno o pružatelju usluga emaila, pa morate pronaći vodič koji objašnjava kako izvršiti ovu radnju. U Tidio bazi znanja možete pronaći neke upute za prosljeđivanje emailova.

Kako mogu dodati više email adresa u Tidio tiketing?

Otvorite svoj Tidio račun i idite u postavke. Odaberite Ticketing i kliknite na Create a mailbox. Možete dodati već postojeću email adresu ili stvoriti posebnu Tidio email adresu u sustavu. Ako odaberete dodavanje vlastite email adrese, morat ćete postaviti automatsko preusmjeravanje kako bi svi tiketi stigli u vaš Tidio tiketing sustav.

Product reviews

Reviews - Recenzije Softvera Za Tiketing - Osticket

Reviews - Recenzije Softvera Za Tiketing - Osticket

OsTicket je jeftin ili besplatan sustav za tikete koji nudi dovoljno prostora za odgovore i jasno vidljive značajke. Ima mogućnost prebacivanja na način punog zaslona i korisničke bilješke u tiketima. OsTicket dolazi u tri verzije s različitim cijenama. Bez obzira na neka ograničenja, OsTicket se može smatrati dobrim tiketing rješenjem za poslovanje. Moguće probleme s prijavom na sustav možete riješiti isključivanjem preglednika ili produživanjem vremena prijave u postavkama.

Potražite nepoznate brojeve i nađite više informacija o njima koristeći povratnu pretragu broja. U ovom članku saznajte više o tome kako s lakoćom identificirati pozivatelje.

Povratna pretraga broja

Potražite nepoznate brojeve i nađite više informacija o njima koristeći povratnu pretragu broja. U ovom članku saznajte više o tome kako s lakoćom identificirati pozivatelje.

Reviews - Recenzije Softvera Baze Znanja - Guru

Reviews - Recenzije Softvera Baze Znanja - Guru

Guru softver za bazu znanja nudi vrlo dobre funkcionalnosti i velike mogućnosti prilagodbe. Cijena je poštena, s tri cjenovna plana za različite ciljane skupine, uključujući i besplatnu opciju. Uređivač članaka i sučelje su vrlo jednostavni za korištenje s laganom navigacijom. Jedinu potencijalnu poteškoću može predstavljati problem isporuke pozivnica za nove korisnike.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo