Bitrix softver za pozivni centar – recenzija

Bitrix softver za pozivni centar – recenzija
Compare Bitrix softver za pozivni centar – recenzija with other in: How Bitrix softver za pozivni centar – recenzija is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1877 reviews

Bitrix24 je opsežno rješenje sa značajkama kontakt centra koje vam mogu pomoći u rješavanju mnogih poslovnih zadataka. Pročitajte više o njegovim prednostima i nedostacima u našoj recenziji.

Pricing
Starting from:
$ besplatno   mjesečno
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: 1

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.8
Korisničko iskustvo
2.5
Cijena
5
Implementacija
4

Key takeaways

Pros

  • Hrpa alata za razne primjene
  • Pozivni centar u besplatnom planu
  • Jeftina cijena

Cons

  • Pomalo zbunjujuće sučelje
  • Duži proces učenja

Početak korištenja Bitrix24 softvera za pozivni centar

Bitrix24 dozvoljava svim korisnicima da besplatno započnu, zahvaljujući besplatnoj opciji. Iako su neke značajke dostupne samo u plaćenim planovima, većinu njih možete isprobati putem besplatne probne verzije. Proces registracije je vrlo brz i jednostavan, potrebne su samo vaše osnovne informacije. Nakon što unesete potrebne informacije, poslat će vam se aktivacijska poveznica koja vam je potrebna kako bi pristupili svom Bitrix24 računu. S obzirom na to da je Bitrix24 vrlo opsežan softver za različite namjene, možete odabrati svoju primarnu namjenu odmah na početku, a sučelje i alati bit će prilagođeni za tu svrhu. bez obzira na to, možete pristupiti svim alatima.

Bitrix24 upravljačka ploča

Navigacija kroz sučelje može biti prilično zastrašujuće na početku. To nije nužno izazvano lošim dizajnom, nego ogromnim brojem dostupnih alata, funkcija i značajki, što može biti vrlo opterećujuće za nove korisnike. Međutim, u većini slučajeva svaka opcija izbornika jasno je označena i ako strpljivo tražite, vrlo lako možete pronaći značajku za pozivni centar. Skrivena je pod opcijom Collaboration u lijevoj traci izbornika.

Bitrix24 funkcija za telefoniju

Budući da nisam platio Bitrix24 plan, mogao sam isprobati Telephony značajku s besplatnim probnim rokom od 15 dana. Nakon što sam je aktivirao, funkcija Telephony bila je dostupna odmah. Međutim, prvo morate kupiti kredite za pozivanje ili dodati svoj telefonski broj. Bitrix24 nudi višestruke opcije integracije telefonskih brojeva putem API-ja, PBX-a, SIP usluga i više. Neke od ovih opcija mogu zahtijevati dodatno plaćanje, posebno Office PBX i Cloud PBX koji zahtijevaju kupnju posebnog modula za pozive. Najlakša opcija je iznajmiti broj. Bez obzira na odabranu opciju, moći ćete koristiti Bitrix24 značajke pozivnog centra.

Bitrix24 upravljačka ploča za pozivni centar

Ako odlučite kupiti telefonski broj, imajte na umu da dostupnost varira od države do države te možda nećete moći pronaći broj za sebe. Troškovi također mogu biti vrlo različiti. Prije nego što prijeđemo na testiranje u ovoj recenziji, pogledat ćemo koje se značajke centra za pozive mogu očekivati ​​od Bitrix24.

Bitrix24 značajke pozivnog centra

Bitrix24 je sveobuhvatno softversko rješenje s mogućnostima pozivnog centra koje su uglavnom usmjerene na upravljanje odnosima s klijentima. Funkcija Telephony omogućuje vam iznajmljivanje lokalnih telefonskih brojeva ili povezivanje vlastitih brojeva ako ih imate na raspolaganju. To je moguće zahvaljujući brojnim dostupnim integracijama koje omogućuju takvu funkcionalnost. Bitrix24 funkcije pozivnog centra uključuju kreiranje internih ekstenzija za telefonske brojeve, kao i čekanje u redu za pozive i preusmjeravanje poziva.

Bitrix24 postavke grupa pozivnog centra

Bitrix24 nudi više funkcionalnosti pozivnog centra koje su isprepletene s ostalim CRM značajkama. Možete snimati sve pozive i u bilo kojem trenutku pristupiti snimkama u povijesti pozivnog centra. Bitrix24 također nudi funkcionalnost telemarketinga s naprednim značajkama poput automatskog biranja ili widgeta za povratni poziv koji se može postaviti na bilo koju vrstu web stranice. Također možete slati zahtjeve za povratni poziv ili koristiti glasovne emitiranje i SMS.

Bitrix24 widgeti

Izvedba i korisnost Bitrix24 softvera za pozivni centar

Bitrix24 nije ni težak ni lak za korištenje. To je uglavnom zbog pomalo kompliciranog sučelja koje novim korisnicima može biti prilično teško za navigaciju. Nakon što se naviknete na to i zapamtite gdje se nalazi svaki dio izbornika, tijek rada postaje značajno lakši. Nakon što kupite broj, možete početi odgovarati na dolazne pozive, kao i obavljati odlazne pozive bez ikakvih problema. Lako možete pristupiti funkcijama pozivnog centra s desne ploče u CRM odjeljku . Potražite ikonu telefona koja će vas odvesti do izbornika za pozive.

Bitrix24 povijest poziva

Možete vidjeti prošle pozive u CRM odjeljku, kao i u odjeljku izbornika poziva. Ovaj izbornik nudi više od funkcionalnosti telefonije. Možete također pristupiti izborniku obavijesti, kanalima i nekim opcijama postavki. Postavke su prilično kratke i omogućuju vam prilagođavanje prečaca na tipkovnici, omogućavanje ili onemogućavanje određenih opcija pozivnog centra, odabir zvučnika i mikrofona, podešavanje postavki za poruke i tako dalje.

Bitrix24 postavke poziva

Izbornik na lijevoj strani također ima opciju biranja broja i početka poziva. Tipkovnica za brojeve je prilično mala, ali to nije problem jer je više nego funkcionalna i možete koristiti brojeve na tipkovnici za unošenje broja. Nakon što to učinite, Bitrix24 otvara zaseban prozor za pozivanje s nekim postavkama. Možete isključiti ili uključiti mikrofon, prilagoditi glasnoću i još mnogo toga. Bitrix24 također ima obavijesti za dolazne pozive. Svi pozivi se bilježe u povijesti poziva.

Bitrix24 poziv u tijeku

Kvaliteta poziva bila je prilično dobra u oba slučaja i nisam naišao na nikakve probleme koji bi upropastili poziv. Nije bilo prekida poziva ili lošije kvalitete poziva tijekom mojih testova.

Bitrix24 softver za pozivni centar – cijene

Bitrix24 nudi četiri cjenovna plana, uključujući besplatni. Svi planovi nude značajke pozivnog centra i općenito su prilično povoljni, zahvaljujući većim maksimalnim ograničenjima korisnika u svakom planu. Ako planirate kupiti Bitrix24 plan, vaša odluka će uglavnom ovisiti o ograničenju korisnika, kao i određenim dodatnim značajkama koje bi mogle biti zanimljive za vaše poslovanje. Pogledajmo svaki od planova.

Free

Besplatni plan ne nudi nikakva ograničenja korisnika. Iako je besplatan, može imati dodatne troškove, poput plaćanja za iznajmljivanje broja. Nudi 5 GB prostora za pohranu, značajke za suradnju, chat, video pozive, kalendar, radni prostor tvrtke, feed, bazu znanja, zadatke i projekte, CRM, drive, kontakt centar, graditelj web stranica i još mnogo toga.

Basic

Osnovni plan košta $61 mjesečno za pet korisnika, ali ga možete dobiti jeftinije s godišnjim plaćanjem. Nudi 24 GB prostora. Ovaj plan ima sve značajke iz Free plana i dodaje značajke za online trgovinu, kao i podršku za korisnike.

Standard

Standard plan košta $124 mjesečno za 50 korisnika, ali opet, cijena može biti jeftinija uz godišnje plaćanje. Ima 100 GB prostora za pohranu i nudi sve značajke oba prethodna plana. Osim toga, daje vam pristup marketinškim značajkama i značajkama online dokumentacije.

Professional

Ovo je najskuplji plan s cijenom od $249 mjesečno za 100 korisnika. Međutim, cijena se smanjuje ako odaberete godišnje plaćanje. Nudi sve prethodne značajke iz svih planova i dodaje prodajnu inteligenciju, automatizaciju, HR i još mnogo toga.

Zaključak

Bitrix24 nije na vrhu softverskih rješenja za pozivne centre, ali svakako zaslužuje svoje mjesto kao vrijedan konkurent. Sučelje može biti zbunjujuće, ali postoji vrlo dobar razlog za to: nudi obilje različitih značajki osim pozivnog centra, što ga čini vrlo svestranim rješenjem za većinu poduzeća. Iako se cijene čine visoke, nudi vrlo visoka ograničenja korisnika, što ga čini jednim od jeftinijih rješenja na tržištu. Ako tražite nešto više osim softvera za pozivne centre, Bitrix24 svakako zaslužuje vašu pažnju.

Uobičajena pitanja i problemi

Dobivam različite greške poziva.

Pozivne pogreške u Bitrix24 mogu imati višestruke uzroke. Prije nego što naprečac donesete zaključke o funkcionalnosti, uvijek provjerite je li vaš telefonski broj pravilno integriran i imate li dovoljno kredita. Provjerite je li svaki broj telefona koji birate u ispravnom međunarodnom formatu koji se sastoji od koda države, koda grada i samog broja. Na kraju, ovaj problem može biti uzrokovan lošom internetskom vezom, firewall-om ili bilo kojim antivirusnim softverom koji koristite na vašem računalnom uređaju. Osigurajte da Bitrix24 ima potrebne dozvole kako se njegove aktivnosti ne bi blokirale firewall-om ili antivirusnim softverom.

Imam problema s pozivanjem unutar Bitrix24.

Bitrix24 nudi značajku pozivnog centra u besplatnom planu, no ipak trebate imati telefonski broj za primanje i slanje poziva. Idite na odjeljak CRM u lijevom izborniku Bitrix24 te odaberite Telephony pod add-onima. U ovom odjeljku možete provjeriti imate li dostupne brojeve. Ako nemate, možete povezati vlastiti broj ili unajmiti broj od Bitrix24 kako bi omogućili funkcionalnost poziva. Imajte na umu da će vam se naplatiti unajmljivanje telefonskog broja, čak i ako koristite besplatni plan.

Product reviews

Tražite chatbot alat za vašu kompaniju? Priružite nam se u detaljnoj recenziju HubSpot chatbota i vidite je li on pravi alat za vaše potrebe.

HubSpot chatbot – recenzija

HubSpot chatbot nudi širok raspon opcija prilagodbe za poduzeća, uključujući mogućnost postavljanja specifičnih ključnih riječi i integraciju u web stranice ili aplikacije za razmjenu poruka. Iako chatbot može pogrešno shvatiti upite klijenata, alat je besplatan, što može biti privlačno za malim i srednjim poduzećima s ograničenim proračunom. Postoje različiti planovi, uključujući besplatan plan i plaćene planove s proširenim granicama. HubSpot nudi vodiče i podršku za korištenje alata, a ako ne možete priuštiti Enterprise plan, postoji više pristupačnijih opcija.

Reviews - Recenzije Softvera Korisnicke Sluzbe Za Drustvene Medije - Reamaze

Reviews - Recenzije Softvera Korisnicke Sluzbe Za Drustvene Medije - Reamaze

Re:amaze je sustav za tikete za korisničku službu koji uključuje značajke za društvene medije. Izgleda sjajno i radi stabilno, ali nedostaje mu neki "wow" faktor. Korisničko iskustvo je uglavnom ugodno, ali obavijesti o dolazećim porukama moraju se ručno aktivirati. Postoji tri glavna cjenovna plana koji nude različite značajke za timove. Basic plan je najjeftiniji, a Plus plan ima najviše naprednih značajki.

Reviews - Recenzije Softvera Za Pozivni Centar - Cloudtalk 2

Reviews - Recenzije Softvera Za Pozivni Centar - Cloudtalk 2

HubSpot chatbot nudi mogućnost integracije u web stranice i aplikacije za razmjenu poruka te ima besplatan plan i plaćene planove s podrškom za određene ključne riječi. To može biti povoljno za malim i srednjim poduzećima s ograničenim proračunom. Među drugim opcijama su i Dialfire, CloudTalk, Zendesk, 3CX, Bitrix i Odoo. Pored toga, Spokeo je usluga koju se može testirati.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo