monday.com baza znanja – recenzija

Pregledajte recenzije i usporedite monday.com s ostalim softverima za bazu znanja. Pročitajte kako monday.com ocjenjuju korisnici i stručnjaci te saznajte sve njihove prednosti i mane. 

monday.com baza znanja – recenzija
Compare monday.com baza znanja – recenzija with other in: How monday.com baza znanja – recenzija is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
12638 reviews

Monday.com je softver za tijek rada i suradnju koji pomaže vašem timu da učinkovito radi zajedno na malim i velikim projektima. Iako softver za bazu znanja nije prvo što vam padne na pamet kada govorimo o monday.com-u, on ipak nudi sve alate…

Pricing
Starting from:
Besplatno   mjesečno
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.7
Korisničko iskustvo
4.6
Cijena
4.6
Implementacija
5

Key takeaways

Pros

  • UI lak za korištenje
  • Neograničen broj dokumenata
  • Prilagodljiva baza znanja
  • Nudi besplatan plan

Cons

  • Bez vanjskog objavljivanja
  • Nema puno naprednih opcija za uređivanje teksta

Početak rada s monday.com

Prijavljivanje na monday.com bilo je vrlo jednostavno. Nakon što popunite svoje informacije i potvrdite email adresu, spremni ste.

Kao softver za radne procese i produktivnost, sasvim je prirodno da je sučelje čisto i učinkovito. Kada se prijavite na svoj račun, dočeka vas vaš glavni radni prostor.

monday.com glavni zaslon za rad

U ovoj upravljačkoj ploči možete dodati članove svog tima u sustav, dodijeliti im zadatke i čak vidjeti napredak svog tima na kartici Timeline.

monday.com pregled vremenske crte

Odmah s vrata, monday.com vam nudi vodič kako biste započeli. Možete ga gledati, preskočiti ili se vratiti kasnije ako vam zatreba.

Za početak pisanja članka za bazu znanja, idite na Workspace na lijevoj strani ekrana. Kliknite na opciju Add i odaberite New Doc. Kada to učinite, možete kreirati svoj prvi dokument.

monday.com Dodajte novi dokument u vašu bazu znanja
Kreirajte novi dokument u monday.com bazi znanja

Nakon što to učinite, možete započeti s uređivanjem vašeg članka u bazi znanja. Još jednom, koristite panel Workspace i pristupite dokumentu koji ste upravo kreirali.

Pisanje novog članka u monday.com bazi znanja

Ponudit će vam se popis brzih startera koji pružaju strukturu za vaš članak. Opet, možete ih koristiti ili preskočiti, što god vam odgovara. U mom slučaju, odlučio sam se ne koristiti niti jedan starter, pa sam krenuo s praznom stranicom.

Dobivate sve osnovne opcije uređivanja potrebne za stvaranje članka baze znanja.

Postavke stila dokumenta za članak baze znanja u monday.com

Ništa previše luksuzno, ali odradi posao i iznimno je jednostavno za navigaciju.

Svidjele su mi se sve mogućnosti prilagodbe članaka. To uključuje dodavanje vlastitog koda, videa, GIF-ova i kontrolnih popisa. Ponovno, ništa previše impresivno, ali lijepo je koliko lako sve možete dodati u svoje članke i vidim kako može biti korisno velikom broju ljudi.

Elementi koje možete dodati vašem dokumentu u monday.com bazi znanja

Pogledao sam naokolo i malo uredio svoj članak.

Pregled članka baze znanja u monday.com

Kada sam dodao slike biljaka, odlučio sam da je članak vrijedan objavljivanja. I tu sam naišao na svoj prvi problem. Gdje je gumb za objavljivanje? Kako sam navikao da UI nudi ogromni gumb za objavu rada, bila sam malo zatečen.

Zato sam pogledao naokolo i nastojao kliknuti na sve što mi se činilo korisnim.

Opcije za novi dokument u monday.com bazi znanja

Nisam imao sreće. Odlučio sam potražiti informacije koje su mi bile potrebne u monday.com člancima za podršku. Pročitao sam ih nekoliko, ali i dalje nisam znao kako podijeliti svoj članak s vanjskim svijetom.

Stoga sam se obratio korisničkoj podršci. Interakcija je bila vrlo profesionalna i prijateljska, što sam jako cijenio. Nakon nekoliko razmjena poruka, predstavnik podrške mi je rekao da zapravo ne postoji opcija za vanjsko objavljivanje članka.

Bio sam malo iznenađen jer nigdje nije spomenuto da monday.com nudi samo internu bazu znanja kao jedinu opciju. Doduše, kao softver za radne procese, to ima smisla.

Korisničko iskustvo i značajke

Monday.com radi u pregledniku, pa OS koji koristite zapravo nije važan. Google Chrome je preporučen, ali također ga možete pokrenuti bez problema na Firefoxu, Safariju i Microsoft Edgeu.

Općenito iskustvo s samim softverom bilo je ugodno. Sve je vrlo dotjerano i lako za razumijevanje, čak i za nekoga poput mene, koji nema puno iskustva sa softverom za tijek rada.

Unatoč pomalo zbunjujućoj situaciji koju sam imao prilikom objavljivanja članka, imao sam sjajno vrijeme koristeći softver monday.com. Čak i kada mi je bila potrebna pomoć, korisnička podrška bila je lako dostupna i vrlo korisna. Međutim, cijenio bih da su više naglasili činjenicu da vanjska baza znanja nije dostupna.

Monday.com vam omogućuje kreiranje neograničenog broja članaka baze znanja, čak i u njihovom besplatnom planu. Te članke možete držati privatnima ili ih podijeliti s vašim timom.

Postoji mnogo značajki koje možete koristiti za pisanje i prilagođavanje svojih članaka. Čak možete dodati vlastiti kod ako ste dorasli izazovu.

Cijene

Individual

Ovo je besplatan plan s najviše 2 mjesta. Nudi neke ograničene značajke i funkcionalnosti. Iako nije toliko bogat značajkama kao plaćene opcije, i dalje vam omogućuje da stvorite koliko god članaka želite, dopušta vam korištenje više od 200 prethodno napravljenih predložaka i ima do 500 MB prostora za pohranu.

Basic

S ovim planom plaćate €8 po sjedalu mjesečno za sve značajke uključene u besplatni plan. Također dobivate 5 GB pohrane, neograničene preglednike, dijeljive obrasce i još mnogo toga.

Standard

Najpopularnija cjenovna opcija za monday.com košta €10 po sjedalu mjesečno. Ovaj paket uključuje sve značajke nižih razina, 20 GB pohrane, 6 mjeseci zapisnika aktivnosti, pristup za goste i ograničen broj automatiziranih radnji i integracija.

Pro

Za €16 po sjedalu mjesečno, možete uživati u svim funkcijama koje niže razine nude, plus još više. Po ovim cijenama, imate 100 GB pohrane za svoje datoteke, slike i tako dalje. Zapisi aktivnosti idu do 1 godine unatrag. Također možete koristiti 25,000 automatiziranih radnji mjesečno i 25,000 integracijskih radnji. Osim toga, možete uživati u značajkama neograničenog pristupa suradnji na projektima sa vanjskim partnerima.

Enterprise

Ova razina ima prilagođenu cijenu pa ćete za njenu konfiguraciju morati razgovarati s prodajnim timom monday.com-a. U ovom planu dobivate sve funkcionalnosti jeftinijih paketa, plus mnoge značajke s viših razina.

Zaključak

Sve u svemu, moje iskustvo s monday.com-om bilo je odlično. Kao osobi koja ne radi često s softverom za radne tijekove, UI je bio lak za razumjeti i navigirati. Nisam trebao puno pomoći oko toga kako kreirati članke moje baze znanja i prilagoditi ih po svojoj želji.

Čak i kad sam naišao na problem, nisam morao dugo tražiti pomoć. Činjenica da monday.com ne dopušta eksterno objavljivanje članaka baze znanja malo je razočaravajuća. Međutim, ako bih tražio graditelja interne baze znanja, monday.com bi bio snažan konkurent.

Neograničeni broj dokumenata koje možete kreirati daje ovom softveru veliki potencijal da postane materijal za izgradnju prilično robusne interne baze znanja.

Sve u svemu, monday.com je vrlo jednostavan za korištenje s odličnim UI-jem i ugodnim iskustvom korištenja. Ako vas ne smeta nemogućnost izgradnje eksterne baze znanja, ovo rješenje će biti sjajna, dostupna opcija za gotovo svakoga.

Uobičajena pitanja i problemi

Moji članci baze znanja se ne učitavaju

Ako vaša internet veza radi, a vaš preglednik je podržan, pokušajte učitati svoju ploču u incognito načinu. Na taj način možete saznati jesu li lokalni kolačići uzrok dugog vremena učitavanja. Ako to ne riješi problem, pokušajte ažurirati preglednik na najnoviju verziju. Ako sve gore navedeno ne uspije, možete snimiti zaslon i kontaktirati korisničku podršku monday.com-a.

Product reviews

Želite saznati više o Spokeo usluzi? Pogledajte naš članak kako bi saznali kako radi i kako je prošla na našim testovima.

Spokeo recenzija

LiveAgent softver omogućuje bolju organizaciju i poboljšanje korisničkog iskustva u pozivnom centru za male i srednje tvrtke. Kontakti službe za pomoć tvrtke RevLocal nude podršku putem e-pošte, pozivnog centra i društvenih medija. LiveAgent se priprema za instaliranje nakon čega će biti moguće pristupiti računu.

Tražite chatbot alat za vašu kompaniju? Priružite nam se u detaljnoj recenziju HubSpot chatbota i vidite je li on pravi alat za vaše potrebe.

HubSpot chatbot – recenzija

HubSpot chatbot nudi širok raspon opcija prilagodbe za poduzeća, uključujući mogućnost postavljanja specifičnih ključnih riječi i integraciju u web stranice ili aplikacije za razmjenu poruka. Iako chatbot može pogrešno shvatiti upite klijenata, alat je besplatan, što može biti privlačno za malim i srednjim poduzećima s ograničenim proračunom. Postoje različiti planovi, uključujući besplatan plan i plaćene planove s proširenim granicama. HubSpot nudi vodiče i podršku za korištenje alata, a ako ne možete priuštiti Enterprise plan, postoji više pristupačnijih opcija.

Želite li saznati više o Freshservice bazi znanja? Pogledajte naš članak i saznajte kako radi i kako smo je ocijenili na našim testovima.

Freshservice baza znanja – recenzija

Freshservice nudi jednostavnu organizaciju sa svojom bazom znanja, koja podržava sve kategorije i mape. Planovi nudi s različitim cijenama s uključenom značajkom baze znanja, ali mogu biti prilično skupi. Freshservice nudi cjelovit IT help desk sa tiket sustavom, bazom znanja i svim drugim važnim alatima za IT podršku. Početak rada s Freshservice-om je lak, a uređivač teksta je remek-djelo.

Tražite chatbot alat za vašu kompaniju? Pridružite nam se u detaljnoj recenziji Tidio chatbota da vidite je li on pravi alat za vaše potrebe.

Tidio chatbot – recenzija

Tidio chatbot je jednostavan za korištenje i besplatan softver koji nudi četiri cjenovna plana. Uključuje live chat, chatbotove, email podršku, integraciju s aplikacijama treće strane i informacije o posjetiteljima. Tidio chatbot cijene variraju od besplatnog do najskupljeg plana koji ima sve značajke iz prethodnih planova. Mogući problemi uključuju ne pojavljivanje chat widgeta na web stranici i nedostatak chat poruka. Tidio chatbotovi lako se testiraju i prenose chat prema operateru.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo