Dynamics 365 baza znanja – recenzija

Pročitajte recenzije Dynamics 365 baze znanja te saznajte više o njihovim značajkama i cijenama. Otkrijte prednosti i nedostatke ovog softvera, prije nego li donesete odluku o kupovini.

Dynamics 365 baza znanja – recenzija
Compare Dynamics 365 baza znanja – recenzija with other in: How Dynamics 365 baza znanja – recenzija is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
8941 reviews

Dynamics 365 softver za bazu znanja je dobro poznat dio Microsoft obitelji. Nudi mnoge aplikacije i snažne značajke koje mogu pomoći pojednostaviti upravljanje vašom bazom znanja. Možete postaviti forume zajednice, pisati članke tehničke podrške i upute te još mnogo toga iz jednog…

Pricing
Starting from:
$ 50   mjesečno
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
3.8
Korisničko iskustvo
4
Cijena
4
Implementacija
3.5

Key takeaways

Pros

  • Robustan
  • Dobro napravljen
  • Skalabilan

Cons

  • Nije pretjerano lak za korištenje
  • Duži proces učenja
  • Sporo se izvršava
  • Ažuriranja mogu oduzeti dosta vremena

Početak rada s Dynamics 365

Prijava za Dynamics 365 je jednostavna. Sve što trebate je dati svoju email adresu, verificirati svoj račun i popuniti potrebne informacije. Nakon toga morate pričekati nekoliko minuta da se vaš račun postavi.

Početak rada s Dynamics 365

Dok čekaš, Dynamics 365 ti nudi nekoliko brzih savjeta o tome kako iskoristiti puni potencijal softvera.

Kada imate vašu račun spremnu, možete pogledati Dashboard koji prikazuje neke primjere informacije da vam pokaže kako će izgledati kada je počnete koristiti.

Dynamics 365 upravljačka ploča

Međutim, kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona, naziv ove stranice je “Sales dashboard”. Brzo sam shvatio da moram preći na drugu aplikaciju ako želim početi stvarati bazu znanja, pa sam nakon brzog pregleda u desnom bočnom panelu pronašao sve aplikacije koje Dynamics 365 nudi.

Aplikacije koje Dynamics 365 nudi

Dokumentacija podrške me usmjerila prema aplikaciji Customer Service Hub.

Tier 1 pregled upravljačke ploče u Dynamics 365

Opet imate uzorke informacija na nadzornoj ploči. Da biste započeli rad na KB članku, idite na panel s lijeve strane i kliknite na Knowledge Articles.

Pregled Dynamics 365 članaka baze znanja

S tog mjesta kliknite na + New i spremni ste.

Prvo što je privuklo moju pažnju bilo je područje iznad samog uređivača.

Dodajte novi članak baze znanja u Dynamics 365

U ovom dijelu možete dodati naslov, opis i ključne riječi članka. Osim toga, možete pogledati neke predložene ključne riječi koje vam mogu pomoći za SEO.

Microsoft je ostao vjeran svom dizajnu, s obzirom na to da me dio uređivača članaka pod nazivom Designer podsjetio na Microsoft Word kako po izgledu, tako i po načinu rada. Imate sve osnovne funkcionalnosti za pisanje članaka i dodavanje slika te internih poveznica. Tekst možete donekle prilagoditi, ali ništa spektakularno.

Pomoću uređivača sadržaja možete dodati i HTML kod. Ova funkcionalnost daje uređivaču članaka mnogo više slobode.

Nakon uređivanja možete pregledati sadržaj. Dynamics 365 vam pokazuje kako vaš članak baze znanja izgleda na više uređaja.

Pretpregled članka na više uređaja

Ako ste zadovoljni s vašim radom, možete kliknuti Save i nastaviti na Summary.

Pregled novog članka u Dynamics 365

Ispunite sva obavezna polja i idite prema dolje kako biste zakazali vrijeme objavljivanja. Možete postaviti svoj članak na pregled, ali to nije obvezno. Nakon što ste sve to učinili, možete ga proslijediti u sljedeću fazu.

Opcije zakazivanja objave u Dynamics 365

Korisničko iskustvo i značajke

Dynamics 365 radi na preglednicima Microsoft Edge (po mogućnosti na Chromium bazi), Chrome, Firefox i Safari. Ja sam ga koristio na Google Chrome-u i moram reći da mi je ukupno iskustvo bilo, nedostatkom bolje riječi, nezgrapno. Od Microsoftovog proizvoda sam očekivao da radi glatko. Bio sam malo razočaran kada su stranice predugo učitavale, a cijela aplikacija je bila pomalo usporena.

Kada pogledate Dynamics 365 graditelja baze znanja, on vam omogućuje da puno toga učinite. Možete dodavati medije pomoću HTML-a izravno u uređivač sadržaja.

Opcije dodavanja medija u Dynamics 365

Dodavanje slika je također vrlo jednostavno. To možete učiniti koristeći URL web stranice ili izravnim učitavanjem slike s vašeg računala. Možete prilagoditi veličinu slike, postaviti poravnanje i cilj prije ili nakon dodavanja sadržaja.

Dodavanje slika u Dynamics 365

Ono što mi je bilo korisno je opcija dodavanja alternativnog teksta za slike odmah na početku. Kao netko tko često zaboravlja dodati alternativni tekst slikama, posebno cijenim ovu malu funkcionalnost.

Dodavanje alternativnog teksta slikama u Dynamics 365

Također mi se svidjela funkcija Preview koja vam omogućuje da vidite svoj članak u bazi znanja i kako će biti prikazan na računalu, tabletu i mobilnom uređaju.

Sada slijedi manje impresivan dio. Proces objavljivanja članka Dynamics 365 podsjetio me na ITIL proces. Nemojte me krivo shvatiti, oni imaju svoje vrijeme i mjesto, no čini se da objavljivanje članka za moje kolege ili posjetitelje web stranice nije jedno od njih.

Čak bi rekao da nije baš prijateljski za korisnike. Lako se možete zbuniti oko stupnja u kojem se članak nalazi, što se od vas zahtijeva i koji su sljedeći koraci koje morate poduzeti da biste objavili svoj rad.

To rekavši, svidjela mi se opcija zakazivanja. Bila je dostupna, laka za postavljanje i najvažnije, funkcionirala je.

Još jedna stvar koja mi se svidjela je to da u Summary fazi možete dodati povezane informacije, članke, prijevode i verzije u članak vaše baze znanja.

Informacije povezane s Dynamics 365 člankom

Netko bi mogao reći da bi UI mogao biti bolji i ja bih se složio, ali ovo je korisna funkcionalnost koja vam može uštedjeti nešto vremena i truda.

Cijene

Customer service professional

Za $50 mjesečno po korisniku, možete koristiti značajke poput softvera za bazu znanja i stvarati samoposlužni portal, koristiti upravljanje slučajevima pokretano znanjem te pregledavati i upravljati putovanjima klijenata pomoću nadzornih ploča i grafikona.

Customer service enterprise

Osim ranije spomenutih značajki, ovaj paket od $95 dolara po korisniku mjesečno uključuje AI-pogonjene alate za produktivnost, uvide o klijentima, KPI-je, usmjeravanje na temelju osjećaja te još mnogo toga.

Field service

Još jedan Dynamics 365 paket za $95 po korisniku mjesečno uključuje značajke poput raspoređivanja resursa, ankete, 360-stupanjski pregled imovine klijenata i drugo.

Remote assist

Ovaj paket od $65 po korisniku mjesečno omogućuje vam suradnju s udaljenim stručnjacima u stvarnom vremenu, korištenje ugrađene analitike, snimanje poziva, praćenje stanja imovine i mnoge druge značajke koje olakšavaju rad tehničara za implementaciju i radnika na terenu te ga čine učinkovitim.

Pored ovih planova, Dynamics 365 nudi različite pakete korisničke podrške. Možete se odlučiti za besplatnu opciju ili odabrati onu koja košta $9. Međutim, kako biste u potpunosti iskoristili njihovu korisničku podršku, možete se prijaviti za prilagođeni plan. Na temelju proizvoda koji trenutačno koristite, tim Dynamics 365 određuje koliko plaćate i koji razinu podrške primate.

Zaključak

Sažetak mojeg iskustva s Dynamics 365 bi bio da je dobar, ali ne i sjajan. Nemojte me krivo shvatiti, ovaj softver ima hrpu značajki koje su svugdje korisne. Međutim, ne baš jednostavan raspored ga čini težim za navigaciju i potpuno iskorištavanje funkcija. Meni je izgledalo kao da trebam profesionalnu obuku kako bih naučio sve prednosti i nedostatke Dynamics 365 softvera.

Ako imate puno iskustva sa sličnim softverom, vjerojatno ćete se lako snaći u korisničkom sučelju, ali za nekoga tko nije stručan s takvim sustavima, može biti malo preopterećujuće.

Frequently asked questions

Ne mogu pristupiti nekim entitetima baze znanja

Entiteti za upravljanje bazom znanja KbArticle, KbArticleComment i KbArticleTemplate su zastarjeli i stoga nisu dostupni. Kako bi nastavili sa svojim radom, prijeđite na entitet KnowledgeArticle.

Kada pretvaram tikete u članke baze znanja, jezik se ne poklapa.

Bez obzira na jezik postavljen za ostatak vaše baze znanja, prilikom pretvaranja tiketa u KB članke, oni su po zadanim postavkama na engleskom jeziku. Morat ćete ih prevesti ručno.

Ne mogu se prijaviti na Dynamics 365 bez Microsoft 365 tenant-a

Ako nemate Microsoft 365 tenant-a, morat ćete se prijaviti koristeći svoju privatnu email adresu.

Product reviews

Želite li saznati više o Freshservice bazi znanja? Pogledajte naš članak i saznajte kako radi i kako smo je ocijenili na našim testovima.

Freshservice baza znanja – recenzija

Freshservice nudi jednostavnu organizaciju sa svojom bazom znanja, koja podržava sve kategorije i mape. Planovi nudi s različitim cijenama s uključenom značajkom baze znanja, ali mogu biti prilično skupi. Freshservice nudi cjelovit IT help desk sa tiket sustavom, bazom znanja i svim drugim važnim alatima za IT podršku. Početak rada s Freshservice-om je lak, a uređivač teksta je remek-djelo.

Želite li saznati više o Inteliusu? Pogledajte našu recenziju kako bi saznali kako on radi i kako je prošao na našim testovima.

Intelius – recenzija

Intelius pruža usluge povratne pretrage brojeva koje se koriste za marketinške i poslovne svrhe. Korisničko iskustvo je jednostavno, a rezultati obuhvaćaju telekom operatera, približnu lokaciju i tip broja. Cijene su jasne i prilično visoke u odnosu na konkurenciju, a točnost podataka nije uvijek 100%. Intelius je dostupan samo u SAD-u, a svi dostupni podaci o broju zahtijevaju plaćanje. Postoji mobilna aplikacija, pouzdana korisnička služba i cjenovno pristupačan probni period.

Korisnička služba postoji kako bi im korisnici pomogli. Od kupca ovisi koliko će biti dobar ili loš. Recenzije mogu biti različite.

Recenzije korisničke službe

Recenzije korisničke službe su važne za poslovanje i utječu na odluke potencijalnih i postojećih kupaca. Postoje mnogi načini da se od korisnika zatraže recenzije, uključujući SMS, e-poštu, društvene medije ili telefon. Važno je naznačiti zašto su recenzije važne za tvrtku i da je glas klijenata važan. Baze znanja i standardni odgovori mogu pomoći agenticama korisničke podrške u povećanju efikasnosti i zadovoljstva klijenata.

Ocjena korisničkog zadovoljstva izvrstan je način da se uvjerite u učinkovitost vašeg agenta. Ocjenu mogu dati samo kupci. S LiveAgentom korisnici su zadovoljni.

Ocjena korisničkog zadovoljstva

Tekst naglašava važnost zadovoljstva kupaca za tvrtku te nudi resurse za mjerenje i poboljšanje zadovoljstva, uključujući softver za korisničku službu, ankete i alate za povratne informacije poput Nicereplya i Simplesata. Preporučuje se provođenje anketa kada je iskustvo svježe u mislima korisnika te odabir prave metrike za mjerenje zadovoljstva, poput CSAT, CES i NPS. LiveAgent nudi korisničku podršku 24/7 i besplatnu probnu verziju, a skor predviđenog zadovoljstva pomaže u predviđanju ocjene zadovoljstva od strane korisnika. Jesu li vaši korisnici zadovoljni s vašom korisničkom uslugom? Širok spektar značajki omogućuju brzu i personaliziranu podršku, povećavajući ocjenu zadovoljstva kupaca.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo