Deskero baza znanja – recenzija

Deskero je vrlo dobro dizajniran softver s lijepo uređenom bazom znanja, ali nedostaju mu neke bitne značajke koje bi mogle zaustaviti tijek rada nekih kompanija. Pogledajte našu deskero baza znanja recenziju i saznajte više.

Deskero baza znanja – recenzija
Compare Deskero baza znanja – recenzija with other in: How Deskero baza znanja – recenzija is doing on review portals
4.5
Average rating based on data from trusted review portals
283 reviews

Deskero je vrlo dobro dizajniran softver s lijepo uređenom bazom znanja. Za fer cijenu, prilično dobro obavlja svoj posao, iako nedostaju neke bitne značajke koje bi mogle zaustaviti tijek rada nekih kompanija. Nastavite čitati i saznajte više o značajkama Deskero baze znanja.

Pricing
Starting from:
$ 12   mjesečno
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Korisničko iskustvo
3
Cijena
3.5
Implementacija
4.5

Key takeaways

Pros

  • Odlično sučelje s lakom navigacijom
  • Odličan uređivač članaka
  • Odlična cijena

Cons

  • Vrlo osnovne značajke baze znanja
  • Pomalo nelogično mjesto za gumb u bazi znanja

Početak rada s Deskero bazom znanja

Deskero je cloud-based rješenje za upravljanje korisničkom službom kojw se može koristiti kao softver za bazu znanja. Osim baze znanja, Deskero se fokusira na višekanalnu podršku, korisničku službu putem društvenih medija i live chat korisničku službu. Iako se čini da je live chat najpromoviranija značajka, u ovom pregledu ćemo pogledati značajke Deskero baze znanja.

Deskero je jedno od rješenja koje vas ne prisiljava da odradite demo; možete odmah početi s besplatnim probnim razdobljem bez potrebe za bilo kakvim podacima o kreditnoj kartici. Također je vrlo brz, tako da se možete registrirati i ući u svoju novu upravljačku ploču za nekoliko minuta. Deskero vam pomaže da sve postavite uz kratki, ali vrlo koristan vodič na početku vašeg putovanja. Kad ste gotovi, bit ćete u glavnoj upravljačkoj ploči i moći ćete je početi istraživati.

Deskero vodič za uključivanje

Sučelje ima zanimljiv izbor sheme boja i mislim da se nekim ljudima jednostavno možda neće svidjeti. To je, međutim, stvar osobnog ukusa i svatko ima svoj. Bez obzira na to, sučelje je vrlo dobro dizajnirano i izgleda lako za navigaciju u svim okolnostima, što je najvažniji dio. Ništa ne nedostaje i jasno možete vidjeti svaki alat od samog početka, pa bi bilo koji tijek rada trebao biti lagan. Ovo sučelje može konkurirati najboljim rješenjima.

Pregled tiketa unutar Deskero softvera

Gornji dio sučelja pokazuje jednostavnu traku izbornika koji vas može odvesti do raznih Deskero alata i odjeljaka. Tu su tiketi, zadaci, klijenti, analitike, chat, postavke i baza znanja. To znači da ne morate obavljati dosadne pretrage po cijelom softveru kako biste našli što tražite, što se uvijek cijeni, iako bi to trebalo biti standardna stvar. Svaki odjeljak ovih izbornika je popraćen sekundarnim izbornikom s lijeve strane, koji vam omogućuje izvođenje radnji i odlazak na pododjeljke. Kada kliknete na opciju baze znanja, bit ćete odvedeni u novu praznu bazu znanja s jednostavnim sučeljem.

Pregled Deskero baze znanja

Korisničko iskustvo i značajke

Sučelje će vas pozvati da prvo stvorite kategorije i podkategorije, što otkriva da Deskero nudi neke dobre mogućnosti za organiziranje vaših članaka. Pri stvaranju novih kategorija možete odabrati naziv kategorije i opcije vidljivosti – možete odabrati hoće li kategorija biti vidljiva interno od strane agenata, eksterno od strane klijenata, od strane agenata i klijenata ili samo od određenih skupina agenata.

Uredite kategoriju baze znanja unutar Deskero softvera

Ovdje se može pronaći prvi problem s Deskero sučeljem. Pronalazak opcije za stvaranje novog članka nije jednostavan jer nigdje nije dostupan vidljivi gumb. Čak nisam mogao unijeti kategoriju članka, a jedina opcija bila je stvaranje još jedne kategorije (ili podkategorije). Trebalo mi je minutu da shvatim da se opcija za stvaranje članka nalazi u lijevoj izbornoj traci pod opcijom “Solutions”, a tamo možete stvoriti novu rješenje (članak). Iako ovo nije najgora navigacija, sigurno nije ni najbolja jer većina softvera baze znanja uključuje jasno smješten gumb za kreiranje članaka.

Pregled rješenja (članci) unutar Deskero baze znanja

Nakon što kliknete na gumb “New solution“, možete početi pisati u uređivaču članka. Drago mi je reći da je uređivač članaka izuzetno dobro osmišljen. Poput svakog dobrog uređivača članaka, Deskero uređivač članaka usredotočuje se na pisanje umjesto da odvraća pozornost. Polja za naslove, sažetak i tijelo članka su široka i zauzimaju većinu prostora. Nema ometajućih elemenata i možete se usredotočiti na pisanje.

Dodajte novo rješenje (članak) u Deskero

Međutim, urednik ima ogroman problem s nedostatkom značajki. Set alata za uređivanje teksta jedan je od najjednostavnijih koje sam ikad vidio jer nudi samo osnovne funkcije uređivanja. I dalje ih možete koristiti za pisanje dobrih članaka uz malo kreativne upotrebe, ali Deskero bi imao koristi od ažuriranja koje bi dodalo više tekstovnih funkcija u sustav. Možete napraviti osnovne stvari kao što su upotreba podebljanja i kurziva. Nažalost, nema drugih opcija poput poravnavanja teksta, opcija zaglavlja, opcija veličine fonta i drugih relativno važnih stvari koje bi trebale biti standard u svakom uređivaču teksta.

SEO odjeljak članka u Deskero softveru

Međutim, imate opcije za dodavanje vlastitog koda, poveznica, slika i videa, tako da možete biti kreativni i pokušati prilagoditi svoje članke koliko god možete s tim opcijama. Na dnu uređivača članaka možete pronaći i opcije za oznake i optimizaciju tražilica.

Cijene

Cijena može biti i prilično razočaravajuća, s obzirom na to kako je sveukupno loše opremljena Deskero baza znanja. Međutim, svaki plan nudi druge komunikacijske alate, tako da cijena nije samo za značajku baze znanja, što znači da Deskero može biti prilično dobar izbor. Nudi tri plana, a svaki od njih nudi potpuni set komunikacijskih alata. Ograničenja dolaze iz drugih izvora.

Grow

Grow plan košta $12 mjesečno po korisniku za mjesečno naplaćivanje ili $9 mjesečno po korisniku za godišnje naplaćivanje. Fokusiran je na pružanje osnovnih help desk značajki. Glavne značajke uključuju tiketing na društvenim mrežama, automatizaciju dodjele, live chat, desktop obavijesti i potpune API-je.

Business

Business plan košta $30 mjesečno po korisniku ako se plaćanje vrši mjesečno ili $25 mjesečno po korisniku s godišnjim planom. Glavne značajke uključuju kompletni višekanalni set alata, pravila za dodjeljivanje tiketa, widget za chat i povratne informacije, ugovore o razini usluge i scenarije koji su zapravo automatizacija.

Premium

Premium plan košta $120 mjesečno po korisniku uz mjesečno naplaćivanje ili $90 mjesečno po korisniku uz godišnje naplaćivanje. Ovo je najskuplji plan i nudi upravljanje za više brandova, praćenje vremena, proširena poslovna i logička pravila, besplatne interne agente te dodatnu podršku i prilagodbu.

Zaključak

Deskero nudi puno za vrlo nisku cijenu, međutim, nedostaju mu neke bitne značajke i to je šteta. Ovo je sveukupno jednostavan za korištenje i dobro dizajnirankomad help desk softvera koji sigurno mnogim klijentima pruža zadovoljstvo. Iako baza znanja nije baš beskorisna i rad sa njom je užitak, nema puno prostora za prilagodbu vaših članaka. To bi mogli pokriti niskom cijenom ako bi u svoju ponudu dodali samo malo više opcija za bazu znanja.

Uobičajena pitanja i problemi

Ne mogu pronaći gumb za kreiranje novog članka u Deskero bazi znanja.

Nakon što uđete u svoju bazu znanja, vidjet ćete zaslon koji će vas pozvati da stvorite novu kategoriju ili podkategoriju, ali ne i opciju za kreiranje novog članka. Ova opcija je dostupna pod stavkom Solutions na lijevoj ploči. Kliknite na nju i vidjet ćete gumb za kreiranje novog članka u gornjem desnom kutu sučelja baze znanja.

Gdje mogu prilagoditi Deskero korisnički portal?

Ovu opciju možete pronaći u postavkama. Idite na Settings > Public portal > Branding. Ovdje možete promijeniti logo i boje vašeg korisničkog portala, kao i jezike, informacije o portalu i još mnogo toga.

Product reviews

Želite saznati više o Spokeo usluzi? Pogledajte naš članak kako bi saznali kako radi i kako je prošla na našim testovima.

Spokeo recenzija

LiveAgent softver omogućuje bolju organizaciju i poboljšanje korisničkog iskustva u pozivnom centru za male i srednje tvrtke. Kontakti službe za pomoć tvrtke RevLocal nude podršku putem e-pošte, pozivnog centra i društvenih medija. LiveAgent se priprema za instaliranje nakon čega će biti moguće pristupiti računu.

Intelius pruža usluge povratne pretrage brojeva koje se koriste za marketinške i poslovne svrhe. Korisničko iskustvo je jednostavno, a rezultati obuhvaćaju telekom operatera, približnu lokaciju i tip broja. Cijene su jasne i prilično visoke u odnosu na konkurenciju, a točnost podataka nije uvijek 100%. Intelius je dostupan samo u SAD-u, a svi dostupni podaci o broju zahtijevaju plaćanje. Postoji mobilna aplikacija, pouzdana korisnička služba i cjenovno pristupačan probni period.

Usluga povratne pretrage broja - recenzije

Intelius pruža usluge povratne pretrage brojeva koje se koriste za marketinške i poslovne svrhe. Korisničko iskustvo je jednostavno, a rezultati obuhvaćaju telekom operatera, približnu lokaciju i tip broja. Cijene su jasne i prilično visoke u odnosu na konkurenciju, a točnost podataka nije uvijek 100%. Intelius je dostupan samo u SAD-u, a svi dostupni podaci o broju zahtijevaju plaćanje. Postoji mobilna aplikacija, pouzdana korisnička služba i cjenovno pristupačan probni period.

Želite li saznati više o Freshservice bazi znanja? Pogledajte naš članak i saznajte kako radi i kako smo je ocijenili na našim testovima.

Freshservice baza znanja – recenzija

Freshservice nudi jednostavnu organizaciju sa svojom bazom znanja, koja podržava sve kategorije i mape. Planovi nudi s različitim cijenama s uključenom značajkom baze znanja, ali mogu biti prilično skupi. Freshservice nudi cjelovit IT help desk sa tiket sustavom, bazom znanja i svim drugim važnim alatima za IT podršku. Početak rada s Freshservice-om je lak, a uređivač teksta je remek-djelo.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo