Chatra live chat recenzija

Recenzija Chatra live chata - dobro zaokružen softver s besplatnim planom za mala poduzeća i e-commerce prodavače. Uz brzu implementaciju, sučelje je jednostavno za upotrebu. Visoke cijene i ograničen set značajki su mane. Klijenti mogu ocijeniti chat, koristiti emotikone, podaci se mogu spremiti, a agenti imaju dovoljno alata za produktivnost. Nedostaci uključuju tešku prilagodbu widgeta i nemogućnost uklanjanja brendinga.

Chatra live chat recenzija
Compare Chatra live chat recenzija with other in: How Chatra live chat recenzija is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
456 reviews

Chatra je dobro zaokružen live chat softver koji nudi sve značajke koje bi očekivali, zajedno s besplatnim planom kako bi se upoznali s proizvodom prije same kupnje. Iako funkcionira prilično dobro, set značajki može biti pomalo ograničen. Saznajte više o Chatra live…

Pricing
Starting from:
$ besplatno   mjesečno
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Korisničko iskustvo
4.5
Cijena
3
Implementacija
5

Key takeaways

Pros

  • Uravnoteženo live chat rješenje
  • Ekstremno brza implementacija
  • Besplatni plan ima dovoljno značajki

Cons

  • Visoke cijene za ono što dobijete u pretplati
  • Osnovne postavke i prilagodba
  • Nije lako ukloniti brending iz chat widgeta

Početak rada sa Chatra live chatom

Chatra je live chat softver koji teži pružanju cjenovno pristupačnog live chat rješenja za vlasnike malih poduzeća i e-commerce prodavače. Možete ga početi koristiti potpuno besplatno, zahvaljujući besplatnom planu. Nudi i par planova koji se plaćaju te vam mogu dati neke nove i zanimljive značajke, ako ih trebate. Pogledajmo Chatra softver da vidimo kako on radi.

Nakon što završite svoju registraciju, odmah ćete biti prebačeni na Chatra upravljačku ploču. Ovo je nesumnjivo najbrži proces registracije koji sam ikad vidio u live chat softverima. Možete se početi upoznavati sa sučeljem. Iako nema uvodnog vodiča, većini korisnika će navigacija biti prilično laka. Ne izgleda previše komplicirano ili pretrpano s nepotrebnim gumbima i alatima.

Pregled Chatra sučelja

Možete pronaći opcije za live chat na lijevom izborničkom stupcu. Prvo što trebate uraditi je integrirati live chat. Kada kliknete na Chat widget opciju, dobit ćete izravan pristup live chat kodu koji možete implementirati na vašu web stranicu. Ako želite prilagoditi chat, jednostavno otiđite na dno stranice i postaviti ga na način na koji želite. Možete promijeniti vaš dizajn i boje, prilagoditi pozdravnu i druge poruke ili izabrati neke od ostalih opcija.

Chatra live chat prilagodba widgeta

Chatra također podržava velik izbor integracija s uslugama za gradnju web stranica i ostalim uslugama, kao što su Google Tag Manager, Shopify, WordPress, Wix, WooCommerce, SquareSpace i još mnoge druge. Možete izabrati bilo koju od ovih opcija ako koristite jednu od tih usluga ili se jednostavno ne želite igrati s kodom web stranice. Nisam testirao ijednu od ovih integracija, ali one obično funkcioniraju prilično dobro te očekujem da je tako i sa Chatra softverom.

Chatra live chat integracija

Izabrao sam klasičnu integraciju kopiranjem i lijepljenjem koda na svoju testnu web stranicu. To je prošlo točno kao i inače te nisam imao nikakvih problema. Većinu postavki sam ostavio nedirnute kako bi dobio iskustvo predefiniranog Chatra live chata. On ima sve značajke dostupne od samog početka. Prije prelaska na testiranje, pogledajmo set značajki i što možete očekivati od Chatra live chata.

Značajke i korisničko sučelje

Chatra sučelje je dobro dizajnirano i jednostavno na vrlo dobar način. Ne morate lutati kroz nepotrebne funkcije i možete odmah preći na ono što planirate raditi. Implementacija je ekstremno laka, čak i za potpuno nove korisnike, što vam može pomoći u dugoročnoj uštedi vremena. Svi alati su dostupni u lijevoj izborničkoj traci, tako da je navigacija izravna.

Primjer razgovora u Chatra softveru

Set značajki je prilično standardan, no dostupnost nekih značajki ovisi o vrsti plana koji odaberete. Chatra nudi botove i značajke za automatizaciju, ako preferirate da sustav vodi komunikaciju. Možete dobiti osnovne i detaljne informacije o vašim klijentima, kao i praćenje posjetitelja u stvarnom vremenu i pregled sadržaja kolica za kupnju. Standardne značajke za produktivnost agenta uključuju obavijesti, bilješke, sačuvane odgovore, timski chat, nevidljivi mod, radno vrijeme i grupe agenata.

Chatra pregled timskog chata

Chat funkcije su dovoljne, čak i one u besplatnom planu. Dobit ćete potpunu povijest razgovora, transkripte chata, potvrde o čitanju, imena agenata i indikatore tipkanja. Iskreno, za besplatno rješenje, izbor je jako dobar. Ako želite nadogradnju, možete dobiti pristup grupnim chatovima, uvidima u tipkanje, transferu podataka, blokiranju posjetitelja, ocjenjivanju chata i slično. Chatra također nudi napredne značajke izvještavanja, što je korisno u svakoj situaciji.

Chatra pregled analitike

Live chat izvedba i korisničko iskustvo

Izabrao sam klasičnu integraciju za Chatra i mogu reći da se nisam susreo s bilo kakvim problemima. Testiranje istovremeno prikazuje iskustvo agenta i klijenta. Kada sam otvorio live chat, odmah sam dobio automatsku pozdravnu poruku. Napisao sam poruku, poslao je i chat mi je poslao drugu automatsku poruku da sjednem i pričekam dok netko drugi (ja) ne prihvati chat. Obavijest je odmah stigla u sučelje za agenta.

Obavijest o novom chat unutar Chatra softvera

Chat je prilično brz, tako da ni u kojem trenutku ne bi trebali imati problema sa sporim odgovorima. Značajke chata iz perspektive klijenta su dovoljne – možete ocijeniti chat, koristiti emotikone ili dijeliti različite datoteke. U ovom trenutku ne postoji više, ali to nije nužno loše. Manje je više, što omogućava klijentima jasniji pregled sučelja widgeta.

Pregled Chatra live chata iz perspektive klijenta i agenta

Doduše, značajke chata iz perspektive agenta nisu posebno bogatije, što je pomalo razočaravajuće, ali nije razlog za paniku. Ja koristim besplatni plan koji nudi samo osnovne značajke. One su i dalje dovoljne za učinkovitu komunikaciju i agenti rijetko trebaju nešto više kako bi uspješno obavili posao. Set značajki je idealan za manja poduzeća, dok će veća prije ili kasnije morati nadograditi pretplatu.

Chatra chat značajke

Sve u svemu, Chatra live chat je dovoljno dobar. Nije najveća zvijezda live chat utakmice, ali je dovoljan i pouzdan, što je dobra vijest. Ne možete pogriješiti s njime, osim ako trebate dodatne značajke, ali čak i besplatni plan nudi odlične funkcije s manjim ograničenjima koja većini poduzeća neće smetati u početku.

Cijene

Chatra nudi besplatan plan i dva plana koji se plaćaju te nude napredne značajke koje mogu biti potrebne većim timovima ili poduzećima. Pogledajmo svaki plan.

Free

Besplatni plan je samo za jednog agenta i potpuno je besplatan, bez obaveza. Nudi ono najosnovnije, kao što su osnovne informacije o posjetiteljima, računalne i telefonske aplikacije, povijest razgovora, potvrdu čitanja, Google Analytics izvještaje i integracije s popularnim graditeljima web stranica.

Essential

Essential plan košta $21 po agentu mjesečno s mjesečnom pretplatom ili $17 po agentu mjesečno s godišnjom pretplatom. Dobit ćete sve iz Free plana, kao i detaljne informacije o posjetiteljima, email, Messenger i Instagram kao dodatne kanale, popis posjetitelja u realnom vremenu, chat bilješke, sačuvane odgovore, nevidljivi mod, timske chatove, indikatore tipkanja i još dosta toga.

Pro

Pro plan košta $29 po agentu mjesečno s mjesečnom pretplatom ili $23 po agentu mjesečno s godišnjom pretplatom. Dobit ćete sve iz prethodna dva plana, kao i pristup ocjenjivanju chata, napredne izvještaje za chat i izvoz podataka, grupe agenata, radno vrijeme, više integracija i još par stvari.

Zaključak

Chatra je live chat softver koji dobro funkcionira i nudi dobre standardne značajke. Nemojte očekivati čuda ili ogromne razlike od drugih live chat softvera. Ono što možete očekivati je ekstremno brz proces implementacije, jedno od najlakših sučelja za navigaciju i pouzdanost. Chatra je uravnoteženo rješenje koje vas neće razočarati, no cijena može postati viša nego što bi očekivali za samo live chat.

Uobičajena pitanja i problemi

Moj Chatra live chat ne radi.

Za ovaj problem može biti više uzroka, kao i lako izvedivih rješenja. Prvo provjerite kod Chatra live chata i uvjerite se da je ispravno implementiran u vašu web stranicu. Možda vam nedostaje znak negdje ili je pozicija koda pogrešna. Drugo, pobrinite se da osvježite vašu web stranicu ili uklonite cache, jer to može biti uzrok prikazivanja starije verzije vaše web stranice, u koji live chat još nije bio implementiran.

Kako mogu ukloniti Chatra brending iz svog live chat widgeta?

Chatra brending u live chat widgetu se ne može ručno ukloniti. Morate zatražiti od njihove podrške da ga ukloni. Brending “We run on Chatra” unutar live chat widgeta može biti uklonjen samo za korisnike koji su se pretplatili na godišnji cjenovni plan ili one koji su platili šestomjesečnu pretplatu. Ne postoji drugi način da sami uklonite brending.

Product reviews

Želite saznati više o Spokeo usluzi? Pogledajte naš članak kako bi saznali kako radi i kako je prošla na našim testovima.

Spokeo recenzija

LiveAgent softver omogućuje bolju organizaciju i poboljšanje korisničkog iskustva u pozivnom centru za male i srednje tvrtke. Kontakti službe za pomoć tvrtke RevLocal nude podršku putem e-pošte, pozivnog centra i društvenih medija. LiveAgent se priprema za instaliranje nakon čega će biti moguće pristupiti računu.

Slijedite protokole pristojnog chata razgovora. Istražite pravilni bonton komunikacije putem chata uživo i naučite pravila o korisničkoj podršci.

Live chat bonton za korisničku podršku

Slijedite protokole pristojnog chata razgovora. Istražite pravilni bonton komunikacije putem chata uživo i naučite pravila o korisničkoj podršci.

Otkrijte najbolji widget za chat za svoj web. Top 25 rješenja u usporedbi s funkcionalnošću, dizajnom, cijenama i naprednim prilagođavanjem.

20 najboljih widgeta za chat za vašu web stranicu

U ovom tekstu se predstavljaju četiri rješenja za chat podršku uključujući i ChatBot, koji omogućuje izgradnju chatbota za generiranje potencijalnih klijenata i automatiziranje procesa plaćanja. Ostala rješenja su Acquire, Bold360 i Chaport, s razlikama u funkcijama i cijenama. Svako rješenje koristi umjetnu inteligenciju za pružanje kvalitetne korisničke podrške i poboljšanje cjelokupnog korisničkog iskustva.

Koja su očekivanja i preferencije klijenata za vaše poduzeće? Možete naći statističke podatke u našem članku i provjeriti sami.

Očekivanja i preferencije

Pomoć u realnom vremenu ocijenjena je kao najvažnija značajka web stranice prema ocjeni 44% online potrošača. Odgovori na pitanja od stvarne osobe tijekom kupovine su jedna od najvažnijih značajki. Postoje i drugi kanali za korisničku podršku, kao što su live chat, call centar, help desk i self-service softveri. LiveAgent je jedan od popularnijih softvera za korisničku službu.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo