Tidio chatbot – recenzija

Tidio chatbot – recenzija
Compare Tidio chatbot – recenzija with other in: How Tidio chatbot – recenzija is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
1827 reviews

Tidio je dobro poznata kompanija za korisničku podršku i chatbot softver koja nudi odlične chatbot usluge velikom broju zadovoljnih klijenata. Odlično funkcionira i radi bez većih problema. Pogledajte recenziju u nastavku kako bi saznali više.

Pricing
Starting from:
$ 15.66   mjesečno
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.8
Korisničko iskustvo
4.5
Cijena
5
Implementacija
5

Key takeaways

Pros

  • Super brza implementacija
  • Besprijekorna integracija s graditeljima web stranica
  • Odlična konfiguracija i značajke za planiranje
  • Vrhunska izvedba

Cons

  • Neki korisnici mogu biti blago zbunjeni količinom opcija

Početak rada s Tidio chatbot značajkom

Tidio je popularan i opširan softver za korisničku podršku sa setom alata koji se fokusira na tiketing, društvene medije i live chat. Live chat je pogonjen chatbotovima koji pomažu poduzećima da olakšaju svojim agentima i pruže osnovnu podršku i odgovore svim online posjetiteljima. Pogledat ćemo Tidio-vu chatbot značajku i saznati kako funkcionira u svakodnevnim scenarijima komunikacije s klijentima.

Pošto Tidio nudi besplatni plan, početak je lagan. Sve što trebate je registrirati svoj besplatni račun. Jedna od najvažnijih stvari koje možete uraditi tijekom procesa registracije je opcija izbora hostinga za web stranicu. Ako je vaša stranica kreirana korištenjem graditelja web stranica kao što su Wix ili Shopify, možete izravno implementirati chat sa chatbotom na vašu stranicu uz minimalno truda. Možete pogledati popis svih Tidio integracija kako bi vidjeli ima li graditelj web stranica koji ste vi koristili izravnu integraciju.

Tidio - live chat konfiguracija

Ako dovršite vašu registraciju koristeći ovu uslugu, ona će vas automatski odvesti na stranicu za integraciju na web stranici vaše usluge. Tu možete dodati Tidio live chat sa chatbotom na vašu stranicu s par klikova. Sustav će prvo trebati odgovore na par pitanja, kao što je broj agenata korisničke službe koje imate, cilj i svrha vaše web stranice, koliko klijenata imate i slično. Prilično je izravan i lak za korištenje ako znate odgovore na ta pitanja.

Tidio - personalizacija

Ako je vaša web stranica na nekoj drugoj platformi, proces je i dalje vrlo jednostavan, ali ćete trebati pristup kodu vaše web stranice kako bi se omogućili integraciju chatbota. Postavke su zapravo iste kao i u slučaju registracije graditelja web stranice, a razlika je da na pitanja morate odgovoriti izravno na Tidio web stranici tijekom vaše registracije. Najznačajnija promjena je da morate kopirati i zalijepiti automatski generirani kod za live chat unutar koda vaše web stranice. Pobrinite se da imate pristup kodu vaše web stranice ili zatražite od vašeg web administratora da on to uradi za vas.

Tidio chatbot značajke i implementacija

Tidio ima više dostupnih chatbotova i svaki od njih služi različitoj svrsi. Možete ih koristiti za povećanje prodaje, promociju posebnih ponuda ili pomoć klijentima s njihovim upitima. Smatram da je izbor dobar, ne preširok kako vas ne bi zbunio, ali u svakoj kategoriji imate više opcija. Kada odaberete, čeka vas još malo posla, pošto chatbot treba konfigurirati. To znači da ćete morati prvo planirati i popuniti najčešća pitanja klijenata s kojima će se chatbot susresti na vašoj web stranici.

Tidio - chatbot predlošci

Trajanje procesa će ovisiti o vašoj posvećenosti detaljima. Možete unijeti pitanja i odgovore za najčešće teme ili otići u dubinu ako želite napraviti sveznajućeg bota. Bilo kako bilo, ovaj dio procesa implementacije je prilično dobro dizajniran i lak za korištenje. Ako ste ikad kreirali chatbota ili IVR, vjerojatno vas neće iznenaditi kako proces radi. Tidio graditelj chatbota ima vizualno predstavljanje svih mogućih razgovora s kojima se može nositi i možete pristupiti svim detaljima ako jednostavno kliknete na njih.

Tidio - graditelj za chatbotove

Možete birati između najkorištenijih jezika uz engleski za vaš chatbot i vidjeti neke uobičajene teme kako bi proces bio lakši. Osim toga, također možete izabrati okidač za razgovor na samom početku procesa. Možete konfigurirati chat da se pokrene kada posjetitelj dođe na vašu web stranicu, kada započne razgovor ili izabrati neku drugu opciju s popisa. Hrpa je opcija i imate priliku zaroniti u njih i napraviti chatbota što responzivnijim i pametnijim.

Tidio - uvjeti ponašanja chatbotova

Postoje i različiti uvjeti koje možete implementirati u ponašanje chatbota, kao što je pretraživač, operativni sustav, država, dan, jezik i još par više. Možete koristiti ove uvjete kako bi odredili ponašanje bota kada su uvjeti zadovoljeni. To može biti nevjerojatno korisno, na primjer, kada imate višejezičnu web stranicu ili kada vaša trgovina ima agente korisničke podrške dostupne samo tijekom određenih dana i određenog radnog vremena.

Izvedba i korisnost

Testirao sam Tidio chatbot sa svojom konfiguracijom na oglednoj web stranici koju sam kreirao koristeći Wix i moji rezultati su bili prilično dobri. Kao što sam već spomenuo, Tidio chatbotovi su dobri samo kao i količina truda koje ste uložili u njihovu konfiguraciju. Dakle, možete lako kreirati beskoristan chatbot, kao i nevjerojatno koristan. Dobro planirana ruta razgovora za chatbot može biti nevjerojatno korisna i uštediti vam hrpu vremena. S time na umu, proces kreiranja Tidio chatbota može biti dugotrajan. Međutim, dostupne zadane funkcije čine planiranje dosta lakšim.

Testiranje Tidio chatbota

Tijekom testiranja sam osobno testirao chatbot i popunjavao slijepe točke u hodu te redovno ažurirao chat widget. Nisam imao problema s izvedbom Tidio chatbota. Međutim, čak i pametno planiran chatbot ima svojih ograničenja, tako da je važno uvjeriti se da će stvarni agent biti dostupan za odgovor na složenija pitanja klijenata. Tidio nije bio samo lak za korištenje, nego i lak za integraciju, što ga čini odličnim rješenjem, pogotovo uzevši u obzir da je od samog početka besplatan.

Tidio chatbot cijene

Tidio ima četiri cjenovna plana i chatbotovi su dostupni u svakom od njih. Ako razmišljate uzeti Tidio pretežito zbog njegovih chatbotova, jedina odluka koju morate donijeti je hoćete li koristiti druge Tidio značajke. Pogledajmo što svaki od planova nudi.

Free

Besplatni plan je dostupan svima. Uključuje live chat s ograničenjem od 50 razgovora mjesečno, chatbotove s ograničenjem od 100 razgovora mjesečno, email podršku, računalnu i mobilnu aplikaciju, integracije s aplikacijama treće strane, informacije o posjetiteljima i JavaScript API.

Communicator

Ovaj plan košta $15.66 po korisniku mjesečno. Uključuje neograničene chat razgovore, do 5 operatera, email, 24/5 live chat podršku, upravljanje ovlaštenjima, tipkanje uživo, analitiku, odjele, popis posjetitelja uživo, statistiku pregledanih stranica i sve značajke iz besplatnog plana.

Chatbots

Chatbots plan košta $31.74 mjesečno i nudi chatbot razgovore s 40.000 korisnika mjesečno, sve značajke iz besplatnog plana, vizualni uređivač chatbota, Zapier integraciju i još više.

Tidio+

Ovo je najopširniji i najskuplji plan koji Tidio nudi. Košta $235.16 mjesečno i ima neograničene live chat konverzacije, prilagođen broj operatera, prilagođen broj chatbot angažmana, punu podršku i sve značajke iz svih prethodnih planova. Dodatno uključuje i usluge kao što su dodijeljeni upravitelj za uspjeh klijenta i još više.

Zaključak

Tidio je skoro pa savršen. Ako želite odličan chatbot softver, nećete pogriješiti s njime. Tidio nije zamoran. Lak je za implementaciju, upravljanje i korištenje, posebno ako odaberete jednu od glatkih integracija s graditeljima web stranica. Teško je pronaći mane kada je Tidio u pitanju, pogotovo jer je ovo besplatan chatbot dostupan svima nakon kratke registracije.

Uobičajena pitanja i problemi

Widget za chat se ne pojavljuje na mojoj web stranici.

Ovaj problem može imati više uzroka. Najčešći problem je uzrokovan predmemorijom web pretražitelja. Pokušajte pokrenuti vašu web stranicu s Tidio chat widgetom u inkognito prozorčiću. Ako se pojavi, problem je u predmemoriranim podacima koje pretraživači koriste za brže učitavanje stranica koje ste prije posjećivali, što se ne događa u inkognito prozorčićima. Trebate očistiti predmemoriju vašeg pretraživača i osvježiti web stranicu u normalnom prozorčiću. Chat widget bi se trebao pojaviti nakon toga. Drugi uzroci mogu uključivati pogrešku ili tipfeler u kodu chat widgeta. To se može slučajno dogoditi. Ponovno kopirajte i zalijepite vaš Tidio chat widget u kod vaše web stranice da vidite hoće li to pomoći.

Što učiniti ako ne primam chat poruke?

Više stvari može biti uzrok ovog problema. Prvo provjerite kako ste postavili vaše radno vrijeme ili vidite je li vaš chat aktivan na vašoj web stranici. Poruke izvan radnog vremena vam možda ne šalju pravilne obavijesti i bit će vam prikazane nakon određenog vremenskog perioda. Na kraju, ako imate problema jer se vaši chatbotovi ne pojavljuju u vašem Tidio chatbot widgetu, problem je vjerojatno s predmemorijom pretraživača. Možete ga riješiti tako što očistite predmemoriju pretraživača ili otvorite web stranicu s Tidio chatom u inkognito prozorčiću.

Želim testirati svoje botove i automatizaciju iz perspektive korisnika koji ima interakciju s chat widgetom.

Idite u odjeljak za chatbotove unutar Tidio softvera i kliknite na tri točke kraj bilo kojeg od vaših chatbotova. Vidjet ćete opciju testiranja chatbota. Kliknite na nju i novi chat prozorčić će se otvoriti. Drugi način za to je kreirati oglednu web stranicu i integrirati Tidio chatbot u nju. Kada objavite web stranicu, možete ući u chat i razgovarati s vlastitim chatbotom da vidite kako radi. Možete otvoriti postavke u drugom prozorčiću, podešavati, dodavati odgovore ili pitanja te rješavati probleme u hodu.

Želim napravii transfer chata od chatbota prema operateru.

Možete postaviti da chatbot transferira chat prema operateru na klik gumba. Idite na odjeljak s odlukama i omogućite opciju za okidač radnje kada radnja bota završi. Svaka odluka može imati omogućenu opciju Transfer to operator.

Product reviews

Želite saznati više o Spokeo usluzi? Pogledajte naš članak kako bi saznali kako radi i kako je prošla na našim testovima.

Spokeo recenzija

LiveAgent softver omogućuje bolju organizaciju i poboljšanje korisničkog iskustva u pozivnom centru za male i srednje tvrtke. Kontakti službe za pomoć tvrtke RevLocal nude podršku putem e-pošte, pozivnog centra i društvenih medija. LiveAgent se priprema za instaliranje nakon čega će biti moguće pristupiti računu.

Learn with LiveAgent. We share articles about customer service, live chat software, call center setup, self-service support, and more!

Blog

Ovaj tekst sadrži nekoliko različitih kategorija objava, uključujući recenzije i blogove o različitim softverima. Nekoliko tema koji su obrađene uključuju najbolje dodatke za chat uživo za WordPress, najbolje softvere za upravljanje incidentima i najbolje softvere za povratne informacije kupaca. Također se spominje e-mail bonton za službe za korisnike.

Learn with LiveAgent. We share articles about customer service, live chat software, call center setup, self-service support, and more!

Podrška

Poduzeća se moraju prilagoditi prelasku klijenata na online, a WhatsApp aplikacija je vrlo popularna za korisničku podršku. Tu su i pregledi najboljih softvera za incidente, povratne informacije kupaca, email podršku, forum softver i klijentske portale. E-mail bonton službe za korisnike također je važan za poboljšanje stopa zadržavanja kupaca i prepoznatljivost robne marke.

freshdesk

freshdesk

The article discusses various topics related to customer support, including the best WordPress plugins for live chat, Twitter API updates, LiveAgent's use of WhatsApp for customer support, and the top software for incident management. Each topic includes a brief explanation and recommendation for the best software or strategy.

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo