• Predlošci
 • Email predlošci za pregovore o plaći

Email predlošci za pregovore o plaći

Želite li zarađivati više? Naravno da želite. Jedan od najboljih načina za dobiti povišicu je da pregovarate o svojoj plaći. To može zvučati strašno, ali s pravim alatima je lakše nego ikad. U ovome članku ćemo vam dati primjere email predložaka za pregovore o plaći kako bi vam pomogli da dobijete povišicu koju zaslužujete.

Važnost slanja emaila za pregovore o plaći

Moramo naglasiti da je ovo jedan od najvažnijih koraka u dobivanju povišice. Kako će inače vaš poslodavac znati da mislite da zaslužujete više novaca? Slanjem emaila za pregovore o plaći ćete im dati do znanja da ozbiljno razmišljate o vašoj karijeri i želite dobiti adekvatnu kompenzaciju.

To također postavlja okvire budućih pregovora – ako pogrešno počnete, pregovori će poslije biti teži. Pobrinite se da uzmete dovoljno vremena da sastavite dobro napisan email ili se spremite na puno naprijed-natrag komunikacije s donositeljima odluke. Pravi email za pregovor o plaći može značiti ogromnu razliku po pitanju dobivanja željene povišice.

Kako nasloviti vaš email za pregovore o plaći

Neka naslov bude profesionalan i izravan. Naslovi poput “pregovori o mojoj plaći” ili “zahtjev za povišicom” su savršeno prihvatljivi. Što ste jasniji, to bolje. Primatelj je vjerojatno vrlo zauzet, tako da ne želite trošiti njegovo vrijeme s dugim, kompliciranim emailom ili naslovom.

Email predložak zahtjeva za povišicom

Jezgrovit naslov će također pomoći s filtriranjem u ulaznoj pošti, jer neki poslodavci imaju sustave koji to automatski rade. Ako odmah date toj osobi do znanja da je poruka o pregovorima o visini vaše plaće, oni mogu reagirati brže, makar i putem email komunikacije.

Primjeri naslova emalova za pregovore o plaći

 • [Vaše ime] – Pregovori o mojoj plaći
 • [Vaše ime] – Zahtjev za povišicom
 • [Vaše ime] – Upit o povećanju plaće
 • O mojoj plaći…
 • [Vaše ime] – Pregovori o plaći
 • [Vaše ime] – Zahtjev za povećanjem plaće
 • Želio bih razgovarati o mojoj plaći
 • Zahtjev za sastankom kako bi raspravili o mojoj plaći
 • Pregovori o mojoj početnoj plaći

Kako napisati email za pregovore o plaći

Započnite s uljudnim pozdravom i onda odmah prijeđite na stvar. Želite odmah dati do znanja da vas zanima rasprava o vašoj plaći, neovisno od toga jeste li tek počeli raditi u kompaniji i želite raspravu o bonusu za početnike ili već radite tu neko vrijeme.

Budite otvoreni u vezi vaših želja. Želite li povećanje osnovne plaće ili želite raspravljati o mogućnosti zarade bonusa? Objasnite što se od početka nadate postići ovim pregovorima.

Iznesite svoj slučaj jednostavno i samopouzdano. Zapamtite da vrijedite više nego vi mislite. Nemojte se bojati zatražiti ono što zaslužujete, ali nastojte to dokazati u očima vašeg menadžera za zapošljavanje. Spomenite svoje prijašnje uspjehe ili projekte koje ste predvodili, a da su rezultirali uštedom vremena ili novca kompanije. Podržite svoj zahtjev s konkretnim primjerima i dokazima, ako je moguće.

Zahtjev za sastankom o mojoj plaći

Ako ste istraživali osnovne plaće za slične pozicije, ovo je dobro vrijeme da spomenete što ste otkrili. Budite uvjerljivi, ali ne agresivni te zapamtite da trebate biti profesionalni.

Uljudno upitajte o rokovima odluke i zahvalite primatelju vaše poruke na vremenu koje je potrošio razmatrajući vaš zahtjev. Želite ostaviti otvorena vrata za buduće prijedloge, tako da se potrudite zvučati kao da ste zainteresirani za nastavak konverzacije.

Što uključiti u email za pregovore o plaći

 • topli uvod
 • naznaka da želite razgovarati o vašoj plaći
 • što točno želite
 • primjeri vaših prijašnjih uspjeha
 • relevantno istraživanje
 • uljudni zaključak

Predlošci i primjeri emaila za pregovore o plaći

Naslov: Zahtjev za povećanje plaće

Hello [Employer’s Name],

I would like to arrange a meeting to discuss my salary. I have been with the company for [X] years, and I feel that I am overdue for a raise.
In addition, I have taken on additional responsibilities since my last salary review, and I believe that my increased workload warrants more pay.

Can you please let me know when would be an ideal time to discuss this further? I appreciate your time, and I look forward to hearing from you soon.

Sincerely,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za sastanak zbog pregovora o plaći

Hi [Employer’s Name],

I hope all is going well. I’m writing to schedule a meeting to discuss my salary. I would like to arrange a time that is convenient for you so that we can have an open and honest conversation about my level of pay.

Thanks in advance, and I would be grateful if you could get back to me as soon as possible.

Best,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za pregovore o plaći

Dear [Employer’s Name],

I’ll keep it straight to the point – I would like to discuss my salary with you. I am very happy with my current position, and I enjoy working here. However, I believe that I am worth more than what I am currently earning.

This is not a decision that I have come to in haste, and I hope that we can discuss this further so that I can continue being a valuable asset to the company.

I would appreciate a meeting so we can discuss this further. Thank you for your time, and eagerly awaiting your reply.

Yours Sincerely,
[Your name]

Naslov: [Vaše ime] – Upit o povećanju plaće

Hello [Employer’s Name],

I would like to ask for a salary increase. My current salary is [current amount], and I would like to request an increase to [proposed amount].

I have been with the company for [time period], and I believe that I have contributed positively to the team. As my skills and leadership experience have grown, I feel that my current salary no longer reflects my value to the company.

Look forward to hearing back from you.

Best wishes,
[Your name]

Naslov: [Vaše ime] – Pregovori o mojoj plaći

Good morning [Employer’s Name],

This email is regarding my salary negotiation that we discussed on [date].

After giving it some thought, I would like to request a salary of [proposed salary], which is an increase of [X]% on my current salary.
I strongly believe that I am worth this amount, and I would be grateful if you could consider my request. Thank you for your time.

Sincerely,
[Your name]

Naslov: [Vaše ime] – Zahtjev za informacije o plaći

Hello [Employer’s Name],

I am writing to request information regarding my salary.

I have been with the company for [time period] and since then, my skills and industry experience have grown. I would like to know if you think my current salary still reflects my value to the company.

Thanks for your time, and please get back to me as soon as you can.

Best,
[Your name]

Naslov: O mojoj plaći…

Hi [Employer’s Name],

I wanted to talk to you about my salary. I’ve been with the company for [time period] and although I’m being paid quite fairly, I wanted to ask for a bit more.

My current salary is [current amount], and I was hoping to be paid [proposed amount]. I believe I’m worth this amount because [reason]. Do you think this would be possible?

Thanks,
[Your name]

Naslov: Želio bih razgovarati o mojoj plaći

Dear [Employer’s Name],

I hope you’re doing well. I wanted to talk to you about my salary. I understand there may be budget constraints, but I think I deserve a raise. My current salary of [current amount], hasn’t changed since I started [X] years ago.

In that time, I have taken on more responsibility and my workload has increased. I think a salary of [proposed amount] would be more appropriate. Also, I have received an offer from another company for [competing amount], which I must say is tempting.

Do you think we could talk about this? I’m open to negotiation. Thank you for your time,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za sastankom kako bi pregovarali o mojoj plaći

Hello [Employer’s Name],

I would like to arrange a meeting to discuss my salary. I have been with the company for [time period], and I think it would be a good time for a review.

My current salary is [current amount], but I believe that I am now worth more than that. In the past year, I have taken on extra courses and workshops, as well as successfully completed [project].

I would like to meet with you to discuss a salary of [proposed amount]. Thank you for considering my request.

Sincerely,
[Your name]

Naslov: Porazgovarajmo o mojoj plaći

Dear [Employer’s Name],

It’s been a little while since we talked about my wages. My current salary is [current amount], and I think it’s time for an increase.
I have taken on more responsibility at work, and I successfully completed [project]. I also recently attended a conference related to my field, which has increased my knowledge and experience in this sector.

It all comes down to one thing – I’m worth more than I’m being paid, so I’d like to arrange a meeting to discuss my salary. I’m open to negotiation, and I hope you are too.

Best wishes,
[Your name]

Naslov: Odgovor na vašu ponudu

Hi [Employer’s Name],

Thank you for your offer of [offered amount]. After giving it a few days of thought, I was wondering if we could negotiate this amount.
I am looking for a salary of [proposed amount], which is an increase of [X]% on your offer. I strongly believe that I am worth this amount, and I would be grateful if you could consider my request.

Thank you for your time, and I look forward to receiving your reply soon.

Best,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za informacije o plaći – protuponuda

Good afternoon [Employer’s Name],

Thank you for your offer of [offered amount]. After giving it some thought, I believe that I am worth more than this.
I would like to counter with a salary of [proposed amount]. I have experience in [area of expertise], and I am confident that I can bring value to the company.

What do you think – can we meet to discuss this further?

Thank you for considering my counteroffer,
[Your name]

Naslov: Pregovori o mojoj početnoj plaći

Hello [Employer’s Name],

Thank you for your offer of [offered amount]. I am very excited about the opportunity to work with you, and I am confident that I can bring value to the company.

However, I would like to negotiate my starting salary. After doing some research, I believe that a fair wage for my position would be [proposed amount].

Could we meet to discuss this in person? Thank you for your time,
[Your name]

Naslov: Zahtjev za sastankom kako bi pregovarali o mojoj plaći

Dear [Employer’s Name],

As you may know, my current salary is [current amount]. I would like to arrange a meeting to discuss a raise.

I have been with the company for [time period], and I think it’s high time for a review. Over the past [X] years, my workload has grown, and I received additional responsibilities.

I think a salary of [proposed amount] would be more appropriate and in line with what I’m worth to the company. In the past year alone, I have successfully completed [project] and taken on extra onboarding for new team members.

I would appreciate it if we could arrange a meeting to discuss this further. Thanks for your consideration.

Yours Sincerely,
[Your name]

Što ne treba uključiti u email za pregovore o plaći

Iako dosta toga treba spomenuti, neke stvari definitivno ne treba. Ovo su neki primjeri što ne treba raditi:

 • davati ultimatum – ako zaprijetite da ćete otići ako ne dobijete željenu povišicu, vaš poslodavac može odlučiti da niste vrijedni zadržavanja

 • biti previše osobni – na kraju krajeva, ovo su poslovni pregovori, tako da se držite činjenica i izbjegavajte iznošenje osobnih okolnosti ili emocija

 • previše spominjati druge poslovne ponude – ako razmišljate o drugoj poziciji s većim godišnjim rasponom plaće, davanje svih detalja unutar vašeg emaila će samo dati vašem poslodavcu osnovu da vam ponudi loše uvjete

 • pokušati dobiti samo vašu idealnu plaću – osnovna plaća nije jedini predmet rasprave, jer možete također tražiti paket beneficija što uključuje dodatne slobodne dane, fleksibilno radno vrijeme, prilike za razvoj karijere i/ili rad od kuće i slično.

 • uspoređivati se s ostalima – nije produktivno raspravljati o plaćama drugih ljudi i zarađuju li oni više ili manje od vas jer to može samo učiniti da zvučite ogorčeno i pokvariti proces pregovora ili zapošljavanja, ako tek počinjete

 • krerirati dugačak popis zahtjeva – lakše ćete dobiti ono što želite ako se fokusirate na jednu ili dvije ključne točke, nego ako komplicirate proces pokušavajući ispregovarati previše stvari odjednom, jer možete ne dobiti ništa

 • pretjerati s vašim istraživanjem – ne trebate provesti bezbroj sati istražujući podatke o prosječnom rasponu plaće na tržištu, oblicima kompenzacije ili dodatnim beneficijama, kada vam par brzih Google pretraga može pružiti dobru ideju o razumnim očekivanjima za plaću

 • biti nekulturni ili neprofesionalni – nastojite izgraditi vezu s vašim poslodavcem, ne zatvarati sebi vrata, tako da nastojte ostati smireni i kulturni u vašem emailu, čak i ako se osjećate isfrustrirano

Improve with LiveAgent

Be faster and more productive with LiveAgent. Curious of all the options it can offer you?

Salary negotiation email template frequently asked questions

How to go about negotiating my salary?

Do your research beforehand so you know what you're worth and what you should be asking for. It's also important to be polite and professional in your email so you don't damage your relationship with your employer. With the right approach, you are more likely to get the salary you deserve.

What are the biggest mistakes people make when negotiating their salaries via email?

One of the most common is not doing research ahead of time. It's important to know what the average salary is for your position and location. This way, you can have a realistic starting point for negotiations. Another mistake is failing to sell yourself. Finally, don't be afraid to request what you want.

What are some salary negotiation tips?

When writing a salary negotiation email, it's important to include your current wage, how long you've been with the company, and what your proposed value is. You should also mention major accomplishments, any extra responsibilities you've taken on, the education level you have achieved, or successfully completed projects. These are all proof that you're doing a great job and deserve a raise.

When should I negotiate my salary?

At any time - even if you're happy with your current salary, there may be room for improvement. The worst that can happen is your employer says no, so it's definitely worth a shot. As a rule of thumb, you should think about negotiating your salary every time you get a new job offer, or at least every few years. By staying on top of your salary negotiations, you can make sure you're being paid what you're worth.

What should I never say in a salary negotiation email?

It's easy to go over the top, and there are a few things you should definitely avoid saying. For example, don't give an ultimatum or get too personal in your email. Stick to the facts and stay professional, and you'll be more likely to get what you want. Even though you might be frustrated, never let this slip in your email as it will make you look desperate. Finally, don't forget to thank them at the end of your message even if you don't expect a positive response.

What are the best strategies for negotiating my salary via email?

As a form of communication, email is great for concise, direct messages. But when it comes to more delicate topics like salary negotiations, emails can feel cold and informal. The most important thing to remember is that your goal is to come to an agreement that works for both parties. You want to be assertive without being confrontational, and you want to make sure your needs are met without seeming greedy. You can also use salary negotiation email samples if you don’t know how to write a salary increase letter yourself.

Will it be difficult to negotiate my salary? If so, what are some strategies to make the process easier?

It's never easy, that's for sure. But the best way to approach it is to be well-prepared. Do your research, understand what you're worth, and draw conclusions from previous conversations. If you can do that, you'll be in a much better position to negotiate your salary successfully. The more prepared you are, the easier it will be to get what you want. Be ready to provide references, evidence, and examples to support your request.

Is there any more advice to give someone preparing to negotiate their base salary?

Make sure you know your worth and the going market rate for your job title. Use a salary calculator to get an idea of what you should be earning. Come prepared with a range that you're comfortable with and be ready to negotiate. Finally, remember that you're not just negotiating an ideal salary, but also other benefits such as vacation time and perks that can add value to your current compensation package.

Nazad na predloške Kreirajte račun besplatno

Naša web stranica koristi kolačiće (cookie). Ukoliko nastavite, smatramo kako ste dopustili korištenje cookie-a kako je i napisano i našoj Politika privatnosti i cookie pravila.

×
Dogovorite jedan na jedan poziv i otkrijte koje pogodnosti LiveAgent može donijeti vašem poduzeću.

Dostupni smo na više datuma

Dogovorite demo